myfriendexport
myfriendexport (üye)
İstanbul / Meraklı

Amerika’dan Ticari Amaçla Ne Getirelim?

merhaba arkadaşlar.
amerika'dan ticari amaçla fotoğraf makinası yada mercek gibi bir takım ürünlerle ilgili ne getirmemi önerirsiniz?
mesela e-bay'den ticari amaçla ürün getirmemi uygun bulurmusunuz?bu sektörle ilgili maalesef hiç bir bilgim yok.sürekli araştırmalar yapmaktayım bu araştırmalar neticesinde bu güzel siteye üye oldum.
isterseniz bu işi beraberde yapabiliriz.siz sadece bana ne getirmem gerektiğini söyleyin.amerika'daki kardeşim ve arkadaşlarım vasıtasıyla bu istediğiniz ürünleri getirelim.
daha çok yükte hafif pahada ağır ürünler ilgimi çekmekte buradan hareketle hafıza kartları yada mercek getirmemizi uygun bulurmusunuz?
özellikle e-bay'le ticaret hususunda fikirlerinize açığım.yani asıl şu aslında e-bay vasıtasıyla fot.mak.yada aks.getirmemiz karlımıdır?
saygılar.
zafer esen.

Tarih: 6 Kasım 2009, 20:21 - İp: 78.***.**8.255
sereze
sereze (üye)
Karabük / Meraklı

Mercekler genelde test edilmeli ve o şekilde alınmalı. Ve insanlar bu gibi ürünlerde garanti arıyor. Türkiye'de ne kadar talep var bilmiyorum ama : çin malı uzaktan kumanda deklanşör, çin malı paraflaş, ucuz çin malı flaş, ucuz şemsiye, çin malı kablosuz flaş tetikleme gibi ürünleri türkiyede bulmak zor, amerikalıların da ürettiği ucuz paraflaşlar var... Önerdiklerim yükte hafif pahada ağır değil ama bence bize bunlar lazım...

 

Tarih: 6 Kasım 2009, 21:08 - İp: 94.***.**8.72
myfriendexport
myfriendexport (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili sereze arkadaşım.
değerli fikirlerin için gerçekten teşekkür ederim.çin'den ithalata sıcak bakmakla beraber direkt oraya gitmek ve görerek yerinde ithalat yapmak daha mantıklı yoldur.yinede bir takım firmalardan iletişime geçmeye çalışacağım.
ancak tahmin ediyorumki amerika'dan uygun bir ürün bulmam neticesinde kesinlikle buradan ürün getirmeye daha sıcak bakıyorum.
tüm bunlara rağmen yinede fikirlerini göz ardı etmeyeceğimi ve minnettarlığımı bir kez daha belirtmek isterim.
saygılar.zafer.

 

Tarih: 6 Kasım 2009, 23:18 - İp: 78.***.**8.255
sereze
sereze (üye)
Karabük / Meraklı

Alien Bees : http://www.alienbees.com Amerikan malı ucuz paraflaş ve diğer aksesuarlar, uluslararası kargo yapmıyorlar ama yerinde satın alınıp buraya getirilebilir. Ucuz, amerikan malı, forumlarda tavsiye ediliyor, Avrupada satışı yok : daha ne olsun Avrupa'ya bile satabilirsiniz

 

Tarih: 6 Kasım 2009, 23:42 - İp: 94.***.**9.251
myfriendexport
myfriendexport (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili sereze.kardeş.
bende şu an alibaba 'dan çin malı şemsiye ve paraflaşlara bakıyordum.
ama hemen şimdi az önce verdiğin adrese girip bir bakayım.daha sonra mesleği fotoğrafcılık olan bir kişiyide yanıma alıp ne getirebiriz sorusuna beraber cevap arıyabiliriz.
her hangi bir fikrin olursa yaz lütfen.

