Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
25 Nisan 2024, Perşembe
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
ocaklilarAşağıda görülen her iki fotoğraf da, aynı ortamada ve aynı değerler ile çekilmiştir. (Yetersiz ışık şartları, Perde Hızı: 1/8, Diyafram: 2.8, ISO 50)      Makinenin, yetersiz ışık şartları nedeniyle ISO yu yükseltememesi ve her iki fotoğrafta da aynı perde hızı ve diyafram değerl...
Devamı »
 
» Kültürel Miraslarımız
Hasankeyf
Hasankeyf
[b]Hasankeyf'in Tarihi:[/b] Hasankeyf’in Türk–İslam tarihi ve medeniyeti açısından önemli bir yeri vardır. Hısnkeyfa olan...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: leventbarka, (1)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282367
Dün: 2
Bugün: 0

İnciraltı - Balçova/inciraltı / İzmir

İNCİRALTI
İzmir de yaşıyorsanız ,kent merkezi sınırları içinde günübirlik fotograf turu yapacağınız güzel mekanlardan biri de İncir altı dır.Hafta sonları yoğun bir kalabalığın akınına uğramaktadır.
İster yazın olsun,ister kışın olsun,ilginizi çekebilecek bir şeyler vardır.Yeme-içme ve alışveriş mekanları'nın son yıllarda çok artması bu Balçova-İnciraltı bölgesini iyice kalabalıklaştırmaktadır.
Bir fotografsever olarak neler yapabiliriz.
Öncelikle park ve yemek sorununuz yok,bir sürü alternatifiniz var.
Sahil boyunca güzel deniz manzaraları sizi bekliyor,balıkçı tekneleri,sandallar,insan manzaraları,ve balıkçıların peşinde koşturan kediler fotograf için uygun seçenekler.Hava güzel ve nemsiz olursa karşı sahile dokunmak isteyeceksiniz.Ama İzmir de nemsiz,pussuz hava zor bulunur.
Deniz kıyısında güzel suni koylar oluşturulmuş.Daha ilerilere kadar yürüyebilirseniz,biraz yorucudur,burada flamingo kuşlarının süprizini görünce ,yorulduğunuza değecektir.
Tele objektifinizi takıp,falamingo çekimleri yapabilirsiniz.Ben kuş cennetinde bile bu kadar yakılaşamamıştım.300-400 mm işinizi rahat görür.
Bu arada doğal bir ortam yaratıldığı için çiçek-böcek makrosu da çekebilirsiniz.Makro objektiflerinizi almayı unutmayın.
Sahil boyunca çok fazla miktarda martı görebilirisiniz,özellikle balıkçı teknelerinin çevresinde dolaşan ,martılar başta olmak üzere bir çok balıkçıl kuşu da görebilirsiniz.
Çevredeki en yüksek bina Crowne Plaza binası bulunuyor.Herkes mutlaka fotografını çeker,ve özellikle görmek isteyeceğiniz bir başka yer Ege Müzesi.Müze olarak kullanılan bir Fırkateyn ve Denizaltı mutlaka Arşivinizde yer alacaktır.
Çok değil bundan 10-15 yıl önceleri bu çevre çiçek seralarından geçilmezdi.Şimdi azalsa da bir miktar sera bulunmaktadır.Bu seralardan izin isteyip makro çekimler yapabilirsiniz.
İnciraltı Akşam ve gece fotograf çekmeye çok uygundur.Akşam günbatımı,gece otel ve gemin ışıkları güzel görüm sunacaktır.

Gönderen: Kadir İrkin

İnciraltı .. - Kadir İrkin
İnciraltı ..
İnciraltı - Kadir İrkin
İnciraltı
Pamuk Şeker - Kadir İrkin
Pamuk Şeker
İnciraltı'nda.. - Mustafa Kemal Gezer
İnciraltında..
Oltayı Attım De... - Kadir İrkin
Oltayı Attım Denize...
Bekleyiş - Engin Saraççı
Bekleyiş
Umut - Engin Saraççı
Umut
Gece Başlıyor İ... - Mustafa Kemal Gezer
Gece Başlıyor İnciraltında
İnciraltı'nın B... - Serap Gezer
İnciraltının Bekçisi
Sayfalar: 1 | 2
 
©Copyright 2002 - 2011