ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Sırt Çantası ?

Merhaba değerli arkadaşlar

6 Aylık DSLR-Like macerasından sonra nihayet DSLR ye geçiyorum.Elimdeki Sony H9 u makul bir fiyata elimden çıkardım.İnşallah bayramdan hemen sonra Canon 450D alıyorum.Bildiğiniz gibi H9 el kadar makine ve taşınılabilirliği çok rahattı şimdi daha büyük ve ağır gövde ile başbaşayım ilk etapta kit lensle idare etmek zorundayım ancak ilerleyen zamanlarda 2. bir lensi aldığımda ve ekstra aksesuarlar işin içine girdiğinde ağırlık artacak üç ayakta almayı düşünüyorum.Taşınabilirlik olarak omuzda taşımaya nazaran sırtta taşımak daha mantıklı geliyor ve sırt çantası almayı düşünüyorum ummadığım dez avantajlarla karşılaşırmıyım açıkcası çok merak ediyorum.

Sırt çantası kullanan arkadaşlar artılarını ve eksilerini belirtirse sevinirim. Teşekkürler...

Not : Konu ile ilgili arama yapıp bazı bilgilere ulaştım ancak özellikle sırt çantası kullanan arkadaşların yaşadıkları tecrübelerden faydalanmak istiyorum

#ocanic' tarafından 17.09.2008 23:49:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Eylül 2008, 23:41 - İp: 78.***.**7.132
smallll
smallll (üye)
Zonguldak / Amatör

Hazır 450d düşünürken Ankara Media markt'a uğra 10 taksitle 1119 ytl ye bi 450 d al hemde garantili...gittigidiyorda yurtdışından alınanlara bu fiyat çekiyorlar...
kaçırma derim...sırt çantası her zman alırsın...

 

Tarih: 18 Eylül 2008, 00:49 - İp: 78.***.**2.194
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Bilgi için teşekkürler ancak ben İstanbulda oturuyorum burdaki Media markt'a da vardır sanırım ???

 

Tarih: 18 Eylül 2008, 09:00 - İp: 78.***.**6.243
antony_
antony_ (üye)
İstanbul / Amatör

Evet kesinlikle sırt çantası...
bende hem omuz çantası var hemde sırt çantası ama omuz çantası fazla kullanışlı değil. srt çantasında iki elinde boşa çıkıyor, rahat hareket edebiliyorsun. Dahası bende Lowepronun bir çantası var, içine laptopda koyabiliyorsun, ayrıca laptop gözü var. objektiflerimi taşımaktada bir sorun olmuyor....
süper kesinlikle sırt çantası....

 

Tarih: 19 Ekim 2008, 17:23 - İp: 85.***.**9.150
harrison
harrison (üye)
İstanbul / Amatör

tek kelime ile sırt çantası derim, günlük hayatta, seyahatta, çalışırken, gezerken .. Ama bir kere alıyosun iyisini almanı öneririm.

 

Tarih: 28 Kasım 2008, 10:55 - İp: 78.***.**7.48
yasinusta
yasinusta (üye)
Kocaeli / Amatör

Mayıs ayı civarı Zoom İthalat'tan Lowepro'nun CompuTrekker AW sırt çantasını almıştım.

Computrekker AW

Ekipmanı yerleştirdiğiniz (orta) bölümde, gövde+tele lensinizin (dikine) sığacağı bir alan ve iki yanında cırtcırtlı, istediğiniz gibi bölüp boyutunu değiştirebileceğiniz bölmeler mevcut. Çantanın ön kısmı bu bölümün üstüne kapak gibi kapanıyor. Sırta gelen (arka) kısmında 15" bir dizüstü bilgisayar için bölmesi var. Ön bölüm genel kullanıma yönelik ve kalem, not defteri, kitap gibi şeyler için hazır gözleri mevcut bu bölümde. Bir de açılarak üçayağı sabitleyecek hale gelen bir cep mevcut en önde. İyi tasvir edememiş olabilirim, fotoğrafları daha açıklayıcı olacaktır.

150 ytl civarına almıştım ama fiyat, döviz kuru nedeniyle değişmiş olabilir. Tabi ekipmanlarınızın sayısı ve boyutlarına göre karar vermeniz gerekir.

Omuz çantasıyla aynı anda fotoğraf makinesini de boynunuza asmak sırt çantasına nazaran daha kolaydır, tabi alışana kadar. Bir de ek gözlerinde her aksiliğe karşı yedek bir tişört ya da gömlek bulundurmanız olası. Hatta abartıp (dizüstü bölmesine) şort veya pantolon bile koyabilirsiniz .

Bir de ben tüm fotoğraf ekipmanımı; kamera, lensler, hafıza kartları, şarj aleti, USB kablosu, kalem, kalem fener, temizlik malzemeleri gibi çantada muhafaza ediyorum. Hem güvenli, derli toplu, hem de her daim hazır.

Eğer bisikletle dağ bayır gezen biriyseniz sırt çantası diğerlerine nazaran daha kullanışlı. Ancak otobüs metro gibi ulaşım araçlarında benim gibi enine daha gelişmiş olanlar için sıkıntı verebilir.

Bir de çarpma, düşme, olumsuz hava koşulları gibi durumlarda sırt çantası ekipmanlarınızı daha iyi koruyacaktır.

Omuz çantanız varsa bile ekipman miktarınıza bağlı olarak kesinlikle sırt çantası almanızı tavsiye ederim.

Benzer ürünler,

Computrekker Plus AW

Nature Trekker AW II

#kimimben' tarafından 29.11.2008 00:13:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2008, 00:10 - İp: 88.***.**1.92
  • 1