nundu
nundu (üye)
İstanbul / Amatör

Analog Kameralar Hakkında Yardım

Herkese merhaba,

Ben son iki senedir okulumun fotoğrajçılık klübündeydim ve babamdan kalma eski bir kamerayla çekim yapıyordum ve okulun karanlık odasını kullanıyordum. Şayet mezun olduktan sonra, kameramı değiştirmek ve kullanabileceğim bir karanlık oda aroyorum. İstanbul içinde bildiğiniz iyi analog kamera satan, Ilford Pan 400 gibi film satan herhangi bir yeri tavsiye ederseniz çok iyi olur çünkü internette almak yerine gidip kendim görmeden almayı düşünmüyorum. Ayrıca filmlerimi kendim banyo etmek yerine bir yere verip basılı alabilir miyim?

Tarih: 28 Mart 2010, 21:58 - İp: 217.***.**9.18
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Açıkcası İstanbulda olup fotoğraflada bu kadar ilgili olunca Hayyam pasajını bilmiyor olmanız ihtimalini aklıma getiremiyorum.

Bence sitede Hayyam diye bir arama yaptırın, mutlaka işinizi görecek bir bilgi vardır.

 

Tarih: 28 Mart 2010, 22:21 - İp: 62.***.**7.233
nundu
nundu (üye)
İstanbul / Amatör

hayyam pasajını tabii ki bliyorum, orada iyi bir yeri kasdetmiştim

 

Tarih: 28 Mart 2010, 22:59 - İp: 217.***.**9.18
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Film alınacak, banyo edilecek, baskı alınacak yerler ile ilgili mesaj attım.

Hayyam'da şu dükkandan makine alın diyemem. Sonuçta hepsi senelerin esnafı. Yeri yurdu belli insanlar. Ama bence makine almadan önce iyice pazarlık yapın. Hala bazı abiler eski analog makineleri ederinin üstüne satmaya çalışıyorlar. Haklılar, alan olursa satarlar çok acayip bir durum değil. Ama almak istediğiniz modeli internette araştırın. Tercihen ebay'den ortalama fiyatlarını öğrenin. Unutmayın ebay'den de alabilirsiniz. Hayyam'dan almanın avantajı karşıda muhatap olması. Bu yüzden atıyorum, ebay'de 50$'a alınabilecek bir makine için Hayyam'da 80-100$ verin. Ama 150-200$ vermeyin.

Diğer bir konu makineyi aldığınızda size ikinci el garantisi vermesini isteyin. Genelde 6 ay dükkan garantisi veriyorlar. Bunu bir karta yazıp versinler, ciddiyeti olsun. Son olarak hazır Sirkeci'ye gitmişken, makineye hemen 1 makara taze film yükleyip çekim yapın. Sonra oradan ayrılmadan hemen banyo ettirin. Banyo ettirdiğiniz yerde taratıp bilgisayardan bakın. Makinede bir sorun varsa orada görüp hemen değiştirebilir ya da sorunu gidertebilirsiniz. (Çok basit bir sorun olabilir, kenar keçeler yıpranmıştır içeriye ışık sızıyordur gibi...)

#glorfindel' tarafından 29.03.2010 18:27:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Mart 2010, 18:26 - İp: 193.***.**7.122
  • 1