kepix_mc
kepix_mc (üye)
Elazığ / Amatör

Hangi Tripod Daha İyi

merhaba arkadaşlar. haftasonu tele lensle yaptığım çekimlerin dijital taramalarını aldım bugün. sonuç resmen berbattı. artık kaliteli bi tripod almam gerek. internette araştırdım biraz. keseme uygun bi kaç lens buldum. ama tabiki benden iyi bilenler vardır.

Digipod A-2841P

Manfrotto MKC3-H01

hangisi daha iyi? hangisinin hangi özelliği diğerinden daha iyi?

yada yok bunlar işe yaramaz diyosanız hangi tripodu önerirsiniz?

- unutmadan belirteyim. genel anlamda kullanıcam tripodu. aklıma gelir makro çekim yaparım, aklıma gelir doğaya çıkarım.

Tarih: 4 Nisan 2011, 19:23 - İp: 78.***.**9.143
baynikon
baynikon (üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Tripod kullanacaginiz ekipmanlara gore degisir;

Makro cekecekseniz tripod ayaklari olabildigince (tabiri caizse orumcek gibi) acilmali,
ayrica Fotograf makinasini koyacaginiz (Head) yerin makina ve lens agirligini tasimasi gerekir, ayrica hava sartlarini ruzgar gibi dusunmeniz gerekir. saglam bir tripod olmali.

 

Tarih: 5 Nisan 2011, 15:29 - İp: 174.***.**3.156
mathman46
mathman46 (üye)
Osmaniye / Amatör

ürünü daha bugün aldım ilk incelemelerim şunlar;

çok amatör bir tripod değil tüm kullanımlara uygun özellikleri var ball head kullanımı çok pratik 3 kademe açılan ayaklar var ev açma kapama çok kolay orta bacakta ağırlık asacak kancası mevcut kutudan çıkan gayet hoş ve askılı bir kılıfı var. manfrotto mkc3 ü de inceleme fırsatım oldu ayrıntılı bir şekilde ama ben digipod u öneririm daha stabil bir yapısı var manfrotto dan üstelik manfrotto mkc3 ün en büyük eksisi taşıma kapasitesinin 1 kg olması ..alacaklara şiddetle öneririm

 

Tarih: 4 Haziran 2011, 16:22 - İp: 78.***.**8.153
  • 1