panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İzmir'li Şehidin Vedası..

iZMİR'den 24 yaşında bir MEHMETÇİK..
Aslanlar gibiydi bugün..
Onurlu vedasıyla gitti.
37 günde şehit olan 36 can arkadaşı gibi..
Kendisiyle: 37..

Acı, isyan ve gurur hepsi bir aradaydı.

SOKAKLARA SIĞMADIK BİZ..

VE SON DURAK..

#panctom' tarafından 08.10.2008 12:09:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Ekim 2008, 22:26 - İp: 88.***.**3.33
eflatunca
eflatunca (üye)
İçel / Amatör

bugün yas var sitemizde....
zaman hiç geçmiyor ne yapsamda...
bir tek şehitlik için yapılan çalışmaya yorum yapabildim....
içimden hiçbirşey gelmez acılarını çok derinden hissediyorum....
analarımızın yangını çiğerimi çok yakıyor...
bu gece sanırım hiç geçmeyecek....
gökyüzü bile kıpkırmızı battı bugün benim gözlerim gibi...
bu sahneleri görmek istemiyorum artık...
lüften bir çare yalvarırım...
aslan gibi bir Atatürk dahamı gelecek yada ne olucaksa olsun artık....
daha fazla yazamayacağım
eyvallah şehitlerim
teşekkürler üstad....

Tarih: 6 Ekim 2008, 00:23 - İp: 88.***.**3.131
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

ALLAH onlardan razı olsun.Onlar artık ebedi diriler.ALLAH evladıma da şehit olmayı nasip eder inşallah..

Tarih: 6 Ekim 2008, 00:25 - İp: 88.***.**3.139
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Vatan toprağını kanlarıyla sulayan ölümsüz kahramanlara minnet ve şükran borçluyuz!..

KOMANDO OLMAK ONURUMDUR
OLUR YA BİR ÇATIŞMADA ÖLÜRSEM
ARKAMDAN YAS TUTMAYIN
BIRAKIN TOPRAĞIMDA RAHAT UYUYAYIM
BEDENİMDEN KOMANDOMU ÇIKARMAYIN
ONLAR BENİM GURURUMDUR
ÖLÜNCE KEFENİM OLACAK
BAŞIMDAN MAVİ BEREMİ ÇIKARMAYIN
O BENİM ŞANIM ŞEREFİM OLACAK
AYAĞIMDAN BOTLARIMI ÇIKARMAYIN
ONLAR NİCE YOLLAR AŞACAK
ŞEHİT OLURSAM SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇECEK
ELİMDEN TÜFEĞİMİ ALMAYIN
O BENİM MEZARIMA SEMBOL OLACAK
YARAMIN KANINI SİLMEYİN
AHİRETTE HESABI SORULACAK
GÖĞSÜMDEN KÖR KURŞUNU ÇIKARMAYIN
O BENİM MADALYAM OLACAK...

Tarih: 6 Ekim 2008, 00:39 - İp: 78.***.**9.96
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Fotoğrafın altına yazdıklarımı aynen buraya da yazacağım mazur görün...

Bu ne dayanılmaz bir acı..Saat 3 olmuş uyku girmiyor gözlerime..

Ve düşünüyorum fotoğraflara baktıkça..

Bu yaşadığımız kaçıncı dayanılmaz acı..

Dönüp ona sarılasım geliyor..Onları kıskanıyorum sanki..

Ey şehid hepimiz elbet bir gün öleceğiz amma sen en güzeliyle gittin ya onu kıskanırım..

Ey şehit annesi herkesin de annesi var ama senin şehid oğlun var ya onu kıskanırım...

Ey şehitlerin kanıyla sulanan topraklar, herkesin de ülkesinde toprak var ama senin şehid kanlarıyla sulanışını kıskanırım..

Yıllara dönüp dönüp hep yumruk sallarım..O topraklardan ben niye başım iki omuzum üstünde döndüm ki..

Girdiğim onca çatışmada bir kurşun da neden bana değmedi ki..Kimbilir belki o zaman şu taht sahiplerinin yurdunda olurdum..

Şimdi oturduğum yerden bu acıya dayanmak çok zor..Çok zor..

Allah sabırlar versin..Allah günahlarını affeylesin..

Vatan sağolsun..

#lazut' tarafından 06.10.2008 09:20:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ekim 2008, 02:52 - İp: 88.***.**9.18
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

bizim liderlerimiz, askerliğin yan gelip yatma yeri olmadığını söyler, şehitleri kelle olarak nitelendirir, şehit ailelerine yeter artık şov yapmayın der...

dün izledim, cumhurbaşkanı, cenazeye gelir, iki dua eder, çıkışta şehit ailesinin yüzüne bile bakmadan, eleştirel tezahuratları duymamak için koşa koşa camiden kaçar...

acılı babanın elini sımsıkı tutan, suç onda olmasa da, hatayı kabullenip babadan af dileyen , oğlunu bize emanet ettin, sağ sağ salim geri vemedik, hakkını helal et diye göz yaşı döken ,yine halkın şanlı ordusunun komutanıdır...