 

Tarih: 6 Kasım 2009, 23:58 - İp: 78.***.**8.255
sereze
sereze (üye)
Karabük / Meraklı

Hocam dünyada sistem şu şekilde işliyor; profosyoneller zaten bu işten para kazandıkları için ucuz ürün alıp riske girmek istemiyor ve sağlam, yıllarca kullanabileceği bir sistem arıyor, bunlar da profoto filan gibi bilindik markalar. Bunun yanında dünyada amatör olan ama hobi de olsa fotoğraf ekipmanlarını geliştirmek isteyen insanlar var, bunlar da çektikleri fotoğraf para etmeyeceği için ucuz ürünlere yöneliyorlar. Dünyada ucuz fotoğraf ürünlerine yönelik büyük bir pazar var. Türkiye'de de aynı şekilde stüdyo sahiplerinin denenmiş sağlam uzun ömürü ve kaliteli ürünlerden vazageçeceğini sanmıyorum ( pahalı olsalar dahi ) . Gelelim amatörlere, gözlemleyebildiğim kadarıyla türkiyede amatörlerde en büyük pazar DSLR ve objektif, onun yanına ekstra fotoğraf malzemesi alan pek fazla değil ( gelecekte artacaktır ) . Yani benim önerdiğim pazar, biraz riskli bir pazar, bir web sitesi oluşturup sattığınız ürünün ne işe yaradığını da açıklamak, fotoğrafları nasıl geliştirdiğini örneklerle açıklamak yani kendi pazarını kendin oluşturmak gerekebilir. Ama bir yandan türkiyede irili ufaklı bir sürü stidyo var, belki bazısı az kazanan küçük stüdyolardır ve bu ucuz ürünlerle ilgilenebilirler. Kolay gelsin

 

Tarih: 7 Kasım 2009, 00:16 - İp: 94.***.**9.251
myfriendexport
myfriendexport (üye)
İstanbul / Meraklı

sereze..,
gerçekten çok açıklayıcı bilgiler sundun bana.
hala araştırma aşamasındayım.
karar verme mekanızmam çok esnek bir yapıya sahip.
çetin rekabet şartlarının olduğu bu piyasada yer edinmenin zor olduğunu görüyorum.işimiz marketing.alım ve satım.dolayısıyla esnek bir yapı.bakalım nelerle karşılaşacağız.
teşekkürler sereze.
sevgiyle.zafer.

 

Tarih: 7 Kasım 2009, 00:40 - İp: 78.***.**8.255
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu işi Turkiye'de yapan yüzlerce tüccar olduğunu unutmayın .

!970'li yıllarda , telexi ( faxtan önceki yazışma cihazı ) olan insanların sayılı olduğu , yurtdışına çıkmanın servet , yurtdışından döviz ile mal getirmenin özel izin gerektirdiği günlerde yaşamıyoruz . Devir internet devri , döviz,seyahat serbest ...Bilgisayarı ve kredi kartı olan herkes bir kaç tık ile istediği ürüne ulaşabilir .

Yurtdışında akraba,tanıdık - bunlar 30-40 yıl önce önemliydi , ithalatta avantajdı . Şimdi internete güvenmeyen bir tüccarın , $ 1000 harcayıp ABD'ye gidip , ebay tarzı yerlerden yüzlerce ürün toplayıp , parti parti veya toptan Turkiye'ye getirtmesi mümkün .

Ustelik bu kişiler bu işin erbabı .. Ürünlerin içini dışını , piyasaları , neyin satacağını bilen insanlar . Dükkanları var , yoksa da geliştirdikleri bir internet satış ortamı var .

Siz işi bilmiyorsunuz , sektörü bilmiyorsunuz . Önce bu konuda kendinizi eğitmeniz lazım . Sırf yurtdışı bağlantınız var diye bilmediğiniz bir ürünün ithalatına kalkışmanın tek sonucu olabilir ...

 

Tarih: 7 Kasım 2009, 02:20 - İp: 96.***.**9.175
myfriendexport
myfriendexport (üye)
İstanbul / Meraklı

çok güzel konulara değinmişsiniz.
özellikle sonlarda koptum.
bravo.enfes yorumlar.
bende sizinle aynı kanıdayım.sanırım bildiğimiz işlere yönelsek daha iyi olacak.
[>:D ]

 

Tarih: 7 Kasım 2009, 02:29 - İp: 78.***.**8.255
umut1993
umut1993 (Objektif)
Bursa / Amatör

raynox dcr 250 getittirin geçende bir fotoğraf sitesinde bana soran olmuştu hiç satamazsanız ona yönlendiririm

#umut1993' tarafından 07.11.2009 08:21:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Kasım 2009, 08:20 - İp: 85.***.**8.227
myfriendexport
myfriendexport (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili umut.cevabın için teşekkür ederim.
bir araştırayım.bakalım sonunda ne çıkacak.
sevgi ve selam.zafer.

 

Tarih: 7 Kasım 2009, 18:55 - İp: 78.***.**8.255