rainman983
rainman983 (üye)
Ankara / Amatör

Ne Almalıyım”canon 500d Yada Nikon D90”

Meraba arkadaşlar değerli forum üyeleri. Ben bilgisayar öğretmeniyim ve photoshopla falan da ilgileniyorum. Canon İxus 75 im vardı ve SLR ye geçcem. Canon 500d ve Nikon d90 arasında sürekli gidip geliyorum. Genellikle profosyonel olmayanlar kişiler objektif olarak konuyu değerlendirmiyo katı bi şekilde diğer makineyi kötülüyo.
Bildiğim bazı şeyler var. Canonun kit lensi nikonunki kadar iyi değilmiş, zaten canonu tercih edersem ilerde Canon un mesela EF-s 18-200 mmlik lensini alabilirmi yada güzelse başka bi lensini daha. Sonuçta ben fotografçı olmayacağım için başka başka makinelerede alıp bulundurmuycam bi kere alcağım ve kendimi bununla geliştircegim.
Bunları da göz önünde bulundurduğumuzda hem body hem bir lens hemde kullanım olarak hangisi daha iyi bi seçim olur acaba. İkisindende memnun kalacağıma eminim ama işte yinede kararsızlık

Tarih: 7 Ağustos 2009, 12:17 - İp: 88.***.**9.118
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dslrlike almanız sizin için daha uygun olacaktır

 

Tarih: 7 Ağustos 2009, 14:25 - İp: 78.***.**2.161
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

bu yılın hit sorusu 500D ve D90 olacak bence..
aralarında USA fiyatı açısından 400-500 dolar fark var.cevap belli..

 

Tarih: 7 Ağustos 2009, 14:57 - İp: 85.***.**9.67
lanula
lanula (üye)
Yurtdışı / Amatör

Internette iki kameranin karsilastirildigi bir cok sitede detayli bilgiye ulasabilirsin.

Benim dikkatimi ceken en onemli farklar:

Nikon d90 kasasinin biraz daha agir ve buyukce olmasi. Eger ellerin buyukse Nikon tercih edilebilir.
Ama daha hafif, tasimasi kolay olsun istersen canon.

Nikon'un otofokus sistemi canon d500 e gore daha iyi. Canon ara sira netlik ile ilgili sorun yaratabilir.

Ikiside video kayit yapma ozelligine sahip ancak nikon d90 23.xx fps Canon ise 30fps kayit yapiyor.

Nikon un goruntusu film gibi goruntu verirken, canon daha keskin video goruntusu sunuyor.

Benim saydiklarim haricindeki farklarin hicbirisinin ya da butun diger farklarin tamaminin dahi senin fotograflarinin kalitesine etki edecegini dusunmuyorum.

Fiyat faktoru onemliyse canon derim

ama ben sahsen Nikon'u tercih edecegim. Sensor basina dusen pixel sayisi daha az olmasini avantaj olarak goruyorum.

Seciminde iyi sanslar.

 

Tarih: 7 Ağustos 2009, 18:32 - İp: 86.***.**7.48
rainman983
rainman983 (üye)
Ankara / Amatör

Evet zaten ikisinide elime aldım inceledim. nikon biraz ağır ve genişçe ama ele iyi oturuyo. Canon daha hafif zarif. DSLR like almayı hiç düşünmedim, öyle olsa manuel ayarları kullanmadan compact dijital makinemi de kullanabilirim. Yurt dışı forumlara da bakıyorum takip ediyorum, baskın yanım Canon sanırım o olcak gibi .

 

Tarih: 9 Ağustos 2009, 00:08 - İp: 88.***.**1.135
sertenu
sertenu (üye)
İstanbul / Amatör


Bence D90 derim. Gerçekten harika yaklaşık 10 gün oldu bu zamna kadar canon serisi kullandım ama d90 super makine. umarım d90 alırsın ve keyifle kullanırsın. Türkçe kullanım kılavuzu içinden çıkıyor dikkatli okursan makineyi daha iyi tanıyabilirsin.

mutlu çekimler...

 

Tarih: 9 Ağustos 2009, 00:09 - İp: 78.***.**9.19
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

DSLR like almayı hiç düşünmedim, öyle olsa manuel ayarları kullanmadan compact dijital makinemi de kullanabilirim.



neden?
dslr-like manuel kullanım için uygun degilmi,yada dslr yidemi otomatik ayarda kullanmayı dusunuyorsunuz?

