panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İzmir'li Şehidin Vedası..

iZMİR'den 24 yaşında bir MEHMETÇİK..
Aslanlar gibiydi bugün..
Onurlu vedasıyla gitti.
37 günde şehit olan 36 can arkadaşı gibi..
Kendisiyle: 37..

Acı, isyan ve gurur hepsi bir aradaydı.

SOKAKLARA SIĞMADIK BİZ..

VE SON DURAK..

#panctom' tarafından 08.10.2008 12:09:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Ekim 2008, 22:26 - İp: 88.***.**3.33
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Gaijin'in diğer konuya yazdığı cevaptan alıntıdır:

Fatih ÇEKİRGE

15 değil 35

BİRDEN yasa boğulduk... Yine o karakol basıldı.. 15 şehit... Hayır 15 değil... Şehit sayısı 35’tir... Nasıl mı? 2008’in eylül ayına bakınca durum şu:

31 Ağustos Bingöl’ün Yedisu ilçesi 4 şehit.

2 Eylül Bingöl’ün Kığı İlçesi 3 şehit.

5 Eylül Şırnak-Hakkari Güneyçam 3 şehit.

7 Eylül Hakkari Şemdinli dağlık 6 şehit.

14 Eylül Hakkari dağlık alan 1 şehit.

22 Eylül Hakkari 1 şehit.

27 Eylül Şırnak 2 şehit.

Toplam: 20 şehit.

VAR MISIN YOK MUSUN

Peki ne oldu şimdi? Öyle 1 şehit, 2 şehit diye rakamla yazınca anlaşılmıyor belki...

Tek tek, birer ikişer gidince yeterli etki yapmıyor herhalde... Mesela Bingöl Yedisu’da 4 şehit dediğim 19 yaşındaki kınalı Suat. Kalpaklı Ata’sının yanında beresiyle poz vermiş duruyor.

Ali var... Elinde mektubu İsrafil var... Anasına telefon açan Mehmet var. Nişanlı Ümit...

İşte böyle... Birer ikişer gidince pek duyulmuyor... Anlaşılmıyor. Ses çıkmıyor. Birilerinin boğazında düğümleniyor o kadar...

Televizyonda haberlerin sonuna doğru sıradan bir ifade:

"Bu arada sayın seyirciler; Hakkari’nin dağlık bölgesinde hain pusu... 2 er şehit..."

Sonra... Sonra yarışma programı "Var mısın yok musun" başlıyor...

Yokum... Gittim... Şehit oldum...

Hayır illa var mısın yok musun?

İşte böyle. Eylül ayında 20 vatan evladı şehit düşmüş. Ama birer ikişer. Toplu değil. Bu yüzden sessizce sarılmışlar bayraklara. Sessizce verilmişler toprağa. Analar sessizce gömmüşler ateşi yüreklerine...

TOPLU ŞEHİTTE CİDDİYET OLUYOR

İşte 15 yürek acısı da bu cumartesi geldi... Peki ne oldu?

35 günde 35 vatan evladı şehit düştü... Peki hani nerede 15 şehit... 35 kardeşim 35...

Yani şimdi toplu şehit verince bir ciddiyet oluyor. İnsanlar işlerine ara verip "Aaaaa!" diyorlar... Devlet harekete geçiyor... Geziler erteleniyor. Acil toplantılar yapılıyor.

Ama tek tek gidince hayat devam ediyor... Öyle mi? Bu tabloya bakınca öyle...

Yazıktır...

..

Tarih: 6 Ekim 2008, 14:18 - İp: 88.***.**3.33
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

"Bence de, Cumhurbaşkanının o protestoları bahane edip ayrılması yakışık almadı. Morali bozuldu diye gitmek doğru değil.. O acılı insanlardan daha mı kötüydü morali? Onların acısının yannda, onun moral bozukluğu çok cılız kalır. İşte sana fırsat! O protestolara rağmen göğüs ger, kal orada.. Paylaş acılarını.. Büyüklük budur! *********************************************** Konuyu politik hale getirmemek gerekir ama insan bunları yazmadan da duramıyor işte"

Abi aynen katılıyorum....Bu değil..Bak MHP li Osman soyadını unuttum yapılan protestoya politkacıysan bunlrı sineye çekeceksin türü bir tepki vardi..Onu da alkşlıyorum..

Artı Fatih ÇEKİRGE.Yazdıklarına katılmamak mümkün mü?.Ona da aynen katııyorum..

