gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Netfotograf. Com Hakkında..


ARKADASLAR ZAMAN AYIRIP YAZILAN TUM YAZILARI OKUYUN LUTFEN,BELKİDE COZUME GİDEN FİKİR SİZDEN CIKACAKTIR..




gencmenn ve bazı dostlarla yaptıgımız gorusmelerden ve sitede (bana göre)yazın gelmesiyle baslayan gevsemeden sonra, yapılabilecekler uzerine kafa yorabilmemiz,ve sitenin artık daha profesyonel bir anlayışa yonelmesi için,
hepinizden oneri ve goruslerinizi bekliyorum..
forumda en sık girilen ve siteyle alakalı insanlara en kolay ulasabilecegimiz yer oldugu için burada acmayı uygun gordum.fikret beyden anlayış gostermesini rica ediyorum..

eger sitenin gidisatı ve yapılabilecekler uzerine mantıklı ve uygulanabilir cozumler uretebilir,ve yeterli ilgi alakayı saglayabilirsek eminimki,
kralımız,şahımız,büyük insan fikret diker beyefendimiz
( ) konuyla ilgilenecek ve gerekli duzenlemeleri yapacaktır..
okuyup gecmek yerine ilgilenip bir cozum,bir fikir beyan edip,elinizi taşın altına sokarsanız hem sitemiz adına ,hemde kendiniz adına iyi birsey yapmıs olacaksınız..(ayrıca herkese pazarbeyden çikolata...)

----------------------------------------

*siteye uye olma kosulları,
*site içi hareket ve davranısları duzenleyecek kurallar ve
*calıntı fotografa karsı yapılabilecekleri,
*netfotograf.com'un sıcak site yapısını bozmayacak şekilde tartısmak,gorusmek ve geregini yapabilmek için hepinizi goreve davet ediyorum..

gaijin dedektiflik firması

not:sanamı kaldı bunu kurcalamak diyenlere çikolata yok


#gaijin' tarafından 05.07.2007 02:18:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:21 - İp: 88.***.**3.59
elalarini
elalarini (üye)
Ankara / Amatör

Çikolatalar minik ufak bayramlık çikolata mı olacak yoksa snickers falan mı? ona göre Yerinde bir topik olmuş

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:38 - İp: 85.***.**5.109
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

toblerone,pazarbey zengin adamdır..

okuyup gecmeyin dedik 15 kişi okumus tek yazı yazan ege77 oda cikolata markası soruyo
----------------------------------------------------

oncelikli olarak siteye uye olmanın zorlastırılması ve aynı ip'den uyelik yapılmasının engellenmesini saglayacak altyapının olusturulması gerekir bence..
baska sitelerde bunun ornegi var..
aynı mail adresiyle bile uyelik almak mumkun,ki olmaması gerekir.gerci yeni bir adres alıpda uye olunabilir ancak kimsenin bu kadar ugrasacagını sanmam,
ugrasacak biri cıkarsada sabit ip numarası kontrolu saglayan bir yazılımla bununda onune gecilebilir..

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:51 - İp: 88.***.**3.59
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

foruma gelirsek,kufurleşme,hakaretleşme,atısma, ihaleye fesat karıstırma vb. seyleri,
gereksiz ve periyodik konu acmayı,benzer baslıkları, avatar resimlerini,acıklamaları,uyeler arası ilişkileri, kısacası forumlarda gormeye alıskın oldugumuz seyleri kontrol edecek bir mod takımı kurulabilir.boylece sitenin aktif bir şekilde denetimi saglanabilir..tabiki bu fikret beyinde istegine baglı nede olsa ağanın sozunun ustune soz soylenmez

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:52 - İp: 88.***.**3.59
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fotografları denetleyecek ve onaylayacak bir denetim takımı kurulabilir diyecegim ama bunun yurumeyecegini gorduk.

ben sadece bir gunluk edıtorluk yaptıktan sonra enaz haşmetmaab fikret diker kadar sacım kaldı allahtan tekrar cıktılar..(sacı olmayan uyeler düşünülebilir)

site ismi vermek istemiyorum cunku karsılastırmalara sıcak bakmıyorum ama baska sitelerde boyle gruplar mevcut ve işlerini gayet iyi yapıyorlar..
bizde olan "kimin zevkine gore seciliyor" kargasası orada yasanmıyor,zaten edıtorlerde acıklama yaparak işinin ehli bir grup olduklarını ve yasak yada sansurden cok kaliteyi goze aldıklarını belirtiyorlar..olması gerekende bu...

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:53 - İp: 88.***.**3.59
elalarini
elalarini (üye)
Ankara / Amatör

Pat diye insanın aklına gelmiyor ki napalım. Ama seninki güzel bir düşünce gaijin. Sayısını pek abartmadan kurulabilecek bir takım, forumu rahatlatabilir. Hatta bayağı iyi olur. Çünkü son zamanlarda forumun tadı bayağı kaçtı..

