Fotoğrafçılık Forumları
İzmir'li Şehidin Vedası..
iZMİR'den 24 yaşında bir MEHMETÇİK..
Aslanlar gibiydi bugün..
Onurlu vedasıyla gitti.
37 günde şehit olan 36 can arkadaşı gibi..
Kendisiyle: 37..
Acı, isyan ve gurur hepsi bir aradaydı.
SOKAKLARA SIĞMADIK BİZ..
VE SON DURAK..
#panctom' tarafından 08.10.2008 12:09:01 tarihinde düzenlendi.
Kitaptan da önce çocuklarımıza doğruluğu, dürüstlüğü, mertliği ve yiğitliği aşılayalım ki yalancı, iftiracı, sahtekar, çıkarcı ve yobaz olmasın.Aksi halde kitap okusa da adam olmaz..Olsa olsa okumuş cahil olur..
Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerini de unutmadan!
ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr u zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
İki gündür ne uyku kaldı ne huzur..
rahmetli egemenin çocukluğunu bilirim..
Bunu yapanların elbette yanında kalmıyacaktır..
Hislerimi, düşüncelerimi yazmak istiyorum ama kelimeleri bir araya getirmekte zorlanıyorum.İçim acıyor, kızıyorum, öfkeleniyorum, sözcükler boğazıma dizilip cümlelere dökülmeyi bekliyor.
Mekânları CENNET olsun.
"Uğurlar Olsun Uğurlar Olsun
Hüzünlü Bulutlar Yoldaşın Olsun" diye uğurlamak istiyorum onları.
dose hanım allah sabır versin...
"Şehidin kanı nur ve ateştir" Kim demişse güzel demiş...
Şehitlerimizin kanları yolumuza ışık , köpeklere ise ateş olacak !
Şimsi star'da aktütün köyü çocuklarını izledim.Hepsi pırıl pırıl ve tertemiz çocuklar.Onlar bizim çocuklarımız, geleceğimiz... Roketlerle, mermilerle, silah sesleri ile büyüyorlar..Bu güzel yüzlü çocuklarımıza kimsenin travma yaşatmaya hakkı yok..İnşallah bir an önce Türkiye Cumhuriyeti karar verir ve artık terörü kökünden temizler..
Tüm şehitlerimize tekrar ALLAH'tan rahmet ve ailelerine de sabır diliyorum.Türk milletinin başı sağolsun..
evet , ben de izledim... özellikle öğretmenlerinin olmaması beni çok etkiliyor.. ben mezun oldum ama beni görevlendiren yok, bu milli eğitim, bu bakanlar sadece emekli paşalara milyonluk araçlar almayı, çankaya ya milyonluk mobilyalar almayı, oy almak için gıda bankacılığı yapıp kömür felan dağıtmayı, oğullarına gemicik neyin almayı bilirler... muhalefette laik lik laik lik diye çırpınır, kendini kandırır....
ama , benim gibi genç mezunları - üstelik kpss den 80 almış- evlerinde oturturlar, ya da özel dersanelerde süründürürler,, asla ödenek ayırıp, o uzazktaki köy çocuklarına öğretmen olarak atamazlar...
o çocuk da, çıkar canlı yayında, alır eline mermiyi, bu bizim kalemimiz, burası da okulumuz der...
liderler de , sıcak evlerinde şampanya tokuşturur, zem zem içer...
benim gibi gençler de ellerinde kitaplar, kaldırım mühendisliği yapar...
küçük çocuklara olan olur, 20 lik askerlere...
TEKRAR EDİYORUM, TOPLUMLAR LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR...
panctom fath cekirge yazımı buraya kopyalamıssın ıyı etmişsin malum pazarbeyın konsu silindi. o yazı altında bahsettıgım bir konu vardı gonul isterdiki oda kopyalanmıs olsun.
--
kamuoyunun medyanın siyasetcilerin ve bizlerin nedense ikiser ucer giden sehıtlere alıskın olmamız ama bir anda cok sehit verince ayaga kalkmamızla ilgili bir yazıydı.
hatta demiştimki aktutunde hergun 2 sehıt versek ayda 60 sehıt eder ve hiçbir onlem alınmazdı,ama birden 17sehıt verince herkes ayaklandı vs. vs. vs.
kimse aksini iddia etmesin durum bu..
ne vatan sevgimizle alakalı, ne mehmetcik sevgimizle, bu bıze yavas yavas dayatılan bir alıkanlık hali..