Akşam 2,5 ğa kadar hain şerefsizlerin askerlerimize kurmuş oldukları ve banta aldıkları saldırıları izledem yutubeden..

..

Kahroldum..Zaten onlar da bunu istiyordu.Ama bu vatan için çalışmak için bugün on kat daha azimli hale geldim..işte bu onların istemedikleri şeydi..

Tarih: 6 Ekim 2008, 15:45 - İp: 88.***.**1.239
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

sefer hocam, o istemedikleri şeyi ben de deli gibi hissediyorum...

atamadı devlet, evde boş boş oturuyorum.. beni göndersinler şırnağa, ben de çatışayım....

ya da cumhurbaşkanı yapsınlar, gideyim çalışayım, halkın elini sıkayım, acılarını çekeyim, eleştirilerini dinleyeyim... küfür yiyeyim... ama aralarında olayım... yatım da, sarayımda değil...

harbiden, beni ya cumhurbaşkanı yapsınlar, ya da sınırda asker...

boş durmayayım...

çünkü düşman harıl harıl çalışıyor, içimizdekiler de , dışımızdakiler de...

Tarih: 6 Ekim 2008, 15:51 - İp: 78.***.**5.63
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Cumhurbaşkanı olmak için evrakları tamamlayıp abd ye müracaat etmen lazım.

Tarih: 6 Ekim 2008, 16:00 - İp: 85.***.**0.62
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili fuji aslında ikimiz de şu an itibari ile o sınırda nöbet tutan mehmetçik kadar sınırlarda nöbetçiyiz biliyor musun?..

Evlatlarımız şekillenmeyi bekliyorlar..Bir yol ayrımındalar ..Ya vatanına milletine bağlı vatansever birer yurttaş olacaklar ya da işte ne yazık o dağdakiler gibi eşkiya..

İşte o açıdan herkes işini en güzeli ile elinden gelenin fazlasıyla yaparsa bu ülke bu gözü dönmüş aklı sıra işkencelerden kurtulmak istediklerini -ulan neyini gördünüz bu ülkenin de bu yapılanlara işkence diyorsunuz..ABD uşağı ermeni uşağı olduğunuzda o topraklarda rahat mı edeceksiniz sanki- söyleyen üç beş eşkiya sürüsüne mezar oacaktır..

Ama bunu başarabilmek için de sık sık öz eleştiri yapmalıyız..Ben bir hata byaptığımda ya da kaza yaptığımda ilk önce kendime bakarım..nereded yaptım hatayı diye..

İşte yukarıda sorduğum sorular..Ne yazık hiç kimse cevaplayamıyor..Ve bu noktada ordumuzun içinde hainlr olduğunu ya da en azından görevlerini ihmal edenler olduğunu kabul etmemiz gerekiyor..iyi bir öz eleştiri şart..

Tarih: 6 Ekim 2008, 16:05 - İp: 88.***.**1.239
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

okyanus, benim çarşıya gidecek minibüs param yok, yürüyerek gidiyorum.. abd kaç kilometre ?

sefer hocam
şu öz eleştiriyi, acılar dindikten sonra yapsak hocam, terör yanlılarının ekmeğine yağ sürmesek...

tamam, ben de cumhurbaşkanına kızmıyorum, vazgeçtim...

acımızı yaşıyalım...

panctom abi, içimizde bir tek sen gidip fotoğrafladın bu tarihi anları, teşekkür ederim, ben de gidip memleketim osmaniye de katılabilirdim törene, eşşeklik ettim...

Tarih: 6 Ekim 2008, 16:47 - İp: 78.***.**5.63
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

Şehitlerimize Allah'tan rahmet geride kalanlara sabırlar dilerim...

Tarih: 6 Ekim 2008, 16:49 - İp: 81.***.**7.150
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

evet haklısın

#lazut' tarafından 06.10.2008 16:56:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ekim 2008, 16:55 - İp: 88.***.**1.239
evrin
evrin (üye)
Ankara / Amatör

Şehitlere rahmet dilemeye gerek yok.... Allah tüm şehitlerimizin ailelerine sabırlar versin, vatan sağolsun.

Tarih: 6 Ekim 2008, 17:24 - İp: 88.***.**2.14
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

sefer hocam,
evlatları şekillendirme konusunda , çookkkk haklısın...
hemen yarın başlayalım.. çocuklara birer kitap hediye edelim...

kitap okusun yeni nesil.. cahil olmasın...

Tarih: 6 Ekim 2008, 18:21 - İp: 78.***.**5.63