Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
19 Nisan 2024, Cuma
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Kötüye Kötü Demeyi Öğrenmek
harmanciMerhabalar;   Fotoğrafçılıkta belli teknik standartlar olduğu su götürmez bir gerçek olsa gerek.Bu anlamda bir fotoğrafın belli standartları yakalamış olması kaliteye ve iyiye doğru giden yolun anahtarıdır demek pek de yanlış olmayacaktır.   Buna paralel olarak kötüye kötü demeyi...
Devamı »
 
» İl İl Türkiye
Amasya Evleri
Amasya Evleri
Amasya kent dokusunun çeşitli yerlerinde, özellikle Yeşilırmak sahil şeridinde görsel bir şekilde yer almakta olan geleneksel Osmanlı Evi örnekleri Am...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: tatli, (1)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282357
Dün: 2
Bugün: 1

Şirince - Selçuk / İzmir

Şirince
Daha önce belki defalarca hakkında yazı okumuşluğunuz vardır.Ben kendi gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.
İzmir-Selçuk arasında belki yıllarca unutulmuş bir köy şirince,tarihçesinden bahsetmek istemiyorum,mutlaka internette bu konuda bir bilgi bulabilirsiniz.Selçuk ilçesinde dar ve virajlı bir yol ile ulaşılabiliniyor.Yol üzerinde güzel fotograf malzemesi var ama durmak mümkün değil.
Bu köy şu an tamamen turizme yönelik hayatını devam ettiriyor.
Mübadele köylerinin havası daha başka geliyor bana,bir yaşanmışlık,bir terkedilmişlik,bir özlem,bir gurbet,bir hasret havası hissediyor insan.Bir asır önce bambaşka bir hayat bambaşka insanlar,şimdi bambaşka bir hayat.
Köyün her sokağı fotografseverleri cezbedecek tarzda,evlerin yapısı,sokakların güzelliği,daracık sokaklarda artık tamamen dolmuş satış yapan köylüler,ve mutlu insan portreleri.
Köyde kısmen restore edilmiş kilise bulunmaktadır.iç mekanda pek bir şey kalmasa da ,kilise geçmişteki yaşantıdan bir emanet.
Sokakta köylüler yöresel otlar,kurutulmuş çiçekler,su kabakları,baharatlar,zeytinyağları,sabun ve çok fazla miktarda şarap satıyor.
Evet bu köy şarap için tam bir degüstasyon alanı.Her adımbaşı çeşitli meyve şarabı satan birine rastlarsınız.Her birinden tadabilirsiniz.Hiç denemediğinizi türde şaraplar olacaktır.
Köyde yemek olarak ,yöresel otlarla yapılmış gözlemeleri kesinlikle tavsiye ederim.Eski bir evin içinde veya bahçesinde gözleme ile çay yorgunluğunuzu çok iyi alacaktır.
Köyün yolları taşlı ve dik yokuşlu olduğundan yaşlı ve çocuklar için zor oluyor.Küçük bebeğiniz ile dolaşacaksanız,bebek arabası almayın.Arabayı sırtınızda,çocuğunuzu kucağınızda taşımak zorunda kalabilirsiniz.
Köyün tamamının fotografının çekimini, girişteki şarap fabrikasının yanındaki otoparktan yapabilirsiniz.
Yanınızda geniş açı objektif bulundurmayı unutmayın.

Gönderen: Kadir İrkin

Şirince - Yücel Yıldırım
Şirince
Şirince Iı - Ay_can ***
Şirince  Iı
Şirince - Ay_can ***
Şirince
Şirince Iıı - Mehmet Aydemir
Şirince Iıı
Şirince Evleri - Uğur Adagüme
Şirince Evleri
Şirince - Kadir İrkin
Şirince
Şirince-aziz Yo... - Kadir İrkin
Şirince-aziz Yohannes Kilisesi Detay
Şirince-aziz Yo... - Kadir İrkin
Şirince-aziz Yohannes Kilisesi
Şirince - Aykut Bal
Şirince
Sayfalar: 1 | 2 | 3 | 4 | 5
 
©Copyright 2002 - 2011