runforrest
runforrest (üye)
İstanbul / Meraklı

Analog Başlangıç

merhaba arkadaşlar, sitenizin yeni üyesiyim. analog hakkında bilgi almak için internette dolanıyorum fakat pek bir şey elde edemedim ve danışabileceğim de kimse yok. bir de ilgilenirseniz eğer burada şansımı deneyeyim dedim.

sadede geleyim, dslr makinem var ama analoga da merak sardım. makineler ve ya filmler hakkında neredeyse hiç bilgim yok. fakat makineden ve çekmek istediğim fotoğraflardan beklentilerim çok gürültülü olmaması , çoklu pozlama, ve uzun pozlama özellikleri olması. ve flashla şu arka fonu karanlık kalan fotoğraflardan çekebilmek istiyorum.

makineye ayırabileceğim bütçe 300 tl kadar. aklımda lomography la sardinalar var, sanırım tasarımları yüzünden. filmler ve basımlar aşağı yukarı ne fiyattadır, makine öneriniz nelerdir, her türlü tavsiyeye açık ve muhtacım

ilgilenirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Tarih: 24 Ocak 2014, 02:49 - İp: 94.***.**2.205
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Beni dinler misiniz bilemem ama, bence bu saatten sonra filmli makinelere bulaşmayın.(Neden diye sorarsanız burda tekrardan yazması uzun sürer.)Bu söylediğiniz şeylerin hepsini de dijital makinelerde çok rahat yapabilirsiniz zaten.

#mustafa_ozdag' tarafından 24.01.2014 14:11:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ocak 2014, 14:10 - İp: 176.***.**7.76
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

yazdıklarınızdan yolun başında olduğunuz anlaşılıyor. o dediklerinizin daha iyisini dslr ile yaparsınız. üstelik çeker bakar olmazsa bir daha denersiniz. filmlide ise bir makara bittikten sonra bi dünya banyo ve baskı parası verip aaa olmamış niye olmamış diyip gelip buraya fikir alacaksınız..

 

Tarih: 24 Ocak 2014, 18:06 - İp: 151.***.**2.69
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Zamanında Siyah-Beyaz ve renkli karanlık oda tecrübesi olmuş bir kimse olarak, benden önce cevap yazmış arkadaşları dinlemenizi isteyeceğim. Siyah fon ve yüksek kontrast gibi isteklerinizi dSlr'ınızla emin olun daha iyi yapacaksınız. Odaklanmanız gereken ışık bilgisi ve kompozisyon gibi mavzular olmalı. Zamanı geriye alamayız.

Bu sitenin siyah-Beyaz bölümünde Vejdi ve benim seneler önce yazdığımız cevaplar içerisinde Siyah-Beyaz film banyosu ile ilgili çok şey bulabilirsiniz.. Ama fotoğraf konusunda gelişmeniz için gidilecek yön bu değil. Bunun eğitimini veriyorum diye konu açan kimseler de görüyorum. Kırıcı olmak istemem ama, fotoğraf çekim sanatı olarak sizi ileri götürmeyecek kimseler 600 lira paranızı isteyecek, işi çok iyi biliyormuş gibi davranacaklar.



(not:siyah fon olarak en iyi malzeme süet kumaştır)

 

Tarih: 24 Ocak 2014, 20:08 - İp: 94.***.**8.243
runforrest
runforrest (üye)
İstanbul / Meraklı

hiç olumlu yorum almamışım, vazgeçmeye baya yaklaştım şuan. ama fotoğrafların şu eski görünümü çok hoşuma gitmişti. bir de ben portre ve ya insan çekmeyi pek sevmem, analogda biraz oraya yönelecektim ama sanırım değmez diyorsunuz. haklısınız masraflı da olabilir, teşekkürler.

 

Tarih: 24 Ocak 2014, 23:02 - İp: 94.***.**2.205
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Burada yazılanlar insanların kendi şahsi fikirleri.Sizi bağlayıcılığı yok tabi ki. İllaki ben filmli bir makine alıp hevesimi gidereceğim derseniz gidin ucuz bir makine alın.Bir kaç makara film çekmekten zarar gelmez.Benim dört tane filmli makinem var, kutularında öylece duruyorlar.Arada bir çıkarıp sevip geri koyuyorum.

