Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
19 Nisan 2024, Cuma

» "Çocuk İşçiler" Fotoğraf Sergisi

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) çocuk haklarına dair sözleşmesine göre "Ulusal yasalarca daha genç bir yaşta reşit sayılma hariç, 18 yaşına kadar her insan çocuk sayılır"

Her yıl 12 Haziran'da, çocuk işçiliği ile mücadele günü olarak kamuoyunu bilgilendirmek, dikkat çekmek ve duyarlılığı artırabilmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

İFSAK yönetim kurulu STK projeleri kapsamında İSİG (İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi) işbirliği ile çocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratabilmek ve bu konuda verilecek mücadeleye katkıda bulunabilmek amacıyla Türkiye çapında tüm fotoğrafseverlerin katılabileceği bir proje düzenlenmesine karar vermiştir.

Proje kapsamında çocuk işçilerle ilgili göndereceğiniz fotoğrafların seçimi İFSAK onur üyesi İSA ÇELİK tarafından yapılacaktır. Seçilecek fotoğraflardan hem sergi hem de katalog hazırlanacaktır. Serginin ülkemizin birçok ilinde de açılması planlanmaktadır.

Fotoğrafları; renkli veya siyah/beyaz olarak, kenarında çerçeve ya da boşluk olmadan, 300 dpi gibi yüksek çözünürlükte, en yüksek sıkıştırma kalitesinde ve kısa kenarı en az 2500 piksel olacak şekilde DVD'ye kaydedilerek derneğimiz adresine ya da www.wetransfer.com sitesinden [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Bir kişinin gönderebileceği maksimum fotoğraf sayısı 10 adettir (wetransfer ile gönderimlerde tüm fotoğrafları lütfen tek gönderimde yollayınız).

Fotoğraflarınızla birlikte isim / soyad / iletişim bilgisi eklenmesi unutulmamalıdır.

Proje küratörü tarafından seçilen fotoğraflar için telif ve kullanım hakları ile ilgili şartname ayrıca istenilecektir.

Proje Kuratörü................................... : İsa Çelik
Konu................................................ : Çocuk İşçiler
Proje yardımcıları

İrfan Ertel ..................İSİG (İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi)
Funda Yılmaz..............İFSAK
Ömer Kuru..................İFSAK

Son Fotoğraf Gönderim Tarihi..... : 10 Nisan 2014
Sergi Açılış Tarihi.......................: 31 Mayıs 2014

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 27 Ocak 2014, Pazartesi
Okunma: 3399
Kaynak: http://

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
» Fotoğrafça
Çekim Modları (p, S, A, M)
ocaklilarP (Program) Modu:      Bu modda, perde hızı ve diyafram seçimi makineye bırakılır. Amaç, perde hızı ve diyafram değerlerine çok fazla kafa yormadan çekim yapmaktır. Genellikle, ışığın yeterli olduğu durumlarda ve/veya sözü edilen ayarları değiştirmeye zaman bulunamadığı durumlar...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
mustekaslan, (1)