paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ps ( Elements ) -shadows/h. Lights Hakk..

Yurtdışında lisanslı CS4 fiyatlarının astronomikliginden / PS'dan anlamadığımdan /sabrım olmadığından , basit version olan Photoshop Elements deneme sürümü yükledim . Bir ay kullanır , yararını görürsem $100 verir , lisanslısını alırım diye ....

Buradaki işlemlere de pek sabrım olmadığını gördüm . %95 durumlar için bana Picasa yetiyor . Yine de PS Elements'da sadece Jpeg çekimlerde sunulan " Darken Highlights " , " Lighten Shadows " , " Midtone contrast " araçlarını bazı fotoğraflarım için çok yararlı buldum .

Bu özellikler bedava başka programda var mı ? ( Picasada SADECE aydınlık yerleri koyulaştırma veya SADECE gölge yerleri açma gibi bir özellik yok - ne yaparsa tüm fotoğraf için yapıyor ) . Bilen varsa ve bildirirse sevinirim ....

Tarih: 18 Mayıs 2009, 22:50 - İp: 96.***.**9.175
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

RAW için makinenizin kendi yazılımı. Edit işlemleri için açık kaynak olan bedava yazılımlar var. GİMP işinizi görür.

http://forum.netfotograf.com/fotografcilik.asp?msg_id=38709

gimp pratik>>

Tarih: 18 Mayıs 2009, 23:34 - İp: 88.***.**4.53
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Remi , zaten direk sana mesaj atacaktım ama belki burada da gorursun dedim

Benim makinamın yazılımı da maalesef $ 120 civarı . Deneme sürümü de bana çok yavaş ve karısık geldi ( sabrım picasa kadar basit bir şeye ancak ) . Denerken de üstte sorduğum ozellikleri gordugumu hatırlamıyorum .

Aradıklarım sadece bu 3 ozellik . GIMP'de var mı ?? Bir ara onu da yukleyip , deneyip silmiştim de ...

edit : verdigin linke baktım-aradığımı göremedim . ...

#paperman' tarafından 19.05.2009 00:00:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mayıs 2009, 23:47 - İp: 64.***.**4.24
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

senin bahsettiğin özelikler GİMPte var. Daha önce ps kullandıysan (ellerin alışıncaya dek) bu gimp sana biraz alışılmadık gelebilir. Ama özellik olarak evet gimp psnin özellikler bakımından yakınında. Ve ücetsiz. Ama çalışma kolaylığıdır büyük dosyalarla çok hızlı ve pratik çalışma imkanları açısından 3-5 sınıf altında. Yoksa senin deiğin özellikleri gimpte yapamazsın diye bi olay yok. psde istediğin şu birkaç özelliği 2 tıkla yapabiliyorken gimpte adeta 8 olursun. (ben oldum sen olma)

o yüzden benim tavsiyem PS dir. Olmazsada ilk tercihim GİMP'tir. Firmalar BSA lar lisanslı yazılım için sadece firmalara baskı yaparlar. Ev kullanıcılarına dokunmazlar. Dokunamazlar. Buda bence mantıklı bir hareket olur. Çünkü adam bu programları kullanıyor. Bu işten para kazanıyor. E hayliyle bsanın hedefine giriyor. Ama sen hobi amaçlı bişeyler yapıyorsan lisansız kullanım yaparsan hiçbişey olmaz. Bu işte ilerlersin. o zamanda gidersin lisanslı program alırsın olur biter.

not: Bahsettiğiniz element programını teknosada satılan pclerile birlikte + işletim sisteminle beraber veriyorlardı hemde ek para istemeden. Buradanda ev kullanıcılarına bedeva diyebiliriz. (agaya beleş)

Tarih: 19 Mayıs 2009, 00:25 - İp: 88.***.**4.53
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Remi , bilgilere sagol ....GIMP'te 8 olacaksam almayayım - çekerken biraz daha özen gösteririm daha iyi ....Tek derdim çok farklı ışıklardaki objeleri 1-2 tıkla biraz dengelemek , onun dışında PS ile pek işim yok .

Korsan PS kullanmamam , herhangi bir prensibimden dolayı değil tamamen buralarda korsan bulamama baglı . Yazın Istanbul'da iken de aldıgım cracked PS maalesef viruslu cıktı ( alleman virusu mu nedir ....2 ay sonunda bana mecburi format attırdı ). Format atınca , yine korsan Nikon Capture NX de silindi ; bir daha da yuklemeyi beceremedim mereti .

Elements bile burada para....Turkiye'de bedava verilen bir programa para vermek enayilik olacak . Bir daha gelişte güvenilir bir korsan PS yukleyecegiz artık memlekette ....

Tarih: 19 Mayıs 2009, 01:02 - İp: 96.***.**9.175
  • 1