Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
19 Nisan 2024, Cuma

» 21.Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışmaları

21.Geleneksel Türkiye Fotoğraf YarışmalarıBu yıl 25. yılını kutlayan Aktiffelsefe Derneği'nin geleneksel hale getirdiği Türkiye Fotoğraf Yarışması için geri sayım sürüyor. Bu yıl 'Müzeler, Ören Yerleri ve İnsan' temasıyla düzenlenen Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması'na katılmak isteyenler için son başvuru tarihi; 5 Aralık.

Aktiffelsefe Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması geleneksel değerlerin korunması, kayıt altına alınması ve bu değerler konusunda farkındalık yaratmanın yanısıra belgesel fotoğrafçılığı da teşvik etmek için düzenleniyor. Her yıl farklı bir temanın işlendiği yarışma için bu yıl 'Müzeler, Ören Yerleri ve İnsan' teması seçildi. Yarışmaya profesyonel ve amatör tüm fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf severler katılabiliyor.

Aktiffelsefe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Uysal, Türkiye'nin her bir yanının eski ve yeni tarihin eserleri ile dolu olduğunu hatırlatırken, fotoğrafseverlerin kendi objektifleriyle yakaladıkları tüm değerli anları başkalarıyla paylaştığında bu eserlerin daha da anlamlı olacağına dikkat çekti.

Fotoğraf yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli ve siyah-beyaz olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. 5 Aralık, yarışmaya katılmak için son başvuru günü olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak isteyenlerin aşağıdaki linkte bulacakları katılım formunun bir çıktısını alıp, doldurarak yarışmaya göndermek istedikleri fotoğraflarıyla birlikte Aktiffelsefe Derneği'nin adreslerine ulaştırmaları gerekiyor.

Yarışmada yine birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanısıra mansiyonlar da verilecek. Yarışmanın en büyük ve anlamlı ödülü; Aktiffelsefe'nin yine bir kültürel miras olarak değerlendirdiği Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışmaları albümünde yer almak olarak değerlendiriliyor.

Son katılım tarihinin 5 Aralık, 2014 Cuma olarak belirlendiği yarışmayla ilgili detaylı bilgiye www.gelenekselturkiye.org adreslerinden ulaşılabilir..

Seçici Kurul:
Ozan Sağdıç (Devlet Fotoğraf Sanatçısı)
Mehmet Arslan Güven (Fotoğraf Sanatçısı)
Adnan Polat (Fotoğraf Sanatçısı)
Abdullah Gündüz (Folklor Araştırmacısı)
Uğur Kavas (Foto Muhabirleri Derneği)
Eray Kanımtürk Aktiffelsefe Üyesi ve Fotoğraf sanatçısı
Nazım Özdemir Aktiffelsefe Yönetim Kurulu Üyesi


ŞARTNAME için tıklayınız.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 9 Ekim 2014, Perşembe
Okunma: 4306
Kaynak: http://

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
» Fotoğrafça
Fotografçı Bencilliği
sado34Çektiği fotografın içindeki insanı, mekanı, doğayı bir obje olarak görmekten öteye gidemeyen, çektiği yeri bir başkasının çekmesini istemediği için yer bilgisi vermeyenlerin son zamanlarda daha da artması gerçekten üzücü.      Bu bencil davranışı en başta çektiği konuya, modele v...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
erina, (1)