Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
29 Mart 2024, Cuma

» 2. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri

2. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleriİzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü işbirliğiyle 24-31 Ekim 2013 tarihlerinde Karabağlar Belediyesi ana sponsorluğunda, Samsung, CADBİM, HP, Sun Express ve İzmir Gazeteciler Cemiyetinin katkılarıyla gerçekleşecek olan 2.ULUSLARARASI İZMİR FOTOĞRAF GÜNLERİ’nin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

İFOD Yön.Krl. ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Böl. Bşk. Yrd.Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir, İFOD Yön.Krl. Bşk.Yrd. Seda Şengök, Mehmet Yasa, Gönül Ocak, Nilay İşlek ve DEÜ GSF Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Sadık Tumay’dan oluşan organizasyon komitesi, İFOD Yön.Krl. Üyesi Selim Bonfil, Meriç Kul ve İlknur Baltacı’dan oluşan yurt dışı ilişkiler komitesi Fotoğraf Günleri’ne İzmir’de ikinci kez imza atacaklar. “İzmir Fotoğrafla Buluşuyor” sloganıyla 2.kez yerli ve yabancı birçok fotoğraf sanatçısını biraraya getirecek olan Fotoğraf Günleri sözel bölümünde 4 konferans, 3 panel, 1 ikili söyleşi, 26 fotoğraf sunum ve söyleşisi yer alacaktır.

24 Ekim 2013 Perşembe günü Sergi açılışlarıyla başlayacak olan 2.ULUSLARARASI İZMİR FOTOĞRAF GÜNLERİ;, TC Kültür Bakanlığı Devlet Resim Heykel Müzesi, DEÜ Sabancı Kültür Sarayı, İFOD Galeri, DEÜ GSF Sanat Galerisi ve Karabağlar Belediyesi Sergi Salonları, Kedi Sanat Galerisi, Aphrodisias Sanat Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi ve Fransız Kültür Merkezi gibi birçok yerde açılacak sergilerle fotoğrafı İzmirli fotoğraf severlerle buluşturacak.

Türk fotoğrafının ustalarının eserlerinden oluşan “Bir Zamanlar…” Sergisi DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda, DEÜ GSF Fotoğraf Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi İFOD Galeri’de, Fotoğraf Günleri Katılımcı Karma Sergisi, İFOD Atölye Sergileri ve Lynn Gilbert Sergisi 24-31 Ekim 2013 tarihleri arasında Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde, Valter Bernardeschi sergisi İtalyan Kültür Merkezi’nde, Andre Merian sergisi ise Fransız Kültür Merkezi’nde, Yusuf Tuvi Sergisi Kedi Sanat Galerisinde açık olacaktır. Toplamda 20 fotoğraf sergisi fotoğraf severlerin beğenisine sunulacaktır.

Katılımcılar arasında Fransa’dan Andre Merian, KKTC’den Yard. Doç. Dr. Birsel Matara, Macaristan’dan Istvan Kerekes, İngiltere’den Prof. Dr. Keith Cardwell, Amerika’dan Lynn Gillbert, Pakistan’dan Muhammad Jahangir Khan, Almanya’dan Prof. Dr. Rolf Sachsse ve Rico Besserdich, Bangladeş’ten Shahidul Alam, Midilli’den Stratis Tsouellis, İtalya’dan Valter Bernardeschi, Virgilio Bardossi, Gianluigi Zaberto, Gabriele Bandinelli, Massimo Castellani, Renzo Mazzola, Giovanni Maroni, Polonya’dan Wojtek Laski gibi sanatçılar yer alıyor.

Ayrıca Ahmet Elhan, Ali Alışır, Doç Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Berkant Çolak, Cengiz Akduman, Doç.Dr. Emre İkizler, Yrd.Doç.Dr. Handan Tunç, Hasan Yelken, İbrahim Demirel, İbrahim Göksungur, İzzet Keribar, Merih Akoğul, Prof. Sabit Kalfagil, Prof.Dr. Tansel Türkdoğan, panel, konferans ve fotoğraf gösterileriyle etkinlikte hazır bulunacaklardır.

Bununla beraber FOTOĞRAFEVİ, ESPAS Yayınevi, BEAFSAD, BODFAD, DEFSAD, DENFOT, JTI FOTOĞRAF KULUBÜ, KUFSAD, MARFOD, MUFSAT, NAFOD, ZEYFOD gibi fotoğraf dernekleri ve kurumları da çeşitli çalışmalarıyla etkinliğe katılacaklar.

2.Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri’nde İzmir’den, Yrd.Doç.Dr. A.Beyhan Özdemir, Yrd.Doç.Dr. Gökhan Birinci, Yrd.Doç.Dr. Işık Sezer, Orhan Alptürk, Yrd.Doç.Dr. Sadık Tumay, Tahir Ün ve Yusuf Tuvi gibi sanatçılar sergi, panel, söyleşi ve fotoğraf sunumlarıyla etkinlikte yer alacaklardır.

Ayrıca DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğrencileri “Gençler Fotoğraf Konuşuyor” adlı panelde biraraya gelecekler.

“İzmir Fotoğrafla Buluşuyor” sloganıyla 31 Ekim 2013 tarihine kadar sürecek olan 2.Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri’nin Onur Konuğu Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç olacaktır.

 

Ekleyen: Netfoto Market
Tarih: 13 Ekim 2014, Pazartesi
Okunma: 2997
Kaynak: http://

Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Eos 1dx Mk Iıı
mete007[youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube]      [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube]               ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
semfoto45, azacemi, ozlmphotoshop, (3)