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:58 - İp: 85.***.**5.109
dedektif2
dedektif2 (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba , bence bugüne kadar acilmis en önemli topik bu.
netfotograf sitesi, fotograf paylasim siteleri arasinda ilklerden ve en cok üyeye sahip cok kuralci olmayan, tüm amatör ruhlu fotograf severlerin toplandigi bir site idi. keske son kelimemi sitedir diye bitirebilseydim. son 6 ay icinde öyle garip gelismeler oldu ki, cok garipsenen fotograf calma igrencligi siradan bir hal oldu. bir kac gönüllü arkadas bu hirsizlar ile ugrasma cabasinda bulundular fakat o kadar cogaldi ki bu igrenclik, bu arkadaslarinda cabasi yeterli olamadi. su fotograftan süpheleniyorum demek bile ayiplanmaya hatta hakarete varan mesajlara sebeb verdi ve bu arkadaslarda bu isi birakmak zorunda kaldilar.
öncelikle netfotograf sitesine üyelik kurallarina deginmek istiyorum. üye olmak icin üyelik kurallarina baktim ve bir kac kuraldan baska kuralin olmadigini gördüm. etik olmasada kurallara göre ayni ip numarasi ile onlarca üyeligin serbest olmasi calinti fotografin ana sebeblerinden biri olduguna kanaat getirdim.
bir baska sitede ayni bilgisayardan onlarca ip adresiniz olsa bile ikinci bir üyelik onayi vermiyorlar. üyelik basvurusu olmali ve bence üyelik iptal edilmemeli sadece askiya alinmali. böylece ikinci bir üyelik sansi ortadan kalkacaktir. üyelik onayi ile birlikte bir adet fotograf yüklenmeli ve bu fotograf kriterlere uygun degil ise veya calinti olasiligi varsa üyelik verilmemeli.
benim gördügüm en büyük zaaf üyelik onayi hemen verilmesi ardindan hemen fotograf yüklenmesi.
simdilik aklima gelen önlemler bunlar. daha sonra tekrar önerilerde bulunacagim,




#dedektif2' tarafından 05.07.2007 02:24:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 02:00 - İp: 213.***.**2.186
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

calıntı fotografa gelirsek,butun fotografları exifli yukleme zorunlulugu bence cogu seyi cozer..(enazından sistemli calısmayan acemilerden kurtuluruz)
ayrıca exifi gosterilen fotografın talep halinde orjinal yada işlenmemiş halinin sorgulanması taraftarıyım

uyelerimiz sagolsun goz actırmıyor ve site için cokda hayırlı bir iş yapıyorlar,emekleri gozardı edilemez ancak soylemek istedigim birşey var..
***bazı arkadaslarımız forumda calıntı oldugundan suphelendikleri kişileri ifşa ediyorlar..
elimizde fotografın orjinali olmadıgı surece bu tip ithamlardan uzak durmamız gerektigini ve kişileri hedef gostermemek gerektigini düşünüyorum..
acıkcası sitede paranoyak gibi calıntı fotograf aramaktan cok burada fotograf zevkımızı yaşamanın,yorum yapmanın bırbırımıze yardımcı olmanın on plana cıkarılması gerekir diye dusunuyorum..ama tabi buda bu gibilerin olmadıgını dusundugumuz bir sitede olabilir,hergun bır hırsız cıkan bir sitede degil..
umarım bu dusuncem destek bulur..


e hadi arkadaslar düşünün,bu topic burada

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 02:06 - İp: 88.***.**3.59
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

birde unutmadan:
bu tip kuralların sitedeki sıcaklıgı sekteye ugratabilecegine dair bazı suphelerimde var.ve buranın amator fotografcılara hitap eden bir site oldugununda altını ciziyorum.ancak gorulmesi gereken bir sey varki,90000 uyesi olan buyuk bir site.
ancak hepimiz biliyoruzki bu 90.000 abartılmıs bir rakam..belkide 15000 aktif,fotograf izleyen uyemiz var,ben diyorumki asıl bu aktif uye sayısını artıracak seyler yapılmalı,bu 15000 aktif 90000 uyedense 30000 aktik 50000 uye daha iyi diyorum..

site buyudukce,sorunlarda artıyor,artık bazı seylerin bir duzene oturtulması gerekiyor..altyapıyı ona gore hazırlamak,kullanıcıları magdur etmeden,artnıyetlilere kapıyı kapamak gerekiyor...


inanıyorumki,bu tip gelişmeler,mevcut uyelerce hoş karsılanacak,yenı uyeleri siteye cekecek,aynı zamanda kaliteyede artı etki edecektir..

ben bu siteyi seviyorum,burada zaman gecirmeyi seviyorum ve artık resmen bir alıskanlık oldu..ben sitemi,sırf bazı kendini bilmezler,yada teknik bazı sorunlar yuzunden bırakmak istemiyorum..

ve buradaki sıcak ortamın bozulmasınıda ıstemıyorum,ama goruyorumki sorunlar yavas yavas kendini gosteriyor..

bu yuzdn sıte daha profesyonel bir anlayısla yurutulmeli diyorum..enazından yeni uyelik ve cok isimli uyeler konusunda bırseyler yapılmalı

#gaijin' tarafından 05.07.2007 02:20:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 02:17 - İp: 88.***.**3.59
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bende akşam dedektif 2 ile bu meseleleri konuşuyor idik. Artık bazı düzenlemeleri getirmenin zamanı geldi.Birdi şu var.Son zamanlardaki hırsızlık vakaaları o kadar fütürsuzca yapılıyor ki acaba kestenmi dedirtiyor insana. Bunuda düşünmek lazım.
BEn dedektif 2 nin fikirlerini beğendim.Uygulanması halinde bayağı iyi olur gibime geliyor.

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:36 - İp: 88.***.**3.57
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

DEDEKTİF 2;


Fikirlerine benden tam destek!

 

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:41 - İp: 88.***.**4.105