s1980
s1980 (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon A650is mi Sony C. Shot 300 Mü

arkadaşlar fotoğraf makinaları yada fotoğrafçılık konusunda hiç bir bilgiye sahip deilim ama bu konuya meraklıyım almayı düşündüğüm iki makina var biri canon a650 diğeri sony w300 sizce hangisini tercih etmeliyim ilerde fotoğrafçılıkla ilgili kurslarada giderek bu işi amatörce hobi bazında yapmak istiyorum sizce hangi makinayı almalıyım yada siz yangi makinayı tavsiye edersiniz şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Tarih: 28 Haziran 2008, 20:08 - İp: 88.***.**1.119
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

Aynı çelişkiyi bir akradaşım yaşadı dedim ki ona sakın W300 alma. Ayar mayar yok makinada a650 de ise full manuel kullanım ve en önemlisi a ve s modları yani diyafram ve enstantane öncelikli çekim özellikleri var dedim. a650 nin fotoğraf kalitesinin yarısıyla yarışamaz w300 bu arada çünkü a650 bilenler bilir ki Canon g9 ile aynı lens aynı işlemce ve aynı lensi kullanır. G9 fazladan raw çeker ve bir iki daha küçük özellik fazladır. Yetenekleri ve fotoğraf kaliteleri bakımından ikisini karşılaştıracak olursam eğer a650 aslında w300 ün en az üç katı eder.
Arkadaşım w300 eline geçtiği gün hayal kırıklığına uğradı. Şimdi satıyor makinayı a650 ya da g9 alacak. w300 ünFotoğrafları berbat.
Sıradan kullanıcı fotoğraf kalitesini piksele bağladığı için sony bunu değerlendirmek istemiş ve piksel rekoru kırmış ve fotoğrafı da bir güzel bozmuş. Amerika da aralarında 15 dolar fark olan fuji f100fd sony den çok daha ayrıntılı ve temiz fotoğraf çekiyor. W300 13,6 mp kaydedilebilir pikseline rağmen fotosunu photoshop a attığınızda dağılıveriyor.
Ve şunu söylemeliyim: Sony bu makinada dro özelliği olduğunu söylemiş. Doğru makina üzerinde de dro yazan bir ayar parametresi mevcut. Ama pro makinalarında tanıttığı o en yüksek ışıklı yerlerle en az ışıklı yerler arasındaki uçurumu kapatan bir özellik değil de mesela Nikon da d light adıyla verilen özelliği koymuş ve kesinlikle hiç biryerde hiç bir işe yaramıyor. Tüm ışığı arttırıyor ve fotoğrafın yarısında ışık patlıyor. Karıanlık ortamlardaki çekimlerde işe yarayacak diyeceksiniz kesinlikle değil müthiş bir şekilde bozuyor fotoğrafı. Biz de ne olursa olsun hiç olmazsa dro var falan diyorduk. Sayın büyük(!) Sony;; droyu siz böyle anlatmamıştınızki... Fakat fuji f100 fd de mesela hakikaten bu gerçek dro anlamına gelecek bir özellik var; yüzde 400 kontrast artırımı diye ifedelendirdiği bir şey.... İşte bu yüksek teknoloji ürünü ve para verdiğinize değecek bir özellik. Çok ışıklı ve karanlık yerleri kontrol ediyor. Fotoğrafı çok daha keskin bunu böylece biliniz gördük.
Makinayı almadan önce yüzlerce fotoğraflarını indirdik netten makinaların. Fakat bir şekilde elinize alıp da kendi çektiğinizde işler değişiyor. Otomatik o easy çekimi de bir işe yaramıyor. Doğal olarak ışığın azalıverdiği her ortamda diyaframı direk 2,8 e ayarlıyor. Bir oda içinde önde saksı arkada kolduğu bile netleyemiyorsun. Koltuğa netlediyse saksı saksıya netlediyse koltuk bulanık çıkıyor. Duruma uyan hazır modlardan birini kullanayım dediğinizde de isoyu artırıveriyor foto moto kalmıyor ortada. Manuel kullanım yeri var o da full manuel değil. exposure ayarı falan yapma şansınız yok. Flaşı çok ama çok zayıf. Makinayı şu an çok iyi biliyorum ve o makinayı bana şu an 50 ytl al deseler almam. Bu kadar etmez bence. Berbat bir makina. İşte millet alacak şimdi onu titanyum kasa (ufacık bir şey zaten gerçi de) piksel çok yüksek, adı sony falan diye. Ya da gerçek anlamda dro var zannederek.
Canon a650 bununla kıyas bile olmaz. Canon a650 de a ve s modları var yani diyafram ve enstantane öncelikli çekim var, full manuel kullanım var ve foto kalitesi W300 den kat be kat iyii.
İnsanları bu makina hakkında uyarmayı bir görev bilmeme yok açacak kadar kötü W300... Eski model 3-5 mp makinalar bile bundan çok çok daha iyi fotoğraf çekiyorlar. Çektim çünkü bir çoğuyla.
Keskinlik ayarı 3 kademe (bir çok şey gibi) orta ayarı az yüksek ayarı da fazla geliyor ortasını bulamıyorsunuz; photoshopta ayarlamanız lazım keskinliği. Gerçek renk modu diye bir yeri var orda çekilen tüm fotoğraflar bulanık ve üstelik de fersiz çıkıyorlar. Enstantane 1/1500 diye veriliyor her yerde dprewievde 1/2000 yazıyor hatta ama öyle değil 1/1000 sn haberiniz olsun. Titreşim önleme iyi çalışmıyor az biraz faydası oluyor. Sadece 30 sn. minimum shutter özelliği iyi. Gerçi fokus yapılabilen ışıkta 15 sn zaten yeterli oluyor da işte... AF lamması işe yarayacağı yerlerde çalışmıyor. Açıyorsunuz ama çalışmıyor manuel modda mesela. Manuel mod dediysem işte sadece aperture ve shutter ayarı yani. Lens zaten 35-105 artı zom yaptığınızda renkler tamamen yoldan çıkıyorlar. Zomlayarak bir insan çekiniz kanlı gibi kıpkırmızı bir surat çıkartıyor kanlı et gibi bir şey. Yüz tanıma fonksiyonu ile çekseniz bile öyle oluyor. Makro modunda yaptığı fokus işe yaramaz diğer makinalara göre yani (S2 ile yapardım bu işi ben bir zamanlar ona göre yüz üzerinden 10 yani) Hayır niye koydularsa onu da minimum fokus mesafesi de 5 cm makro modu da 5 cm. yani makro moduna almasanızdı değişen bir şey olmayacak aslında. Tamamen boş gürültü bir makina ve hangi akla hizmet o paralara satılıyor anlamak mümkün değil bu kadar kazıklanmaz insanlar bilmiyorlar diye. Yani ultra compact ya bu nasıl olsa bunu alan pek bir şeyden anlamıyor iyi zanneder kullanır gider diye düşnülüyor herhalde. Neyse ağzımızı bari yormayalım bu makina için.