----------------------------------------------------------------
bir yazıda yılmaz ozdilden.meseleyi okadar guzel ozetliyorki.
--------------------------------------------
Yılmaz ÖZDİL
İşimiz var gücümüz var bölük pörçük şehit olmayın!
17 Ekim 2007...
Meclis tezkereyi oylayacak.
21 Ekim 2007...
Dağlıca baskını, 12 şehit.
4 gün sonra yani.
*
8 Ekim 2008...
Meclis tezkereyi oylayacak.
4 Ekim 2008...
Aktütün baskını, 17 şehit.
4 gün önce yani.
*
Hálá deniyor ki:
"İstihbarat mı yok acaba?"
Daha nasıl istihbarat olsun ki?
*
Ama, takıldığım konu başka...
*
15 şehit verdik.
Cumhurbaşkanı yurtdışı gezisini iptal etti, cenaze törenine katıldı. Başbakan yurtdışı gezisini iptal etti, cenaze törenine katıldı. İçişleri Bakanı cenaze törenindeydi. Savunma Bakanı cenaze törenindeydi.
*
2 gün sonra...
Aynı çatışmada kaybolan 2 evladımızın daha şehit oldukları ortaya çıktı. Haliyle, cenaze törenleri de 2 gün sonra yapıldı.
*
Cumhurbaşkanı gelmedi.
Finlandiya’ya gitti.
Savunma Bakanı gelmedi.
Makedonya’ya gitti.
Başbakan yok.
İçişleri Bakanı yok.
Hesapta Irak’a nota veriyoruz...
Dışişleri Bakanı, Avrupa Birliği Komisyonu’nun düzenlediği "cinsel eşitliği geliştirme semineri"ne gitti!
*
Dolayısıyla.
Siz siz olun, şehit olacaksanız, grup halinde, topluca şehit olun kardeşim...
Yoksa, valiyle, kaymakamla falan idare etmek zorunda kalırsınız.
--------------------------------------------
Evet çok acı gerçekler bunlar.. Birer ikişer can verdiğin zaman seni "şehit" yerine bile koymuyorlar. Herkes curcunasına devam ediyor. Var mısın yok musun tüm hızıyla devam ediyor.
Ama aldırma be şehidim!
Başbakan kim ki?
Cumhurbaşkanı kim ki?
Onlar da Allah'ın aciz bir kulu değil mi?
En büyük rütbeli vardı sizin cenazenizde..
Allah yani..
Siz Allah'ın şefaatini kazandınız!
Cennetle ödüllendirildiniz!
İnsanoğlu sizi sessiz sedasız gömse de, unutsa da..
Rabbin katında en yüksek mertebedesiniz!
Lakin bu yapılanlar en çok bizlere, geride kalanlara zor geliyor. "Vatan uğruna şehit oldu" Evet tamam, vatan uğruna..
Ama akıl almaz ihmaller zinciri sonucu ardı arkası gelmeyen acılara "yeter" artık..
O karakola çivi çakacak para aktarılmıyor ama..
Cumhurbaşkanına bilmem kaç milyon dolarlık özel yat imal ediliyor. Hem de daha yeni Gecen hafta..
Siz başımızdaki devlet büyükleri.. Dininize bağımlı ve saygılısınız. Hatta hep bu vasfınızla biliniyorsunuz. Bu uğurda yol alıyorsunuz bazen kendinizi bile riske atıp..
Peki soruyorum: İslam dini eşitlik ve adalet üzerine kuruludur. BU MU ADALET?
#panctom' tarafından 08.10.2008 12:31:34 tarihinde düzenlendi.
lazut hocam, eleştirmeyelim dedik, acımızı çekelim dedik ama bak olmuyor...
içimize ata ata, bu hale geldik sanırım, Askeri de hükümeti de eleştirme vakti artık , tabiki muhalefeti de...
büyük medya patronlarının ve hükümetin ambargo koyduğu erhan göksel in yazılarını kopyalayayım ben de o zaman, gajin in yaptığı gibi...
İlgili olabilecek konular
-
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
023107 Tem. 2025, 12:45
miratcenk -
Güneşli Havada Dış Çekim Potre
06 Tem. 2025, 10:57 ronaldo1727
013206 Tem. 2025, 10:58
ronaldo1727 -
Sağlık Raporu Ücreti Sorunsuz Ödeme Örnekli Full Anlatım
20 Haz. 2025, 19:54 prodersler
028320 Haz. 2025, 19:55
prodersler -
-