algulumver
algulumver (üye)
İzmir / Amatör

2. El Nikon F 80 Alcam Yardım ???

arkadaşlar 2. el nikon f 80 body buldum çok uygun fiyata ama kıllanmaktayım cihazda bi sakatlıkolup olmadığı hakkında kuşkularım var neye dikkat etmem gerekli yardımcı olursanız çok sevinirim ??
gerçi cihazı kontrol ettim anladığım kadarı ile cihazda cizik vuruk hatta tozdan eser yok diyebilirim. ama genede kıllanıyo insan o kadar ucuz olunca ne tavsiye edersiniz.

Tarih: 18 Eylül 2005, 16:27 - İp: yok
soulshred
soulshred (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

sanki gittigidiyoruda görmüştüm bugün bi bak bence

 

Tarih: 20 Eylül 2005, 02:34 - İp: yok
ruhiodev
ruhiodev (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili algülümver,
2.El elektronik alet alımı biraz riskli bir alışveriştir. Arızalı olabilir, olmayabilir de. Şans meselesi ve satan kişinin dürüstlüğüne de bağlı. Ayrıca tanıdık biri değilse iade şansın da olmayabilir,verdiğin para tamamen havaya uçar. Makinanın çok ucuz olması , kötü , bozuk oluşundan değil sanırım analog oluşundan. Herkes gibi satıcı elindeki makinayı satıp , digital makina alacak olabilir. Sana da tavsiyem ; elindeki parayı gözönüne alarak, digital bir makina seçip, alman. Foruma bir göz atacak olursan herkes digital makina peşinde. Sen niye analog makina almaya çalışıyorsun ki.
Forumdaki arkadaşların tavsiyelerini, makina satıcılarının fiatlarını incele bütcene göre digital bir makina seç ve satın al.

 

Tarih: 22 Eylül 2005, 17:22 - İp: yok
bene
bene (üye)
Ankara / Amatör

madem almayı düşünüyosun satıcyla konuş sana denemen içinsüre versin birkaç makara harca herşeyini öğren hem sonuçlarını gör ... internette de ,yanında vermezlerse, hertürlü döküman vardır makineyle ilgili.. ben de geçen bi F50 ye para verdim orada biliyorum: tamir klavuzuna kadar buldum aletin.. sonra vah tüh dememen için en garantisi budur heralde... bir iki makarada olayını anlarsın aletin zaten...

bu arada şimdi farkettim sende de bir zenit varmış aynı gidioruz yalnız seninkiler biraz daha yeni modeller

 

Tarih: 26 Eylül 2005, 03:07 - İp: yok
algulumver
algulumver (üye)
İzmir / Amatör

aldım artık f 80 nimi ve çok mutluyuz kendileri ile
satıcıdan 10 günlük ödünç aldım belli bi kaporayla işin erbablarına toprak yemiş amcalara gösterdim ger çi sadece bodyi aldım ben objektifi bu gün sipariş verdim cihaz çok temiz dediler kime göstersem bakalım tabi bi de şans işi artık çektiğimiz fotoğrafları tartışırız. bu arada body ye 300 ytl istedi 2 . el piyasası nedir nikon f 80 body nin bilen var mı ?

 

Tarih: 26 Eylül 2005, 21:48 - İp: yok
bene
bene (üye)
Ankara / Amatör

0'ı 500 600$ civarında sanırım.. 300 ytl ii valla...
güle güle kullan..
objektifi ne alacaksın? onu ne kadara buldun sorması ayıp
bu arada madem ödünç almışsın kesin çekim yap, manuel otomatik ayarlarını kurcala ondan sonra kesin kararını ver lakin ben bahsettiğim f50 mi ne yazıkki arızalı olduğu içn geri verdim.
denemesem asla bilemezdim patlardı.. ne de olsa elektronik makine hem de 2. el.

 

Tarih: 26 Eylül 2005, 22:51 - İp: yok
algulumver
algulumver (üye)
İzmir / Amatör

objektif NIKON AF Zoom-Nikkor 28-100mm f/3.5-5.6G (3.6x) bunu alcam sıfır 215 e mal oldu objektif bu hafta içi yetişirse kesin çekim yapıcam ama yetişmezsede çok mühüm değil işin erbablarına gösterdim tüm özellikler tek tek dedenenip test edildi baya sağlammış ole diyolar bakalım artık bizde deneyip görcez
bu objeltif hakkında bilgin var mı ? gerçi onuda sordum ama alınabilecek en ucuz ve iyi objektif olduğunu öğrendim sanada geçmiş olsun hocam bulursun umarım bi f 80 sende mutlu olursun
cihazların sıfırları baya pahallı
ben f 80 için aydınları aramıştım objektifi ile birlikte 427 dolara 1 yıl garantili veriyolardı bi bak istersen .

 

Tarih: 27 Eylül 2005, 19:14 - İp: yok
  • 1