Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
20 Nisan 2024, Cumartesi

» Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri

Sony Dünya Fotoğrafçılık ÖdülleriSony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2009
Başvuruları Devam Ediyor!

Geçen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgiyle karşılanan, bu yılın ana temasının “çevre” olarak seçildiği Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri (Sony World Photography Awards), profesyonel ve amatör tüm fotoğraf tutkunlarını tekrar bir araya getiriyor. Yarışmaya katılmak isteyen profesyonel ve amatör fotoğraf tutkunları için son başvuru tarihi; 31 Aralık 2008…


Profesyonel ve amatör tüm fotoğraf tutkunlarının çalışmalarını uluslararası bir platforma taşıyan ve The Prince’s Rainforests Project (PRP) işbirliği ile gerçekleştirilen Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nin bu yılki ana temasını “çevre” oluşturuyor.

31 Aralık 2008 tarihine kadar profesyonel ve amatör kategori başvurularının kabul edileceği Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2009’da (Sony World Photography Awards 2009), profesyonellere yönelik 12 ve amatörlere yönelik 9 kategorinin yanı sıra, bu yılın çevre temasını tamamlayacak olan The Prince’s Rainforests Project Ödülü de verilecek.

Profesyonel fotoğrafçılar portföylerini, dünya yağmur ormanlarının belgelenmesi için finanse edilen bir projeye seçilme umudu ile gönderecekler. Ayrıca amatör fotoğrafçılar da fotoğraflarını, eğitim ve bilgilendirme için fotoğrafı kullanan küresel bir bilinçlendirme kampanyasına göndermek üzere davet edilecekler.


Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2009’da bu yıl, Avrupa'dan katılan üniversite sayısı arttırılıyor. Katılımcı üniversite sayısı 10’dan 60 üniversiteye çıkartılıyor ve altı kıtayı kapsıyor. Öğrencilerin bu yılki hedefi; kendi ülkelerine özgü herhangi bir çevresel sorunu vurgulayan bir kare yakalamak olacak.

Bu yıl ayrıca kategorilerde de yenilikler bulunuyor. Profesyonellere yönelik yeni kategori listesine; “foto muhabirlik ve belgesel”, “reklam” ve “güzel sanatlar” türleri ekleniyor.

Geçen yıl 178 ülkeden 70.000’den fazla eserin yarıştığı Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri, dünyanın her yerinden profesyonel veya amatör tüm fotoğraf tutkunlarının katılımını kabul ediyor. Fotoğrafçılar, foto muhabirlikten spora, mimariden modaya birçok farklı kategoride yarışıyor.

Gerçekleştirildiği ilk yılında büyük bir ilgiyle karşılanan ve fotoğraf dünyasını bir araya getiren Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri, Nisan 2009'da fotoğraf endüstrisinin dünyadaki en etkili isimleri eşliğinde bir hafta sürecek olan Cannes'daki Palais des Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Festivalin en önemli anı ise tüm kategorilerde kazananların onurlandırılacağı ve Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2009 Yılın Fotoğrafçısı Ödülü’nün açıklanacağı ödül töreni gala yemeği olacak.

Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri organizasyonuna aralarında Elliott Erwitt, Mary-Ellen Mark, Susan Meiselas, Bruce Davidson ve Tom Stoddart gibi yüzden fazla saygın fotoğrafçı, eleştirmen, resim editörü, galeri sahipleri, fotoğraf ajansları, yayıncılar, eleştirmenler ve sektörün ileri gelenleri katılacak. Yarışmaya katılan eserler akademi üyeleri (World Photographic Academy) tarafından değerlendirilecek.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 13 Kasım 2008, Perşembe
Okunma: 4033
Kaynak: http://www.worldphotographyawards.org/home.asp

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
ocaklilarAşağıda görülen her iki fotoğraf da, aynı ortamada ve aynı değerler ile çekilmiştir. (Yetersiz ışık şartları, Perde Hızı: 1/8, Diyafram: 2.8, ISO 50)      Makinenin, yetersiz ışık şartları nedeniyle ISO yu yükseltememesi ve her iki fotoğrafta da aynı perde hızı ve diyafram değerl...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
lim10, mustekaslan, (2)