okarademir
okarademir (üye)
Balıkesir / Amatör

Mp’mi Optik Zoom’ Mu!!!

alabileceğim makinalardan ikisi aynı markanın ve özellikler şöyle
biri: 6 MP ccd, 4X dij zoom, +128 mb kart
diğeri: 4 MP ccd, 3x optik+4x dij zoom
fiyatları aynı
ustalardan yardım! hangisi tercih edilir.


diğer konumda cevaben bir arkadaş mintonun çinden mal getirdiğini ve iyi olmadığını yazmış ok. peki hp m407, ve hp r507 nasıldır yada 300 ytl ye kadar hangi makina alınır nedenleri ile tabiki.

Tarih: 8 Nisan 2005, 07:45 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Sayın okarademir,
Bir fotoğrafçılık uzmanı olarak değil de araştırma ve kararsızlık uzmanı olarak size yardımcı olabilirim.Ben de sizin gibi 200-300 YTL ile başladım araştırmaya ama makineler hakkında bilgim attıkça, tavsiyelere kulak verdikçe ve otomatik yerine tam manuel bir makine istedikçe limitlerim arttı. Ve an sonunda Canon A85 aldım. Bence afiş gibi büyük boy çıktı almayacaksanız 6 MP gereksiz gibi geliyor bana. Ayrıca 3X ve 4X optik zoom da fotoğrafı çekilen objenin çerçeveye oturtulmasına yarar ancak. Bir de otomatik makine alacaksanız alternatif çok. Bütçeniz kısıtlıysa açık arttırma sitelerine bir göz atın derim. Ama 6 MP diye uyduruk markalara da para vermeyin. Ayrıca digital zoom da sizin için kriter olmaması gerekir. Bunu bilgisayarda da yapabilirsiniz. Saydığınız markalar tam manuel ayarlı makineler değil ama kullanan arkadaşlar bu makineler ile uygun ortamlarda çekilen fotoğraflar için çok kaliteli diyorlar. (Ama HP'nin de teknik servisi şikayet konusu forumlarda okuduğum kadarıyla.)Tabii burada uygun ortam çok önemli.Diyafram ayarı yapamıyorsunuz ve karanlık ortamlarda otomatik ayarlarla yetineceksiniz demektir. Ben yine de bütçenizi zorlayıp bir Canon A serisi almanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin.

 

Tarih: 8 Nisan 2005, 08:00 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

othomane'nin dediği gibi Mp önemli bir husus değil. Ortalama bir kullanıcıyı 3 Mp'lik bir makine bile fazlasıyla idare eder. Aynı şekilde dijital zoom da önemli değil, resmi çektikten sonra herhangi bir resim işleme programı yardımıyla bilgisayarda da kırpıp büyütebilirsiniz. dolayısıyla optik zoom'uyla ikinci makine daha ağır basıyor. ama hangi makine bu? othomane'nin dediği gibi dandik bir markaya para saymayın. 300 ytl'ye kadar alabileceğiniz en iyi makine bence dün de dediğim gibi kodak cx 7330. gayet tatminkar resim ve video çekebilirsiniz. ama yukarda saydığınız hp 407 ve 507 de fena değil. bunlardan birini de (tercihen 507'yi) alabilirsiniz. 128 mb hafıza kartı 18-20 $ civarındadır. dolasıyla yanında böyle bir hediye veriliyor diye fiyatı abartılmış dandik makinelere de kanmayın.

kolay gelsin...

 

Tarih: 8 Nisan 2005, 09:14 - İp: yok
grandtr
grandtr (üye)
Aydın / Haber Fotoğrafçısı

bencede Pretec DC3A30 almalısın tabi bulabilirsen ne canonu ne de kodakı yanında sıfır bunlar marka satıyor pretec 10 x optik zoomlu makinayı piyasaya sürdüğünde diğer makinaların zoomu 4x i geçmiyordu. Yok illaki bildik marka olsun dersen o zaman derim ki nikon ürünlerini araştır

 

Tarih: 8 Nisan 2005, 15:10 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Tabii ki Optik zoom. MP iel optik zoom ayrı ayrı şeyler. MP sadece büyük boy baskı almak istersen önemli. Optik zoom görüntüyü bozmadan yakınlaştırmak demek. 3.2 MP 'llik bir makina ile a4 kağıdı büyüklüğünde bir baskı alabilirsin. Optik zoom yaklaşamadığın konuların çekiminde özgürlük sağlayacaktır. Canon'un A serilerinden almanı tavsiye ederim. Manuel kullanıma izin veriyor. Kendini geliştirmek istersen tabi. Bilinmeyen marklaları tercih etme. Servisi iyi olanı tercih et derim. Makroda yakın mesafeden çekme önemli.

 

Tarih: 8 Nisan 2005, 17:17 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

A60-70-75-80-85-95 serilerini kasdediyorum. A300-400 'ün manuel kullanım ve zaman TV, diyafram AV gibi çekim modları yok bildiğim kadarıyla. Uygun fiyatlı bulursan hareketli LCD ekranlı olanını almanı öneririm.

 

Tarih: 8 Nisan 2005, 17:29 - İp: yok
jokerred
jokerred (üye)
Bolu / Amatör

Arkadaşlar,neden forumunuzu geç farkettim sanki.Optik zoomun özelliğini bilmediğim için duyulmamış bir markanın digital zoomu yüksek gibi görünen bir modelini aldım.Şimdilik bana yetiyor ama keşke daha önce sizleri tanısaydım diyorum.Neyse zararın neresinden dönülse kardır.
SEVGİLER

 

Tarih: 9 Nisan 2005, 23:34 - İp: yok
  • 1