Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
16 Nisan 2024, Salı
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Portre Fotoğraf
orh.turhanPortre Fotoğraf Teknikleri      İnsanın kişiliğini, duygularını, iç dünyasını ortaya koyan fotoğrafa portre fotoğrafı denir. Portre fotoğrafı, çoğumuzun algıladığı gibi yalnızca vesikalık fotoğraf klişesinden ibaret değildir. Yani cepheden bakış ve omuzları içeren kafa fotoğrafla...
Devamı »
 
» Kültürel Miraslarımız
Ortaköy Camii (büyük Mecidiye Camii)
Ortaköy Camii (büyük Mecidiye Camii)
Ortaköy Camii, resmi olarak Büyük Mecidiye Camii, İstanbul Boğaziçi’nde Beşiktaş ilçesinin, Ortaköy semtinde sahilde bulunan Neo Barok tarzda bi...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: tatli, (1)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282354
Dün: 2
Bugün: 0

Kula-manisa - Kula / Manisa

Kula ilçesi, İzmir-Ankara karayolu üzerinde, Kara Divlit Dağı yakınlarındaki volkanik bir arazi üzerinde yer almaktadır.
Volkanik özelliğinden dolayı tarihte “Yanık Ülke” anlamına gelen “Katakekaumene” adıyla anılır.Sönmüş küçük volkanların bulunduğu bu alanda, çeşitli dönemlerde püskürmeler olmuş ve lav akıntıları çevreye yayılmıştır.İzmir – Ankara yolu üzerinden de izlenebilen volkanik tepelerin en büyükleri Sandal ve Kara Divlit’tir.
Volkanik orijinli jeolojik yapı arz etmesi nedeniyle Burgaz Mevkiinde Gediz Nehrinin üst kısmında, ısı değişiklikleri, yağmur, rüzgar ve erozyon neticesinde oluşmuş, peri bacaları görünümlü doğal oluşumlar görülür. Gediz Vadisi içinde, pastel tonlarda görkemli bir peyzaj oluşturan Peri Bacalarına Kula – Ankara yolu üzerinde bulunan Gediz Köprüsünden sapılan bir yolla ulaşılır. İlçeye uzaklığı yaklaşık 18 km’dir.
Kula, sivil Osmanlı mimarisinin özellerini taşıyan genellikle18. ve 19. yüzyıl yapısı evleriyle de ünlüdür. Türünün özgün özelliklerini oluşturan, dar sokaklar boyunca sıralanmış evlerde, ağırlıklı olarak ahşap malzeme kullanılmıştır.
Gelenksel el sanatlarının hala varlığını sürdürdüğü arasta sistemindeki çarşı dokusu bu konuya ilgi duyanlar için kaçırılmayacak görsellikler sunar.

Gönderen: Ay_can ***

Yağmurun Ve Rüz... - Ay_can ***
Yağmurun Ve Rüzgarın Şahaserleri
Sayfalar: 1
 
©Copyright 2002 - 2011