Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
26 Nisan 2024, Cuma

» Kültürel Mirasımızı Yansıtan

Kültürel Mirasımızı YansıtanPercorsi Veneziani Nel Mediterraneo

Türkçe adı Akdenizdeki Venedik Güzergahları olan bu kitap iki aşamalı bir çalışmanın birinci bölümünün yayınıdır.
Birinci aşamada Karadeniz, Marmara denizi ve boğazları kapsayan bu projenin ikinci aşaması Ege ve Akdeniz olacaktır.
Kitapta söz konusu bölge sahillerinde bulunan tüm askeri yapılar, yani kaleler, kuleler ve surlar ele alınmış ve belgelenmiştir.
Sahillerde bulunan bu yapıların bir bölümünde orta çağlarda bu bölgelerde önemli varlık göstermiş olan İtalya şehir cumhuriyetlerinin, özellikle Venedik ve Ceneviz devletlerinin, izleri vardır.
Proje, Marco Polo GEIE kurumu tarafından desteklenmiştir. Fotografları tümü M.Fatih DEMİRHAN'a aittir. Metinleri Diego Santaliana ile beraber yazılmıştır, grafik editörlüğünüi Sadık Üçok yapmıştır. Kitap Italya'da Venedik Eyaletinin desteği ile yayınlanmıştır.
Kitapta sahillerde bulunan tüm kalelerin yanı sıra, Italya tarihinde önemli yer tutan bir takım yapılar ve yerler de bulunmaktadır.
Fotograflanan her yapı için küresel koordinatlarının ve kısa tarihçelerinin da yer verildiği, İtalyanca, Türkçe ve İngilizce yazılan bu kitap, kültür mirasımızın henüz topluca belgelenmemiş olan bu kesimi konusunda kapsamlı bir çalışma yapma çabasıdır.
Projenin ikinci ayağı olan Ege ve Akdeniz sahillerindeki çalışmalar devam etmektedir.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 28 Şubat 2011, Pazartesi
Okunma: 2212
Kaynak: http://

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
» Fotoğrafça
Site Yöneticileri Uyuyor Mu?
adminMerhaba Arkadaşlar,      Sürekli eleştiriliyoruz. Taktir edilsek de genel de bu niye yok, şu niye eksik, onay niye geç gibi bir dolu sorunun muhatabı oluyoruz. Siteyle ilgili olarak bir çok konu açıldığı gibi birçok da e-mail alıyoruz. Bunların bir kısmına cevap verdiğimiz gibi b...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
birgaripdino, (1)