okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Sigma 18-125mm F3. 5-5. 6 Dc &eos350d

Sigma 18-125mm F3.5-5.6 DC lens iyimidir keskinmidir arkadaşlar. Nikon d70 in kit objektifiyle karşılaştırınca nasıldır görüntüler. Eos 350d almayı düşünmekteyim, ama lensi yüzünden almak istememekteyim. D70s almak istemekteyim ancak büyük ve kabadır benim için, tasarım olarak 350d yi çok daha fazla beğenmekteyim. Ayrıca d70 in iso 200 den başlaması da beni kıllandırmaktadır.AMa gördüğüm fotolar çok net ve keskindir.

Eğer 350D alacak olursam, sigma 18-125 iyi bir objektifmidir. Makinenin hakkını verebilecekmidir. 18-55 istemiyorum. Hem zoom aralığı kısa, hemde herkes şikayetçi. Hadi 18-125 kullanan arkadaşlar bir el atın şu konuya aydınlatın bizi.

Tarih: 14 Ağustos 2005, 22:00 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Sigmanın 18-125 lensini kullanmadım ama bahsettiğin diğer lensleri biliyorum. açıkçası diğer lensler başlangıç lensi diyebiliriz ve profesyonel olmayana çekimler için rahatlıkla kullanılabilir. Benim anlayamadığım nokta bu lenslerin neden bu kadar kötülenmesi. tama iki lens de giriş seviyesi lesler ama işinizi kat ve kat fazla görebilecek lensler. 18-125 lense gelirsek, şöyle bir kanı vardır: bir lenste ne kadar çok mercek, eleman o kadar kötü görüntü. ama gel gelelim sigma dünyada en iti lens üreticilerinden birisi, tek lensle çok iş görmek istiyosanız ve profesyonel olarak fotoğrafçılık yapmıyorsanız kesinlikle tercih edilmelidir. Kötü fotoğraflar verdiğini düşünmüyorum açıkçası. Kötü fotoğraflar veren hiç bir lens üretilmez unutmayın. sadece profesyonel çekim için değil. giriş ve ileri amatörler için hazırlanmış bir lenstir diye düşünüyorum.

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 01:06 - İp: yok
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ceko beni düşündüren şey şu. Yıllar önce markasını bile hatırlamadığım dslr like bir analog makinam vardı. Sabit objektifli ancak diyafram enstantane vs. ayarları bulunan bir objektifi. Yirmi yıl sonra canon eos300v aldım yeniden fotoğraf çekmek için. İlk fotoğrafrlarımı bastırınca resmen hayal kırıklığı yaşadım. Fotoğraflarda ne kontrast ne keskinlik ne canlılık hiçbirşey yok. Yirmi yıl önceki adını sanını bilmediğim makina ile çektiğim fotoğrafların yanına bile yaklaşamıyor. Yine arada kullandığım on yıl önceki bir zenitin de yanına yaklaşamıyor. Resmen hayal kırıklığı. Oysa ben canon markasına güvenerek almıştım makinayı. Hernekadar ucuz satılıyor da olsa bir marka böyle kötü bir ürünü hiçbir koşulda üretmemeli ve satmamalıdır. Asgari bir kaliteyi her zaman korumak zorundadır. Aradan geçen yirmi yıl ve gelişen teknoloji, artı adını sanını bilmediğim bir doğu alman yarı slr makinası ile kıyaslanınca canon vallahi hayal kırıklığına uğrattı. Zaten beş on makara çektikten sonra hemen sattım makinayı. Canon kit lensine kafayı takmam o yüzden. Ama bizzat gördüğüm kadarıyla nikon için aynı şey geçerli değil. En basit slr makinasıyla verdiği kit lensleri bile canonun yanında çok çok iyi.

Ben sigma objektif kullanıyorum şu an. Yine geniş zoom aralıklı sayılan 28-135 makro bir lens. Dediğin gibi zoom aralığı arttıkça kalite düşüşü beklememe rağmen ben bu sigmadan çok çok memnun kaldım. Artı ilave olarak 1:2 büyütme yapan makrosunun olmasıda güzel bir ekstra. Ben çok memnunum sigmadan. Hatta duyduğuma göre sigma orjinal nikon lensleri de fason olarak üretiyormuş nikon firmasına. Neyse bu gidişle bize d70 yolları görünüyor zaten.

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 13:56 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

sigma lenslerle ilgili bir fikir edinmek istiyorsan benim galerimde en son eklediğim fotoya bakabilirsin. sigmanın belkide en kötü diye bilinen lensi olan 18-50 ile çekilmiş bir fotoğraftır. ben gayet memnunum.

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 21:23 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Merhabalar okyanus yazin hosuma gitti, bende ayni faciayi minolta 404 ile yasamistim makinanin uzerinde gelen kit lensi
28-80 o kadar kotuyduki makina ne yapip edip geri vermistim sonra gidip kendime ikinci el bir nikon almistim.

benim nacizane fikrim bu tip cok buyuk aralikli zoom objektiflerini almaman. yok mudur bu tip objektiflerin kalitelileri vardir tabi ama 700 dolarin altinda bulabilirmisin bilmiyorum.

 

Tarih: 24 Ağustos 2005, 08:43 - İp: yok
  • 1