ve ülkemizde , ayrıca sitemizde, hala ordumuza gıcık olan, her fırsatta topik açıp aleyhinde çalışmalar yürüten insanlar vardır...

bu paragraflar böyle uzar gider. hülasa, bir ülkede halk, layık olduğu şekilde yönetilir... barzani, dışişlerine faks çekip ügünüz der, sonra döner peşmergelerine bıyık altından pis pis güler...

az sonra, tsk ya mektup yazacağım. öğretmen möğretmen olmak istemiyorum, beni askere alsınlar, batıda sosyete disco da rahat rahat dans etsin diye değil, iktidarın şirketleri rahat rahat ihale alsın diye de değil, sadece bugüne kadar verdiğimiz şehitler boşuna ölmemiş olsunlar diye, sınırda görev yapmak istiyorum, şehit olmak istiyorum. tekrarlıyorum, her halk, layık olduğu şekilde yönetilir... daha güzel bir hayata layık olmak istiyorum ve bu, sadece onurlu bir ölümden geçiyor....

Tarih: 6 Ekim 2008, 11:48 - İp: 78.***.**8.127
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

FUJİSEVER

yazdığın yazı içinde benimde dikkatimi çeken ve gıcık olduğum konuya temas etmişsin. Bu konuyu politize etmek istemiyorum ama dün Sn. Gül'ün yaptığı harekete hakikaten gıcık oldum. Şu an oturduğu makama taşıyan insanların acılı seslerine, kan akan isyanlarına dayanamayıp camiden kaçarcasına çıkmasını ve hemen peşinden onlarca insan sıfatının koşarak cenazeyi terkedişinin çirkinliğini hala içime sindirmiş değilim.

Kameralar o anı çok iyi gösterdi, vatandaş şehidiyle başbaşa kalıverdi koca cami avlusunda, nasıl ki bundan sonra da acısıyla başbaşa kalacaksa.....

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR sözü bir kez daha doğrulanmış oldu....

Tarih: 6 Ekim 2008, 11:54 - İp: 81.***.**3.185
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İlk 5 yılındaki icraatlarıyla takdir ettiğim bu insanlar, benim de gözümde bitmiştir.

Bu karakola daha önce de saldırılar olmuş Ve bu karakolda toplam 43 can yitirdik. Yaralılar ve sakat kalanlar da cabası..

Karakol'un bulunduğu yerdeki konumu çok kötü.. Her türlü kalleşce saldırıya müsait.. Ayrıca yapı olarak kan ağlıyor.

-Neden bu karakola yatırım yapıp daha güvenli bir hale getirmediniz?

genelkurmay cevaplıyor:

-Gerekli ödenek gelmedi burası için.. üzgünüz..

Daha birkaç gün önce bir haber okudum.
Cumhurbaşkanı Gül için, bilmem kaç milyon dolar harcanarak süper lüks bir YAT HAZIRLANMIŞ ÖZEL..

Şimdi huzurla eskit yatını sayın Gül.. Güle güle kullan, kazasız belasız..

Tarih: 6 Ekim 2008, 12:50 - İp: 88.***.**3.33
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bu şehitlerin sorumlusu Güldür, Erdoğandır, Başbuğrdur, Gönüldür, vs vs..

Burda on beş tane şehidimiz var siz kalkmış Gül'ün tören alanından kaçışını konuşuyorsunuz..

Elbetteki şu sınırlar içerisinde ölen her fertten başımızdakilr hesap verecektir..

Ama nolur bu meseleyi getirip getirip bir iktidara yıkmayın..

1980 den beri başımzın belası bu..Ve ne yazık ölen binlerce insanımızın sorumluları arasında siz ve ben dahil hepimiz Özaldan, sezere, baykaldan erdoğana hepimiz sorumluyuz..Onun için işi daraltmayalım derim..

Öte yandan sevgili fuji inşalah dileklerin kabul olur ve dediğin gibi oralara gidersin..ben çok şükür evet ÇOK ŞÜKÜR kuradan Erzurum çıktı diye ağlayanların yanında ben gönüllü olarak becayişle Şırnakta askerliğimi yaptım..Ve onun için biraz olsun kendimde konuşma hakkı buluyorum..

demem o ki..

Bir öğlen vakti bir baskının bu derece zayiatlı olması ihmal olmadığı sürece mümkün değildir..

Havan dedniyor..105 lik havan mı yoksa 80 lik mi..105 lik se o kadar yakın mesafeye kolay mı onu getirmek..

Değilse etkili vuruş mesafesi 3000 metredio mermiyi 3000 metreden tek atışta uyumakta olan-yad a yemekte olan askerlerin tam ortasına düşürmeslisin ki 13 şehit olsun..Ki havanle tek atışta vurmak çok çok zordur..
Bu havanlar muhtemelen 80 liktir..Taşınmaları kolay..E 80 lik bir havan ile bir bölgeyi yok etmek için de oraya en az 200 metre yaklamalısın..Hadi bilemedin 500 metre..Peki onlar o mesafeye gelene kadar bizimkiler ne yapıyordular..

