Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
20 Mayıs 2024, Pazartesi

» Sinan Kılıç ve Serkan Çolak "Reş" Fotoğraf Sergisi

Sinan Kılıç ve Serkan Çolak REŞ
İzmir Fransız Kültür Merkezi Sinan Kılıç ve Serkan Çolak’ın « Reş » isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide 30 adet siyah beyaz fotoğraf yer alıyor. Sergi açılışından önce fotoğrafların çekimi esnasında yapılan röportajların yer aldığı kısa bir gösterim de yapılacak.

« Reş », 90’lı yıllarda batıya göç etmek zorunda kalan, geçim kaynağı olarak geleneksel yöntemlerle mangal kömürü üretimi yapan insanların hayatına belgesel bir bakış. İzmir’de, büyük kentin ortasında ve iki dağın arasında, modern dünyanın imkanlarından uzak, büyük kentin insanlarının bilmediği bir yaşam. Hayatlarını sonu gelmeyen bir göçle sürdüren, göçte yaşayan aileler, göçte büyüyen çocuklar…
Işçilerin söylediği, dumanların arasında belleklere kazınan bir cümle ; « İşimiz karadır ama alnımız aktır. »
« Reş » « Kara » farklı dillerin kardeş kelimeleri…

Fransız Kültür Merkezi ,Fotoğraf Sergisi
5 – 29 Mart 2013
Açılış : 5 Mart Salı Saat. 19.00

Sinan KILIÇ
1979 Tunceli doğumlu. İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyesidir. Görüngübilimi üzerine okumalarına paralel olarak, fotoğrafı bir anlatım dili olarak tanıdı. 2008 yılından itibaren fotoğraf kendisi için süreklilik kazanarak bir yaşam biçimi, düşünüş biçimi ve anlatım biçimi olmaya başladı.
2010-2011 yılları arasında İFOD üyesi Serkan ÇOLAK ile kolektif çalışma sonucunda ‘Kadifekale ve Kentsel Dönüşüm” adlı fotoröportaj çalışmasını hazırlamışlardır.
2011 yılında, Birol ÜZMEZ koordinatörlüğünde İFOD Kemeraltı Konulu Belgesel Fotoğraf Atölyesi çalışmalarına katıldı.
Birçok sergide, fotoğraflarıyla yer aldı.
Zamana tanıklık etme ve toplumsal bilincin oluşması açısından, fotoğrafın önemli bir güce sahip olduğu düşüncesiyle, belgesel alanında fotoğraf çalışmalarına devam etmektedir.


Serkan ÇOLAK
1979 Balıkesir doğumlu.
2004 yılından beri fotoğraf üretiyor.
İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyesi.
Fotoğrafı bir ifade biçimi ve yaşanılan zamana tanıklık olarak algılıyor. Tanık olma bilinci ve sorumluluğuyla, belgesel fotoğraf çalışmaları gerçekleştiriyor.
2010-2011 zaman aralığında İzmir’de yaşanan kentsel dönüşüm sürecini takip ederek, İFOD üyesi Sinan KILIÇ’la kolektif bir çalışma sonucunda, ‘Kadifekale ve Kentsel Dönüşüm’ fotoröportajını hazırlamışlardır.
2011 yılında,Birol Üzmez koordinasyonunda yürütülen İFOD Kemeraltı Belgesel Fotoğraf Atölyesi’ne katılmıştır.
Birçok sergide fotoğraflarıyla yer almıştır.
Halen bireysel ve kolektif fotoğraf çalışmalarına devam ediyor.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 5 Mart 2013, Salı
Okunma: 2637
Kaynak: http://

Mayıs 2024
pt sa ca pe cu ct pz
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Saplantılar
ocaklilarSaplantılar      Makinesini alalı aradan çok kısa bir zaman geçmiş, deklanşöre ya iki ya da üç kere basmıştı. O kadar para verip aldığı, ve kendisinden harika fotoğraflar çekmesini beklediği makinesinden çıkan fotoğrafları görünce yaşadığı hayal kırıklığı eşliğinde bir neden arıy...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
(0)