Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
29 Mart 2024, Cuma

» 3 Boyutlu Portre Fotoğraf Sistemi

3 Boyutlu Portre Fotoğraf SistemiTürkiye de çokça araştırılan fakat pek bilinmeyen gözlüksüz olarak 3 boyutlu görülen fotoğraflar lentiküler (merceksel) baskı tekniği ile oluşturulabiliyor. En gelişmiş sistem üzerinde 6 adet Canon 1100 D 'nin bağlı olduğu ve kayarak 6-12-18-24 adet fotoğrafın çekimi ve bu fotoğrafların çok kısa bir sürede üzerine yapıştırılan lens ile 3 boyutlu görüntü elde edilmesini sağlıyor.

Dünyada henüz yeni yaygınlaşmaya başlayan 3 boyutlu fotoğraf sisteminin en basiti, sahip olduğunuz fotoğraf makinesi ile tek-tek belirli kurallara uyularak çekilmesi ile de uygulamaya geçilebiliyor. Bunun için 2-3 günlük kurs almak gerekli ve bu kursu da sadece fotoğrafçılara veren bir yer maalesef henüz yok.

Çok yakında 3D fotoğrafçılığın tüm dünyada hızla yayılacağına kesin gözü ile bakan firmalar şimdiden seri üretim yapabilecek sistemler üzerine çalışıyor. Fuji Film'in 2 yıl evvel tanıtımını yaptığı baskı makinesinin 2015-2016 gibi satışa sunulması beklenirken gelecekte fotoğraf sektöründe bir ürün olacağı bilinen 3d çekim sistemi ve baskı tekniği yakında ülkemizde de bir çok fotoğraf studyosunda yeni bir hizmet olarak görülmeye başlanacaktır.

 

Ekleyen: Alptekin Erbilir
Tarih: 26 Şubat 2013, Salı
Okunma: 4203
Kaynak: www.nuru3d.com

Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Eos 1dx Mk Iıı
mete007[youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube]      [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube]               ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
tatli, ozzi07, (2)