Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
27 Nisan 2024, Cumartesi
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Site Yöneticileri Uyuyor Mu?
adminMerhaba Arkadaşlar,      Sürekli eleştiriliyoruz. Taktir edilsek de genel de bu niye yok, şu niye eksik, onay niye geç gibi bir dolu sorunun muhatabı oluyoruz. Siteyle ilgili olarak bir çok konu açıldığı gibi birçok da e-mail alıyoruz. Bunların bir kısmına cevap verdiğimiz gibi b...
Devamı »
 
» Doğal Yaşam
Kelebek
Kelebek
[b]Kelebek[/b] , böceklerin, pulkanatlılar veya kelebekler (Lepidoptera) takımının kanatlı fertlerine verilen genel ad. 150.000 kadar türü bilinmekted...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: birgaripdino, (1)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282369
Dün: 2
Bugün: 0

Özbek Köyü - Urla / Özbek Köyü / İzmir

ÖZBEK KÖYÜ
Hafta sonu şehir içinde bunaldınız,kendinize huzur dolu köşeler arıyorsanız,tam size göre bir alternatif rota.Gizli cennetler keşfetmeyi seviyorsanız,burası keşfedilmeyi bekliyor.
İzmir/Urla ya yaklaşık 7 km uzaklıktaki bu şirin köyün,yerleşimi deniz kenarında olmasa da deniz kenarında ki yazlıklar ve iskele sayesinde yerleşimleri denize doğru kaymaktadır.
Eski yoldan Çeşme ye giderken Urla nın çıkışından küçük bir tabela sayesinde köyün yolunu görebiliyorsunuz,yerleşim olmayan ıssız yollardan geçerken,acaba nasıl bir yere çıkacağım diye düşünüyorsunuz,yanınızdakiler yanlış bir yere geldik diyerek panik yapıyorlar,birden karşınıza önce güzel bir köy çıkıyor.Zeytinyağı küspeleri kokusu köyün her tarafını sarıyor.Ege köyünde olduğunuzu hemen anlıyorsunuz.Sakin ,küçük köyün içindeki Ulu ağaçları görülmeye değer.
Yaklaşık 2 km sonra deniz kenarına vardığınızda nefis balık kokuları size hoş geldin diyor.
Karaburun yarımadası ve Urla Yarımadsı arasında kalmış ,dar ve uzun bir koy.Karşıda Gülbahçe,daha ileride Balıklıova.
Deniz sakin ve durgun.Bir dikdörthenin sadece kısa bir ucu açık gibi düşünürseniz,bu alanı hayal edebilirsiniz.
Güneş karşıda Karaburun yarımadasından battığı için ,yüksek tepeler sayesinde güneş çok erken kayboluyor.Ama nefis manzaralar sunuyor,Hava kararmıyor ama kızıllık uzun bir süre kalıyor.Zaten deniz durgun.,ışık güzel.Muhteşem fotograf kompozisyonları sizi bekliyor.
Küçük tahta iskeleler,kıyıda ve denizdeki yalnız kayıklar,karşıda deniz ve dağın güzel uyumu,balıkçıl kuşlar sizi fotograf açısından çok memnun edecektir.Yanınızda Geniş açı ve tripod mutlaka bulundurmalısınız.
Girişte bulunan iskele ve dalgakıran ,görülmesi gerken yerlerden.Burada sahilde balık tuıtan insanları ve balık yemekten arık obezite sınırlarını geçmiş kedileri görmelisiniz.Burada bir çay içme molası size iyi gelecektir.
İskelede günlük kiralana tekneler var,balık tutmayı seviyorsanız,grup halinde güzel bir tur kaçırılmaz.Balık turundan kesinlikle eli boş dönmezsiniz,buradaki alan kapalı bir alan olduğu için balıklar için güvenli bir sığınak ve deniz çok bereketli.Özbek köyünün balıkları da ünlüdür.İzmir içinde balıkçı tezgahlarında mutlaka görmüşsünüzdür.
Öğle yemeğinizi tabi ki Balık ile değerlendirmenizi önereceğim.
Fotograf için özetleyecek olursak;
1-Balıkçı köyü manzaraları
2-Tekne turu.
3-Gün batımında sahilde muhteşem ışık altında deniz manzaraları.

Burası çok keşfedilmiş ve çok bilinen bir yer değil,umarım çok kişi de bilip burayı kalabalıklaştırmaz. : ))

Gönderen: Kadir İrkin

Renkler : Sarı - Kadir İrkin
Renkler : Sarı
Yaz Güneşi - Kadir İrkin
Yaz Güneşi
Bahçedeki Sanda... - Kadir İrkin
Bahçedeki Sandal
Kış Uykusu Bitt... - Kadir İrkin
Kış Uykusu Bitti
Özbek Köyü-kola... - Kadir İrkin
Özbek Köyü-kolaj
Hüzün Erken Gel... - Kadir İrkin
Hüzün Erken Geldi Yine.
Kış Uykusu-2 - Kadir İrkin
Kış Uykusu-2
Kış Uykusu-1 - Kadir İrkin
Kış Uykusu-1
Özbek Köyü - Kadir İrkin
Özbek Köyü
Sayfalar: 1
 
©Copyright 2002 - 2011