spytrex
spytrex (üye)
İstanbul / Amatör

Tamron 90mm F2. 8 Macro Fotolar Bulanık??

slm dostlar

son günlerde canımı bir hayli sıkan fotoğraflar çektim konuda belirttiğim lensle. çektiğim fotoğrafların hemen hemen hepsinde sadece odakladığım obje net, fotoğrafın diğer bölümlerindeki objeler ise yerli yersiz flu çıkmış. alan derinliği gibi bir olaya da benzemiyor. ne yapacağımı tam kestiremedim? acaba objektifin içerisindeki lenslerde kayma falanmı oldu? lens garanti kapsamında servise vermeyi düşünüyorum.

yardım ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkürler

Tarih: 31 Ağustos 2009, 12:04 - İp: 88.***.**9.242
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Makineden çıktığı hali ile bir fotoğraf yükleyebilirseniz yorum yapmak daha kolay olacaktır. Hem sorunu anlamak hem de exif bilgilerine bakmak gerekir.

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 20:43 - İp: 95.***.**0.17
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Hmm bence de bir foto yükleyin ama bana normal bir durum olabilirmiş gibi geldi. Eklemek için www.imageshack.us sitesini kullanabilirsiniz. thumbnail1 ya da hot link for forums 1 linkini buraya kopyalayın.

 

Tarih: 1 Eylül 2009, 00:02 - İp: 88.***.**8.73
lipekkan
lipekkan (üye)
Antalya / Amatör

Tamron 90 mm yi eğer elde kullandıysanız, bulanık sonuçlar almanız çok normal.. Bu, oldukça hassas sınırları olan bir makro lens, onun için;
1. Makro çekimler için mutlaka tripod kullanın,
2. Manual modda f 16 ila 36 arası bir odak uzaklığını tercih edin, çekimde deklanşörü harekete geçirmek için remote controller kullanın, delay modu tercih edin ki olası hareketin sönümlenmesini sağlamış olun..
3. Işığın yetersiz olduğu durmlarda fill-flash kullanın, çok yakın planlarda ring flash kullanmanız gerekebilir..
4. Unutmayın ki, bu tür lenslerin kullanımı diğer harcı alem lenslere göre daha zordur ve deneyim gerektirir, uygun koşulları sağlayarak kullandığnızda razor-sharp planlar ve detaylar elde edeceksiniz, kolay gelsin... Selamlarmla...

 

Tarih: 12 Kasım 2009, 02:09 - İp: 78.***.**5.52
  • 1