photot
photot (üye)
İstanbul / Amatör

D90 Depth Of Field Preview Düğmesi

Merhabalar,

D90'da Depth of Field Preview Düğmesi var mıdır? Varsa nerededir? Fotoğrafla gösterecek arkadaş arıyorum.

Tarih: 10 Temmuz 2010, 07:20 - İp: 85.***.**0.148
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba,
Nikon D90'ınızda Depth of Field ön görüntüleme düğmesi aşağıdaki resimde makinenin lensini kendinize tuttuğunuzda sol altta görülen düğmedir. Zaten kendisine bastığınızda, diyaframın ayarladığınız ayara geldiğini görebilir, ve duyabilirsiniz.

 

Tarih: 12 Temmuz 2010, 19:02 - İp: 58.***.**8.132
spradon
spradon (üye)
İstanbul / Amatör

Bu ayar ne işe yarıyor tam anlayamadım.Makinayı bir objeye tuttuk bu düğmeye bastık.ne elde ediyoruz.

 

Tarih: 14 Temmuz 2010, 16:39 - İp: 81.***.**7.139
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Lensin diyafram ayarını oynadığınız zaman, diyaframın o andaki görüntüye etkisini görmeniz içindir. Yani, alan derinliğini görmeniz için lensin fotoğraf çekeceği andaki halini dondurarak size vizörden gösterir.
Diyaframı kapatma komutunu makinenize verdiğinizde makine onu hafızada tutar, ve fotoğrafı çektiğinizde o diyafram açıklığını kullanır. DOF ön görüntüleme düğmesine bastığınızda ise, lensin diyaframını sizin ayarladığınız noktaya kadar kapatarak size gösterir. Görüntünüzdeki yakın ve uzak objelerin netolup olmadığını bu şekilde görebilirsiniz.
Bu etkiyi anlamak için, resimde görülen düğmeye basılı tutarak vizörden bakınız. Bu sırada diyaframınızı en açıktan, yani f değerinin en küçük noktasından en büyük noktasına kadar kapatınız. Görüntünün kararmaya, ancak nesnelerin de netleştiğini görmeye başlayacaksınız. Fotoğrafı çekmeden, o ayarla o anın fotoğrafının netliğini görmenizi sağlayacak.

 

Tarih: 15 Temmuz 2010, 13:29 - İp: 61.***.**4.93
  • 1