 

Tarih: 25 Ocak 2014, 01:41 - İp: 92.***.**8.180
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

biri bana filmli makine hediye etse çalışır vaziyette içinde film olan, alır koyarım vitrine öyle durur anca.. elimdeki dslr ile fazlasını yapıyorum zaten.. filmli keyif işi, anca 2. makine olur. o da neyi nasıl çekeceğini bilen kişilerin elinde. öğrenim amaçlı olarak dslr en iyi çaredir.

günümüzün kit lensleri bile geçmişin orta seviye lenslerinden daha iyidir bunu da söyleyeyeim.belki bu lafıma itiraz eden olur ama lens ve kaplama teknolojisi çok gelişti bu bir gerçektir.

eski görünümlü foto işi dslr de bir tıkla halloluyor. bunun için bir çok preset ve filtreler var..en basitinden ücrestiz yazılım olan photoscape de filtreler bölümünde old photos içinden seç beğen eski görünüm.. hatta filmliler için agfanın bayat filminin efekti bile var mesela yani..

 

Tarih: 25 Ocak 2014, 13:04 - İp: 151.***.**2.69
kty
kty (üye)
Yurtdışı / Firma

aynı sorular aynı cevaplar...

runforrest, beklentiler ve bütçeden daha önemlisi analoga NEDEN merak saldığın, daha doğrusu analogta neyin hoşuna gittiği?

Eğer sadece fotoğrafların kendine has havası olduğu içinse bütün ilgin o zaman arkadaşların/abilerin dedikleri büyük ölçüde doğru. Dijitalle aynı fotoları, hem de daha kolayca çekebilirsin.

Fakat bir yerde analog makine görüp, eline alıp beğenmiş ve içinden "bununla fotoğraf çekmek istiyorum" demişsen burada yazılan cevapların hepsi hikayedir. Hiç bir dijital makine, analog makinelerin tadını vermez. Her makine kendine has olduğu gibi özellikle analog ve dijital makineler arasında dağlar kadar fark vardır. Çokları analogun o apaydınlık vizörünü veya deklanşöre basılınca harekete geçen çarklı, yaylı, ipli, perdeli o mühendislik harikası mekanizmanın sesini, dijitalin çirkin "bip" ve basit "şlak"larına tercih eder. Onun zevki eşsizdir.

Kimileri dijitale ikna etmek için "her çektiğini anında görebilirsin" der; başkaları ise bu sefer analoga ikna etmek için "her çektiğini göremezsin" argümanını, "daha özenli olma" veya "beklemenin heyecanı" şeklinde sunar.

Özetle, canın ne istiyorsa onu yap ama önce ne istediğini anla...

 

Tarih: 26 Ocak 2014, 16:51 - İp: 94.***.**8.180
cmckmkc
cmckmkc (üye)
İstanbul / Amatör

Tavsiyemdir, ciddiye alırsın almazsın orası sana kalmış şuan canon kullanıcısıyım dijital olarak mark2 anolog da a1 kullanıyorum. yukarıda denildiği gibi analog keyif işidir, öğreneyim diye analogla girişmek ilerlemeni yavaşlatacaktır doğrusu, çünkü filmlerini har vurup harman savuramayacağın için elini korkak alıştırırsın fakat dijitalde istediğin kadar deklanşörünü zorlayabilirsin. Bir canoncu olarak sana tavsiyem düşük bütçeyle bi yerden nikon d70s bulup yola başlaman. fiyat performans on numaradır. bir de uygun 50 1.8 bulursan tadından yenmez.

 

Tarih: 28 Ocak 2014, 14:54 - İp: 94.***.**7.53
runforrest
runforrest (üye)
İstanbul / Meraklı

.

#runforrest' tarafından 23.05.2014 01:05:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Nisan 2014, 18:55 - İp: 94.***.**2.205
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Bu konuyu gec gormustu, bir iki soz soyleyebilirdim. Verdigin karar icin seni tebrik ediyorum. Dijital/analog hepsi keyif isidir, neden sadece analog keyif isi olsunki?

Her neyse, cektigim fotograflar pek saheser sayilmasada son yillarda sadece analog kullanmaktayim, d300s makinam masada toz toplamakta. Birsuru fotograf cekmek onemli degil, 2-3 ama bakmaya deger fotograf cekmek onemli gibi birsey benim icin. Aslinda Analogun o muhendislik harikasi mekanizmasi mi essiz, yoksa filmi yikarken ellerinizin fiks kokmasi mi, yoksa siyah beyaz filmin verdigi tonlar mi ... Baskisi alinan fotograflari seyretmek mi .Belkide hepsi essiz?. Analog bir zanaattir sanat olmasindan yanisira... Basarilarini gostermeye devam et

 

Tarih: 11 Nisan 2014, 16:30 - İp: 217.***.**3.225