nalann
nalann (üye)
İstanbul / Amatör

7. 1 Mp. Mi?yoksa 3inç Ekran Mı?

Arkadaşlar kendime makine alacağım ama karar veremedim canon ixus 65 in 3 inç gibi devasa bir ekranı var fakat çözünürlük ide 6 mp le sınırlı.Buna karşılık ixus750 ise 7.1 çözünürlük sunuyor lcd ekranı ise 2.5 karra veremedim sizce hangisini almalıyım? hangi makine daha iyidir? bir de benim için görüntü sabitleyici olayı önemli ayrıca ıso değeri de... sizce hangisi? yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Tarih: 24 Eylül 2006, 20:10 - İp: 85.***.**6.10
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

SELAMLAR..

Bu sitede yeterli bilgiye sahip her, ama her arkadaş aynı şeyi söyler sana.. 7 mp fuzuli ve gereksiz bir olaydır. Çünkü piksel büyüdükçe sadece boyut büyür. Yani şöyle; Devasa boyutta fotoğraf bastırmayacaksın herhalde.. Duvara 1 veya 1,5 metre büyüklüğünde fotoğraflar asmayacaksan, 4-5 megapiksel bile çok iyi ve yeterli..

Bu durumda ben olsam 3 inçlik ixus 65'i tercih ederdim. HEM DE KESİNLİKLE..

Tarih: 24 Eylül 2006, 22:23 - İp: 81.***.**7.169
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

iki makineyide çok kullandım kesinlikle ıxus 750 derim sonuçta 2,5 inç küçük bi ekran değil ıxus 750 çok mükemmel bi cihaz ayrıca lcd kalitesi daha iyi kesinlikle ıxus 750 al çünkü ıxus 65 te lcd ekrandan memnun kalmama ihtimalin var.

görüntü sabitleyici şu an için ıxus 800 ıs de var hemde 4x optik zoom lu ama fiyat biraz yüksek kalabilir 750 ye göre yüksek iso da çok performanslı diyemem ama flaş çok güçlü,15 saniye uzun pozlama ve renklerim moduyla çok hoşuna giderek kullanabileceğin kompak bi model ayrıca her zaman ihtiyacın olmasada vizör avantajın var bunuda göz ardı etmemek gerekir...

#azya' tarafyndan 26.09.2006 00:50:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Eylül 2006, 00:44 - İp: 85.***.**8.92
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

İki makinenin de birbirine karşı üstünlükleri var. İxus 750 sensör boyutu olarak daha büyük boyutta sensöre sahip. Bu da fotoğraf kalitesi için önemli bir etkendir. Bunun dışında İXUS 65 in makro mesafesi daha iyidir. videosu daha iyidir. Daha hafiftir. Ekranı daha büyük ama acaba ekran kalitesi nasıl. Onu bilmek lazım. Ayrıca ekranı çok iyi kollamak lazım. Mutlaka kılıfta taşınmalı. Çizilmesi muhtemel. Gene de ben iki makine arasında fotoğraf kalitesi açısından çok fark olacağını düşünmüyorum. Video önemliyse İXUS 65 i tercih ederim. Ayrıca 3x zoomu olan makinede görüntü sabitleyiciye pek ihtiyacın olacağını sanmıoyorum. Selamlar...

Tarih: 26 Eylül 2006, 10:51 - İp: 81.***.**0.51
nalann
nalann (üye)
İstanbul / Amatör

yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar

Tarih: 26 Eylül 2006, 16:08 - İp: 88.***.**4.247
hido1964
hido1964 (üye)
Trabzon / Amatör

Merhaba,
Bu iki makinenin birbirinden çok farkı yok. Piksel olayını bir kenara bırakıp senin için önemli olan özelliklerin hangileri olduğuna karar ver. Bana göre ayrıca büyük lcd ekran da çok önemli değil zaten bunları her halükarda bilgisayara atacaksın. Ayrıca 2,5 inç de fena bir boyut değil. Fiyatınıda dikkate alıp karar ver hangisini alırsan al kesinlikle diğerini aratmaz. Bol resimli günler diliyorum. İyi günler
Hido1964

