Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
@camoka
Öncelikle eleştrileriniz için teşekkür ederim bunlar eksik ve hatalı noktalarımı bana gösteriyor.
Ekipmandan yana sıkıntım olduğu bir gerçek bu kesinlikle doğru bu açıdan birşey diyemiycem. Sirkecideki resme gelince en geriden çektiğim noktada inşaatın duvarı vardı daha öteye gidemedim, aslında bahsettiğiniz binanın ayaklarını yerden kesmemek çok daha güzel sonuç verirdi ama o zaman binanın tamamını elimdeki kit lens ile kadraj a alamazdım. Tekrar teşekkür ederim biraz daha müsait olduğumda tripod alıcam. Bu arada Hayyam da tanıdık bi dükkan bana 110 a slik in çok şahane bir tripod unu önerdi orası bana yanlış yapmaz çünkü dükkana çok hatırlı birinin telkiniyle gittim siz ne dersiniz o markya?
esisman kardeşim. Slik'in yüzlerce modeli var. Hangi modeli için bu fiyatı istediğini belirtirsen belki bir fikir yürütebiliriz. Sen güveniyorsan mesele yok. Herhangi bir markadan söz etmeden iyi bir tripodda araman gereken özellikler şunlar olsun:
1) Tripodun kendi ağırlığı. Tripod'u çekim gezilerinde diğer ekipmanınla beraber uzun süre taşıyacağını dikkate alarak imkanlarının yettiği kadarı ile hafif olanını almaya çalış. Tripod ne kadar hafif olursa fiyatı da o kadar ağır oluyor. Günümüzde karbon fiber malzemeden üretilen tripodlar oldukça hafif ama fiyatları çok ağır.
2) Tripod ayrı kafa ayrı olmalı.
3) Her tripod'un bir taşıma kapasitesi vardır. Bunu da senin ekipmanın tayin edecektir. Bizim K10D ve ortalama objektifler için en az 4-6 Kg ağırlıklarda sallanmadan hizmet edecek tripod gerekir. İleride benim tele lenslerim de olur dersen 8-10 kg taşıyanlara bakman gerekir.
Bu incelemeleri yapmadan tripod almamanı öneririm.
Binayı çekerken ya objektifinin yeretsiz veya mesafenin uygun olmadığı ihtimallerinden söz etmiştim. İleride 10-20 aldığında bu sorunu yaşamazsın.
Bol fotoğraflı günler dilerim. Selamlar.
@camoka
Tekrar ilginiz için teşekkür ederim. Bana tavsiye edilen model oldukça hafifti, 6 kiloya kadar sorunsuz taşıyo dendi kafası üstündeydi verdiğim fiyatta fiyata dahil. Şöyle bahsedeyim tripodun ortasından geçen demir boruyu çıkarıp kafa yere bakacak şekilde ters olarak soktuğunuz takdirde makro için kullanabiliyosunuz. Bana çok ucuz geldi gerçi 120ytl lik çantayıda 70ytl ye aldım aynı dükkandan
Kafası kendinden olan tripodlar ileride seni kesmez. İyi bir tripod alayım diyorsan kafası ayrı olanlara bak. Kafası ayrı olanlarda Quick Relese denilen dir parça oluyor. Tripod üzerinde çekim yaparken gerekli olduğunda makineyi bir mandal yardımıyla tripoddan alıp elde çekimlerini yapmak ve tekrar tripod'a bağlamak istediğinde yine bir mandalla seri bir şekilde bağlanmanı sağlıyor. Kafaların ayrıca kadrajı rahat sağlamak. Makineyi kolay sabitlemek. sağa, sola ve yukarı, aşağıya olan hareketleri kolaylıkla yapmana yardımcı oluyor.
Gerekirse ikinci el iyi tripodlara bak.Ben olsam yeni fakat ileride beni kesmeyecek tripod yerine, ikinci elden olsa da iyi tripod'u tercih ederim.
Fotoğraf meraklılarının çoğu çok titiz insanlar. Ben etrafımda ekipmanının kıymetini bilmeyen birine rastlamadım. Her malzemede olduğu gibi tripodda da bir sürü yeni modeller çıkıyor. Gücü yetenler üst modelleri alırken ellerindekini ya satıcı ile takas ederek veya ayrıca satarak elden çıkarıyorlar. Bu yolla kullanılmış ancak temiz ve ucuz bir tripod alabilirsin.
Bahsettiğin manevra yeteniğine sahip bir tripoddu bana tavsiye edilen SLIK model tripod ama biraz daha fikir sahibi olmam açısından bahsettiğiniz kriterleri göz ardı etmeyeceğim.
Esisman BH Photo'ya bir göz attım. 20 dolardan başlayıp 4.600 dolara kadar giden fiyatlar var. Hepsi Slik hepsi tripod. Bilmem anlatabildim mi.
Bir kriter daha hatırlatayım. Bacaklar ayrı ayrı hareket edebilmeli. Tripod yere ne kadar yaklaşabiliyorsa o kadar iyidir.
Bana satıcının satmak istediği model
http://www.bhphotovideo.com/c/product/507991-REG/Slik_615_780_Pro_780DX_Tripod_with.html
Çok büyük bir ihtimal buydu çünkü 700 lü bir rakam hatırlıyorum
Esisman söylediğin tripod BH'da 180 dolar. Buradan bakınca fiyat iyi duruyor. Ancak bu tür kafalar pek kullanışlı olmuyor. Kol uzantıları uzun olduğundan hep engelleyici oluyor. Ballhead denilen kafalar küresel hareket ettiğinden çok daha kullanışlı oluyor. İstersen acele etme incelemeni iyice yap ondan sonra karar ver. Ben Ballhead kullanıyorum birçok arkadaşta da bundan var biz memnunuz.
Biraz daha incelemekten zarar gelmez tabi teşekkürler araştırmalara devam edeceğim.
ballhead dediğiniz bir markamı yoksa kafa mı yani makinayı döndüren vs mekanizma?
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2205321 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk