Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
25 Nisan 2024, Perşembe
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Çekim Modları (p, S, A, M)
ocaklilarP (Program) Modu:      Bu modda, perde hızı ve diyafram seçimi makineye bırakılır. Amaç, perde hızı ve diyafram değerlerine çok fazla kafa yormadan çekim yapmaktır. Genellikle, ışığın yeterli olduğu durumlarda ve/veya sözü edilen ayarları değiştirmeye zaman bulunamadığı durumlar...
Devamı »
 
» Doğal Yaşam
Yusufçuk
Yusufçuk
[b] Yusufçuk (Anisoptera) ,[/b] Odonata takımına ait, kanatlarını dinlenmeleri sırasında yanlara açık olarak yatay tutmalarıyla kızböceklerinden ayr...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: azacemi, (1)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282367
Dün: 2
Bugün: 0

Kuş Cenneti - Sasalı / İzmir

İZMİR KUŞ CENNETİ
İzmir in son doğal sığınağı,şehrin ve sanayinin amansız ,bilinçsiz ilerlemesi karşısında artık kısa süre de köşeye sıkışacak,doğal bir emanet.
Kuş Cenneti için sit alanı Mavişehir dediğimiz bölgeden başlıyor.Ama buradaki inşaatlar o kadar hızlı ilerliyor ki,buranın sit alanı başlangıcı olduğunu anlamak zor.Özellikle organize bağlantı yolu,tamamıyla sit alanı içerisinde ama öylesine bir moloz dökme yarışı var ki,insanın yüreği sızlıyor.Belediye sadece tabela asmış,moloz dökme cezası…..Ama görünen o ki sanki böyle moloz dökülmesine göz yumuyorlar.Çok kısa süre de bu alanlarda rant savaşına yenik düşer.
Şimdi diyebilirsiniz kuşlar için zaten yer var,Ama buradaki,bu moloz yığınlarının arasında o kadar çok kuş çeşidi var ki.Ben buradaki flamingolara her gün bakıp yazıklar olsun bizlere diyorum.Böyle alanların fotografını çekip yayınlamal lazım,fotograf severler için çağrıdır.Makinelerimizi bunun için kullanalım.
Kuşların gerçek koruma alanı ise organize ve sasalı köyünü geçtikten sonra başlıyor.Bir sürü tuzla alanı ve yüzlerce ,binlerce flamingolar sakin bir şekilde hayatlarını geçiriyorlar.
Kuş cenneti içerisinde yine tuzlalık alanlarda yürüyüş parkurları,gözetleme kuleleri mevcut.
Ağaç,çalı v.b. gibi yeşil bitki beklentiniz olmasın.Geometrik olarak oluşturulmuş alanlar ve aralarında yürüme yolları.Yürümek için aslında güzel parkur,Ama boynunuzda tele takılmış bir dslr ve eliniz de tripod olursa biraz zorlayacaktır.
Tam techizatlı yürüyüşten sonra kuşları görebilirsiniz.
Ama hayvanat bahçesindeki gibi sizin dibinizde olmayacaklardır.En az 400 mm bir tele objektif,bir tripod ve uzun süre bekleyecek bir sabır lazım.
Şu alanda flamingoları gördüm ,oraya giderim derseniz,siz oraya vardığınızda farkında olmadan flamingolar öbür köşeye yavaş yavaş yürümüş ,uzaklaşmış olacaktır.o yüzden yine beklemelisiniz.
Güzel gözetleme kuleleri var,orada beklemeniz daha uygun olacaktır.
Kuş cennetinden gün batımı manzarası ,iyi bir fotograf malzemesi olacaktır.
Kuş cenneti girişinde arabanızı parkedebilir,girişte bulunan cafe de yeme-içme ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Gönderen: Kadir İrkin

Teksas'lı.. - Mustafa Kemal Gezer
Teksaslı..
Habitat - Kadir İrkin
Habitat
Günbatımı - Kadir İrkin
Günbatımı
Flamingo Yolu - Kadir İrkin
Flamingo Yolu
Yalnızlık - Kadir İrkin
Yalnızlık
.. - Kadir İrkin
..
Cennetten - Kadir İrkin
Cennetten
Mavi Akşam - Kadir İrkin
Mavi Akşam
Balıkçıl Yolu :... - Kadir İrkin
Balıkçıl Yolu :)
Sayfalar: 1 | 2
 
©Copyright 2002 - 2011