sedatbariskaya
sedatbariskaya (üye)
Malatya / Meraklı

Bilginize İhtiyacım Var Yardım Ltf

Arkadaşlar Normalde dijital orta halli bir makinem var fotoğraf çekmekden keyif alıyorum ancak film li makinelerin daha iyi , daha net ve daha keyifli olduklarını duydum ve evimde eskiden kalma filmli bir makine var bu makinayı kullanmayı düşünüyorum ancak işe yararmı randuman alabilirmiyim diye sizlerin bilgisine başvurmaya karar verdim beni aydınlatırsanız sevinirm

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

Tarih: 22 Haziran 2012, 20:13 - İp: 88.***.**1.252
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Daha net değiller. Yani çoğu durumda daha net değiller. 35mm filmin bir DSLR'dan daha net görüntü vermesi için ISO 50 veya ISO 100 dia pozitif slayt olması lazım, buna uygun şekilde banyo edilmesi (E6) lazım. Daha büyük film formatı kullanılırsa işler değişir tabii.

Daha iyi mi ? Bazı durumlarda daha iyi bazılarında değil. Film yüksek ISO'da iyi değil, bu dijitale az ışık veya tele çekimde ciddi avantaj sağlar. Beri taraftan film kolay kolay satürasyona girmez, bunun anlamı çok parlak ve çok karanlık yerler aynı kareye girecek olursa, her ikisinde de detay kaybedilmez. Dijital böyle durumlarda gölgeyi simsiyah, aydınlığı ise bembeyaz gösterir.

Daha zevkli mi? Uzun vadede evet.

 

Tarih: 23 Haziran 2012, 01:40 - İp: 88.***.**6.20
  • 1