Tabi burda havadan konuşuyoruz..ordaki cehennemi bilmiyoruz..Ancak Dağlıca karakolunun ayrıntılı fotoğraflarının başklarının evinden çıkmış olması beni çok çok kötü düşüncelere sevkediyor..Ne yazık tabi ki.

Hadi hepsi oldu dielim..Ama 300-400 pkklı deniyor..Ya el inssaf..5-6 saat süren bir çatışmada nasıl oluyor da bunlkarın kaçmasına izin veriliyor..Bunu anlamıyorum.Anlayamıyorum.:Nolur isyanımı hoş görün.Ama korkuyorum ki istenmedi..Uçaklarımız helikopterlerimiz ne yapıyordu o sıra ..bunu vallahi art niyetli sormuyorum..

Ben olsam o an 5 milyar masraf mı olaacak olsun derim bütün varımı yoğumu o bölgeye sürerdim..Bir tanesinin bile kaçmasına izin vermöezdim..Ama biz halen daha iki kayıp askerimizin de şehit olmuş olabileceğini düşünüyoruz..

Arkadaşım ya şehittir ya değildir..yer yarılıp içine mi girdiler..

Yoksa onlar da kaçırıldılar mı?..off Allahım..

Sonuç olarak ele güne karşı ordumuza ve bizi yönetenlere sahip çıkmak zamanı..Bizim şimdi sokaklara çıkıp isyan çıkarmamız, kürt kardeşlerimizin tümünü pkk ile özdeşleştirip ortalığı yakıp yıkmamız, bu çatışmada şehid olan askerlerimizin tüm sorumluluğunu Güle erdoğana çıkarıp yaşasın genelkurmay dememiz ..pkk nın da zaten nihai hedefidir...

Biz eksiklerimizi tartışalım..erdoanın neden oğlunu askere göndermediğini sorarken aynı şekilde göndermeyenlere de kızalım..Ya da böyle bir yasayı kaldıralım..

Ve ne yazık ordumuzun içindeki HAİNleri de unutmayalım..

Allah şu onbeş şehidimizin bizden koparılışına sebep olanları
KAHRETSİN..

NoT:Sözlerim arasındda haddimi aşanlar olmuşsa lütfen affedin .Ve söyleyin düzelteyim... Tartışmak istemiyorum..

#lazut' tarafından 06.10.2008 13:00:20 tarihinde düzenlendi.

#lazut' tarafından 06.10.2008 15:53:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ekim 2008, 12:58 - İp: 88.***.**9.18
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

sefer hocam

bak orda da yazdım zaten politize edilmemesi gereken bir mesele bu...
yılların birikimi ama hakikaten ben bu adamın yaptığını içime sindiremiyorum,

oraya sadece bir görev ifa etmek için gelmiş
belliki halkının yanında olmak acısını paylaşmak için gelmemiş

diğerleri de reisi cumhur var diye gelmiş, her fırsatta olduğu gibi bunu da fırsat bilip yalamak için gelmiş, hepbirlikte terkediverdiler cenazeyi
oy toplamak için gösterdikleri sabrı acılı insanların bağırışlarında gösteremediler... Büyüklük bu mudur, bu mudur halkı yönetmek bu mudur adalet.....

siyaset değil bu sefer hocam ben İNSAN olarak İÇİME SİNDİREMEDİM, KABUL EDEMEDİM.... hepsi bu....

Tarih: 6 Ekim 2008, 13:11 - İp: 81.***.**3.185
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bence de, Cumhurbaşkanının o protestoları bahane edip ayrılması yakışık almadı.

Morali bozuldu diye gitmek doğru değil..

O acılı insanlardan daha mı kötüydü morali?
Onların acısının yannda, onun moral bozukluğu çok cılız kalır.

İşte sana fırsat!

O protestolara rağmen göğüs ger, kal orada.. Paylaş acılarını..

Büyüklük budur!

Konuyu politik hale getirmemek gerekir ama insan bunları yazmadan da duramıyor işte

Dün şehit ailesini izledim. Acıyla karışık bir şaşkınlık vardı üzerlerinde.. Ege ordu komutanları, vali ve bütün üst düzey isimler cenazedeydi. Gece de evlerinin önünde askerler sabaha kadar kalmışlar, nöbet tutmuşlar.

Konuyu getireceğim yer:

Şimdi ailenin etrafı kalabalık.. Düşünecek vakitleri yok birşeyleri..
1 hafta sonra etrafları boşalacak, kimse kalmayacak.

İŞTE O ZAMAN BAŞLAYACAK ASIL ACI..

O ZAMAN DAHA BİR OTURACAK İÇLERİNE ACI..

KORKARIM Kİ BU ACI BÜYÜK OLACAK

Allahım büyüüüüük sabırlar versin

Tarih: 6 Ekim 2008, 14:09 - İp: 88.***.**3.33