Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
20 Nisan 2024, Cumartesi
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
ocaklilarAşağıda görülen her iki fotoğraf da, aynı ortamada ve aynı değerler ile çekilmiştir. (Yetersiz ışık şartları, Perde Hızı: 1/8, Diyafram: 2.8, ISO 50)      Makinenin, yetersiz ışık şartları nedeniyle ISO yu yükseltememesi ve her iki fotoğrafta da aynı perde hızı ve diyafram değerl...
Devamı »
 
» İl İl Türkiye
Karaelmasdan Görünüm
Karaelmasdan Görünüm
**Zonguldak Kömür Gözlüm** Yeşile bezenmeyi bekleyen, dağlar gibiyim Ellerimin nasırı çözülmede Topyekün içimin dışa vuruşları Kazmam, küreği...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: shenay, efkofoto, (2)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282358
Dün: 2
Bugün: 0

Örümcek Kuşu - Türkiye

Örümcek kuşugiller (Laniidae), ötücü kuşlar takımına ait bir kuş familyası.
Palearktik, Oryantal, Etopya, Nearktik kıtalarda yayılış gösterirler. Çallıklarda bulunurlar. Değişik hayvanları yüksekten uçarak avlarlar. Yuvalarını çalılar arasına çanak şeklinde yaparlar. Gag dibinde kıllar bulunmasıyla diğer kuşlardan ayrılırlar. Burun delikleri örtüsüzdür. Yırtıcı şekilde yaşayan kuşlardır. Gagaları aşağı doğru kıvrk, üst gagalarının kenarlarında keratin birer diş vardır. Besinlerini depo ederler.

Kızıl sırtlı örümcek kuşu (Lanius collurio), örümcek kuşugiller (Laniidae) familyasından yüksek çayırların, fundalıkların ve çalılık arazilerin küçük, güzel ve kahverengi sırtlı örümcek kuşu türü.
Daha çok göze çarpmayacak şekilde çalılıkların yanlarında, çitlerin ya da alçak parmaklık tellerinin üzerinde oturur. Gagası oldukça kalın, başı yuvarlak, kanat uçları ve kuyruğu uzundur. Erkeği göze çarpıcıdır, başı mavi-gri, maskesi koyu siyah, sırtı pas kızılı-kahverengi, kuyruk sokumu gri, kuyruğu siyah ve yanları beyaz, alt tarafı pembedir. Dişisi daha kahverengidir, başı mat gri-kahverengi, yanak lekesi koyu, alt tarafı rimsidir ve çok ince yarımay şeklinde kahverengi çizgiler vardır. Kuyruğu koyu kahverengidir. Gencinin üst tarafı kahverengi ve koyu renk çizgili -diğerlerinden biraz daha fazla çizgilidir-, skapular tüyleri sırtı gibi (daha gri olan genç kızıl başlı örümcek kuşunda olduğu gibi daha beyaz değil), alt tarafı beyazımsı ve gri çizgili, kuyruğu koyu renkten pas kızılı-kahverengiye kadar değişir. Sesi sert tonlu bir ‘çii’; ötüşü zayıf, şakımalı ve gıcırtılı bir gevezelikten ibarettir.

Bozkır örümcekkuşu (Lanius meridionalis), örümcek kuşugiller familyasına ait bir kuş türü.
Form L.m. meridionalis, güney Avrupa ve kuzey Afrika'da yerleşiktir. Büyük örümcek kuşundan ufakça daha küçük ve daha koyudur ve kuru açık ülkeyi tercih ederler.
Form L.m. pallidirostis, merkezi Asya'da ürer ve tropikal bölgede kışlar. Lanius meridionalis veya büyük örümcek kuşundan çok daha solukturlar ve bazen ayrı bir tür L. pallidirostis olarak ayrılırlar. O da, seyrek bitki yaşamıyla daha verimsiz habitatları tercih eder.
Orta-boyutlardaki bu kuşlar, büyük böcekler, küçük kuşlar, kemirgenler ve kertenkeleleri yerler.
Kuş tüyü farklılıklar dışında genellikle büyük örümcek kuşuna benzerler. Göçmen doğu form genellikle sonbaharda, batı Avrupa'da büyük Britanya dahil, seyrek bir serseridir

Alaca örümcek kuşu (Lanius nubicus), örümcek kuşugiller familyasına ait bir kuş türü.
Yuvalarını ağaçlara yaparlar ve 4-7 yumurta bırakırlar. Erkekler siyah-beyaz tüylere sahip olup ve yan tarafları turuncudur. Yaklaşık 17-18 cm.dirler. Üst kısımları, taçları, uzun kuyrukları ve kanatları genellikle siyahtır. Kanatların beyaz yamalar vardır, bunlar uçuş sırasında fark edilir. Yüzleri beyazdır sadece gözlerinin üzerinden geçen geniş siyah bir çizgi vardır. Dişi ve genç kuşlarda üst kısımlar koyu gridir.

Kızıl kuyruklu örümcek kuşu (Lanius isabellinus), örümcek kuşugiller familyasına ait bir kuş türü. Büyük böcekler, küçük kuşlar, tarla fareleri ve kertenkeleler gibi canlılarla beslenirler. Kuyrukları kırmızı renklidir.

Uzun kuyruklu örümcek kuşu (Lanius schach), örümcek kuşugiller familyasına ait bir kuş türür. Gri renkte, küçük bir örümcek kuşudur. Ama kırmızımsı-kahverengi kenarlarıyla çok uzun bir kuyruğu vardır. Gaga ve bacaklar siyahtır.

Kara alınlı örümcek kuşu (Lanius minor), örümcek kuşugiller familyasına ait bir kuş türü.
Dik duruşlu, uzun kuyruklu ve uzun kanatlı bir örümcek kuşudur. Açık gri, siyah ve beyaz renklidir. Alnında boydan boya uzanan geniş ve siyah bir maske vardır; kanat lekesi büyük ve beyazdır. Alt tarafı parlak pembedir. Ergeninin üst tarafı çizgili, alnı gridir ve gagasından gözünün gerisine dek uzanan bir maskesi vardır. Gagası kalındır. Kanat uçları kuyruk dibine kadar uzanır. Avının arkasından kovalar ya da yere iner, gösteri uçuşu sırasında yuvasının bulunduğu alanın üzerine havada asılı kalır. Sesi pes<

Gönderen: Kadir İrkin

Kızılsırtlı Örü... - Saim Dağ
Kızılsırtlı Örümcekkuşu
Kızılbaşlı Örüm... - Ricoz Ricoz
Kızılbaşlı Örümcek Kuşu
Örümcek Kuşu - Emin Şakir
Örümcek Kuşu
Kızılsırtlı Örü... - Ricoz Ricoz
Kızılsırtlı Örümcek Kuşu
Örümcekkuşu - Hasan Türer
Örümcekkuşu
Kızılsırtlı Örü... - Gökhan Coral
Kızılsırtlı Örümcek Kuşu
Sayfalar: 1
 
©Copyright 2002 - 2011