berkinfo
berkinfo (üye)
İstanbul / Amatör

Canon S1’de Kart Sorunu...

Merhaba,

Elimde kingston 512 CF kart var ve Canon S1 alacağım fakat yabancı sitelerde okuduğuma göre takılmalar yaşanıyormuş S1'de 512 kingston kullanılınca.Mesela movie cekiminde,yüksek cozunurluklu resim cekiminde takılmalar.Acaba ben de aynı problemleri yaşar mıyım?Yardımınıza ihtiyacım var.

Tarih: 21 Eylül 2005, 11:11 - İp: yok
kutuka
kutuka (üye)
İzmir / Amatör

arkaddaşımda kullandık ama onun kisi sandısk compacflash tı sorun olacağımı zannetmiyorum.

saygılar
halil kutuka

 

Tarih: 21 Eylül 2005, 22:45 - İp: yok
berkinfo
berkinfo (üye)
İstanbul / Amatör

çok teşşekkür ederim.

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 13:39 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam berkinfo..
eger yabanci sitelerde okudugun kadariyla problemler yasanmissa senin de ayni problemleri yasaman olasi tabii.. ama ayrica baktin mi, problemleri sona erdirecek neler yapilmis diye?
bende lexar 80x kart aldim 350D icin.. ayni sekilde eos body'lerde 80x kartlar problemliydi.. sonunda lexar firmasi, 80x karti olanlarin kartlarini lexar gondermelerini soyledi... 15 gun icerisinde de yeni firmware'li yeni bir kart gonderdiler.. ve sorun kapandi..
..
eger problem varsa, yapacagin tek sey ya elindeki karti satip yerine problem yasamayacagin bir kart alacaksin ya da canon s1 almayacaksin..
sanirim en iyisi yeni bir kart almak... elindeki karti da bir baskasina kolaylikla satabilirsinc ,unku kartda bir ariza yok, sadece canon s1 ile kullaninca sorun yasaniyor.. o yuzden canon s1'i olmayan birini bulmalisin..

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 14:35 - İp: yok
berkinfo
berkinfo (üye)
İstanbul / Amatör

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Bazı yabancılar sorun yaşarken bazıları da sorunsuz çalıştığını soylemiş 512 kingston CF ile.Erkayalara mail attım,her türlü CF ile sorunsuz çalışacağını soylediler.Kingstonu aldığım yer de sorunsuz çalışacağını soyledi.Aslında Canon kensi ürettiği pahalı CFleri kullanmamızı oneriyor fakat malum pahalılar.Mecburen deneme yanılma yoluyla makine elime gectikten sonra anlayacağım.Belkide kart normalde sorunsuz calısıyor olabilir fakat S1 de ard arda cekimler,movie gibi yüksek performans gerektiren işlerde sorun yaratıyordur.Eger normalde sorunsuz calısıyorsa değiştirmeyebilirim.Aksi takdirde bana scandisc yolu gözüküyor

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 15:06 - İp: yok
  • 1