mustafa940
mustafa940 (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon 8800,canon S2,canon Pro1’mi

Ben kompakt bir dijital makina almak istiyorum. Uzun zamandır sitenizin yardımı ile yaptığım araştırmalar sonucu bu 3 makine arasında kaldım. Aslında SLR fotoğraf makineşeri sitenizde çok tutuluyor. Bende bir ara SLR rüzgarına kapılmadım desem yalan olur. Ancak kompakt makine seçmemde sebep hem taşıma kolaylığı, hem video çekimi, hemde objektiflerin makinayı çok hantallaştırması oldu. Biliyorum ki bu 3 makina SLR lerin fotoğraf kalitesine yaklaşamaz ancak herkes için öncelikler farklı. Bu 3 makina arasında bana sebeplerini açıklayarak yardımcı olursanız çok sevinirim.. Herkese fotoğraf dolu günler..

Tarih: 1 Ekim 2005, 16:16 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

merhaba
aslında forum da daha önce bunlarla ilgili yazılmış çok şey var ama yinde kısaca;

bu üç makine arasında kaldım yazmışsın ama s2 diğerleri ile aynı katagoride değil.
nikon 8800 ile canon pro1 arasında ise tabiki coolpix 8800.

WWW.OZGURFOTOTEKNIK.COM

Tarih: 1 Ekim 2005, 17:37 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Merhaba, öncelikle S2 gibi bir makinamı yoksa 8800 gibi bir makinamı senin isteklerini karşılar ona karar verdikten sonra kendi sınıfında tekrar kıyaslama yapmakta fayda var.

Eğer S2 gibi bir makina yeterliyse Canon S2, Sony H1 ve Minolta Z6 gibi modeller arasından seçim yapılabilir.

Yok eğer 8800 ayarında bir makina olacaksa 8800, Canon Pro1, Minolta A200, Fuji 9500, Panasonic FZ30 gibi modeller kıyaslanarak seçim yapmak dogru olur.

Geniş açıya sahip olması, AntiShake sistemi olması ve düğme yerine manuel zoom kontrolü bulunması gibi özelliklerinden dolayı ben A200'ü tercih ettim.
Senin istek ve önceliklerine göre bunlardan hangisini seçersen seç pişmanlık duyacağını sanmıyorum.

Tarih: 11 Ekim 2005, 11:42 - İp: yok
  • 1