bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A-1 Aldım.

Analogcular selam;

Başlıkta da belirttiğim üzere Canon A-1 aldım. Temiz bir makine gibi görünüyor. En azından şimdilik tüm fonksiyonları sorunsuz çalışıyor.Yanında da Soligor 28-105 f:3.5 (tüm zoom boyunca) macro (1:5 büyültme oranı) ve canon 50mm f:1.8 olmak üzere iki adet lens aldım. Ödediğim para sıfır EOS 300v 28-90 kit fiyatına yakın. Soligor'u müze vs. gibi kapalı mekanlar, manzara, çiçek, böcek vs. için, canonu da portre çekimleri için kullanmayı düşünüyorum. Dijital de kullanıyorum ama analogun keyfi gerçekten bir başka. Dijitalde silip tekrar çekme şansı olması insanı bazen tembelliğe itiyor. Analogda, çekeceğiniz fotoğrafa daha fazla kafa yormanız gerekiyor ki bu da olayı daha zevkli hale getiriyor. Dijitalin de insanın kendisini masrafsız olarak geliştirebilmesi açısından çok avantajlı olduğu da bir gerçek. Her neyse fazla uzatmayayım. Analog SLR'ler konusunda tecrübeli arkadaşların yapmış olduğum makine ve lens seçimleri konusundaki düşüncelerini öğrenmek istiyorum. Bir de soligorun lens (filtre) çapı 72 mm. Canon 50 mm. nin ki ise 52 mm. Lens çapının geniş olmasının ne gibi bir avantajı veya dezavantajı var acaba? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 23 Mart 2005, 15:13 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

A-1 in çok iyi makine olduğunu tekrara gerek yok.Herhalde Soligor da 28-90 zoomdan kötü değildir.Yalnız 1:5 büyütme oranı macro olmaktan çok uzak.Onunla çiçek böcek yakından mümkün olmaz.50 mm de yakın portreler için ideal bir uzaklık değil(bebekler dışında) en iyisi 90--100mm civarıdır
Geniş çapın dezavantajı istenilen filtrelerin zor bulunması ve pahalı olmasıdır,avantajını bilmiyorum.Bir de ışığa karşı çekimlerde içerde yansıma yapacak direkt ışık girme ihtimali daha yüksektir.
Güle güle kullanın,güzel fotoğraflar.

 

Tarih: 30 Mart 2005, 13:24 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Alito;
Yanıtınız ve güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.

 

Tarih: 30 Mart 2005, 13:36 - İp: yok
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba, öncelikle makinen hayırlı olsun, ben AE1 Program kullanıyorum ve çok memnunum, Canon 350D almayı düşünüyorum ama AE1 Program'ı asla satmayı yada rafa kaldırmayı düşünmüyorum. Dijital de rahatlık konusunda düşüncene katılıyorum. Analog makine ile resim çekeceğin zaman epeyce düşünüyorsun, ama dijitalde pat diye çekiyorsun... Tecrübeli derken pek bir bilgim yok ama elimdeki donanım alt tarafta yazıyor, objektif konusunda bir planım var, Canon New FD300mm f/5.6 ve Canon New FD200mm f/4 "temiz, az kullanılmış ve uygun fiyatlı" almayı düşünüyorum. Filtre olayı için bir şey söyleyemeyeceğim...

Sevgiler...

 

Tarih: 30 Mart 2005, 19:21 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler meraklısı. Ben de bir DSLR almayı düşünüyorum. Pentax İst Ds çeliyor benim de aklımı. Analoga daha fazla yatırım yapmayı düşünmüyorum.

 

Tarih: 31 Mart 2005, 10:17 - İp: yok
  • 1