Fuji f100fd nin imaj kalitesi çok daha iyi. A650 alın ya da biraz daha verin ve g9. G9 en iyi fotoğraf çeken compact sanırım. Övülen bir çok makinada onun kalitesini göremedim.
İnşallah yardımcı olmuşumdur. Saygılar.

#kansukara' tarafından 29.06.2008 21:02:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Haziran 2008, 20:21 - İp: 78.***.**7.83
s1980
s1980 (üye)
İstanbul / Meraklı

gerçekden çok yardımcı oldun teşekkür ederim

 

Tarih: 29 Haziran 2008, 20:44 - İp: 88.***.**8.2
iverson83
iverson83 (üye)
Bursa / Amatör

bir canon a650ıs kullanıcısı olarak şunu çok açık söliim,canon gündüz ve kapaşı mekan fotolarında gayet başarılı,ama akşam karanlıkta iso performansı berbat,iso 1600 de köttüleşiyor ve sahne modlarından iso3200e ayarladığınızda berbat bi görüntü ortaya çıkıyor,birde gece kırmızı göz flaşlı çekimde tüm gözler kıpkırmızı çıkıyor yaklaşık 4-5 ay kullandım ve elimden çıkardım,yerinede fujifilm f100fd aldım,fujinin fotoları heranlamda canondan çok çok iyi özellikle gece ve iso lu fotoğraflarda canaona baya fark atıyor,kırmızı göz gidericisi zaten muhteşem.ben f100fd almanızı tavsiye ederim,ki sony bu ikisine rakip dahi olmaz sırf isiminden dolayı o kadar para verilmez,bu arada fotoğrafı kaliteli çekmedikten sonra full manuel olsa ne olur hiçbişey...zaten compack bi makinada manuel ayar saçma,slr yada slr like serilerinde olur full manuel ayar.

 

Tarih: 22 Temmuz 2008, 23:13 - İp: 88.***.**1.38
  • 1