Tarih: 27 Eylül 2006, 10:26 - İp: 193.***.**8.116
dijitalcim
dijitalcim (üye)
Ankara / Amatör

ben dışarıdan getirip satıyorum.bir çok compactı test etme imkanım oldu.eğer bu iki makineden hangisi diyorsan ixus750 derim.videosu ixus 65ten pekte geri kalmaz.ayrıca sadece piksel değil kullandığı sensörde daha büyük.ve yanlış hatırlamıyorsam ixus 65in batarya ömrü biraz zayıftı.ama ben tercih yapsaydım nikon p3 ü düşünürdüm.

Tarih: 30 Eylül 2006, 13:28 - İp: 85.***.**0.123
nazmergn
nazmergn (üye)
Ankara / Meraklı

panctom ARKADAŞIMIZ MEGAPİKSELİN SADECE BOYUT BÜYÜKLÜĞÜ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR...

FAKAT OLAY GERCEK ANLAMDA TAMAMEN BU DEĞİL..
5 MEGAPİKSEL YETERLİ OLABİLECEK BİR DEĞER FAKAT
MEGAPİKSEL KAVRAMI ARTTIKCA DÜŞÜNÜN AYNI KARENİN FOTOĞRAFINI BİRİ 5 MEGAPİKSEL İLE DİĞERİNİ 10 MEGAPİKSEL İLE
CEKERSENİZ.. 10 MEGA PİKSEL İLE CEKİLEN GÖRÜNTÜDE AYRINTILAR DAHA COK BELİRGİNLEŞECEKTİR..

BURADA ÖNEMLİ OLAN ŞU DA VAR..

MAKİNENİZDE OPTİK ZOOM OLAYIDA VARSA OPTİK ZOOMDAN SONRA BAZI DURUMLARDA İŞİN İÇİNE DİJİTAL ZOOM DA GİRMEK ZORUNDA KALIYOR BU DURUMDA GÖRÜNTÜ BOZULMAYA BAŞLIYOR..İŞTE BU BOZULMAYI AZ HİSSETMEK MEGAPİKSELİN YÜKSEK OLMASIYLADA ÇOK ETKİLİ..
EĞER BİRAZ OLSUN MANTIK ANLIYORSANIZ BU İŞTEN DEDİKLERİMİDE ANLARSINIZ...

TEŞEKKÜRLER

Tarih: 1 Ekim 2006, 09:12 - İp: 85.***.**8.11
gokkusagı
gokkusagı (üye)
Sivas / Firma

ben sıze farketmez derım canon urunlerınden hangısını tercıhe dersenızedeın emın olunkı memnun kalırsınız ıyı kullanımlar

Tarih: 11 Ekim 2006, 16:41 - İp: 85.***.**0.168
grupsatans
grupsatans (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

ekran sadece resmi görmenizi saglar foto kalıtesi üzerinde

Tarih: 17 Ekim 2006, 07:44 - İp: 81.***.**4.141
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

megapixeli büyük makinelerin ısınma sorunları dolayısıylada gren faktörü ortaya çıkar.Büyük sensörün bu ısınmayı azaltması önemlidir.Ekran büyüklüğü de iyidir ancak koruması zordur ve her an kırılma riski fazladır.Tüm bu araştırmaları da üstüste koyduğunda kendine sana en uygun olanı seçmek düşüyor çünkü kendini ve ne istediğini en iyi bilen sensin.farklı bir makine önerisi istersen ben de sana panasonic fx 7 yada 8 i öneririm.Panasoniğin farkı başka makinelerde olmayan görüntü sallatısını giderme özelliğini (imaj kontrolü) lenslerle yapması.
Ayrıca fotograf makinelerinde video çekimi yapmak onların sensörlerinin tez zamanda bozulmasına neden olmaktadır.

Tarih: 17 Ekim 2006, 08:32 - İp: 85.***.**8.135
  • 1