 

Tarih: 9 Ağustos 2009, 01:10 - İp: 78.***.**4.174
rainman983
rainman983 (üye)
Ankara / Amatör

Hayır tabikide manuel ayarlarla uğraşmak güzel sonuçlar elde etmek istiyorum. yalnız bi fotografçı gibi sonradan makine değiştiremem yada tekrar yanına bi ikincisini alamam. o yüzden güzel bi tercih yapıp bi kere almak istiyorum. işte biçok yerde biçok şey duymak insanın kafasını karıştırıyo sade gaijin. ucuz olarak canon aslında pekde ucuz deil, kit lensin kalitesinden fiyatından dolayı nikon biraz pahalı gibi . canon daha hafif zarif duruyo, nikon d90dan alacağım kaliteyi canonda bulabiliyosam eğer canon almayı tercih ederim. bu yüzden sürekli yorumları ustaları dinliyorum bakalım nolcak

 

Tarih: 23 Ağustos 2009, 12:10 - İp: 88.***.**0.121
redfive
redfive (üye)
İstanbul / Amatör

İlk makinamı alırken ben de sizin gibi çok araştırmıştım. Bu bana birçok bilgi yüklemiş ama bir taraftan da acaba aldığımdan pişman olur muyum stresinden makinayı alamamama neden olmuştu. Araştırmaya başladıktan 1,5 sene sonra Sony A-350 almıştım. Makinamı adeta aşık olmuştum. Çünkü Canon, Nikon, Fuji ... hepsini elime alıp denemiş en sonunda da SONY'nin beni mutlu edeceğine inanmış ve almıştım. Daha sonraları başka makinaları daha da tecrübe kazanarak incelediğimde makinamın negatif yönlerini gördüğüm gibi pozitif yönlerini de görmüştüm. Ama gece çekimlerindeki sıkıntısı gibi önemli bir problemi olmasına rağmen hiç üzülmemiştim, zira makinamı çok seviyordum. Kullanıcı arayüzü, tuşların yeri tam benim düşünceme göre hazırlanmıştı.

Aradan 1 sene geçtikten sonra, CMOS sensörlü bir makina almayı düşündüm. Ama Alpha 350'mi asla satmadan. Yeni alacağım makinayı eşim için alacaktık ben de arada bir kullanırım diye düşünüyordum. Bayağı bir araştırmadan sonra eşime de 18-105 VR kit lensiyle birlikte D90 aldık. Ben arada bir kullanıyorum o ayrı ama kendi A350'me yatırım yapmaya da devam edecek kadar değer veriyor ve kullanmaktan zevk duyuyorum.

D90 gerçekten çok kaliteli ve giriş seviyesinin üstünde bir makina. Seçenekleriniz içinde D90 olduğu için size gönül rahatlığıyla D90'ı tavsiye ederim. ISO başarısı çok iyi, renkleri çok iyi (kit lens olmasına rağmen), makinayı elinize aldığınızda ve kullandığınızda amatör yada profesyonel gerçekten fotoğrafçı olduğunuzu hissettiriyor.

Bu kadar uzun anlatmamın sebebi şu. Teknik olarak bariz üstünlükleri olmasına rağmen ben kendi A350'mi D90'dan daha çok seviyorum. Çünkü tüm makinaları elime aldım , açtım, menülerini gördüm, ayar yaptım ve Sony'i çok sevdim, onu aldım.

Siz de elinize aldığınızda keyif duyduğunuz makinayı satın alın. Zaten aynı segmentteki tüm makinalar artıları eksileri ile ortalama aynı performansı veriyor. Makinanıza aşık olup da aldığınızda, makinanızın eksileri ile karşılaştığınızda bu size eziyet vermiyor, onu öyle de seviyorsunuz. Oysa sırf şu özelliği üstünmüş diye aldığınızı bir makina bir konuda sizi hayal kırıklığına uğrattığında bu kadar parayı ben buna mı verdim dersiniz ve çok yıpranırsınız.

canon'a daha yakın olduğunuzu söylemişsiniz, o zaman adres belli.

Ama fikir sorduğunuz için söylüyorum, D90 gerçekten farklı bir makina.

Kolay Gelsin... (Sormak istediğiniz birşey olursa zevkle cevap veririm)

 

Tarih: 25 Ağustos 2009, 17:23 - İp: 85.***.**4.243
rainman983
rainman983 (üye)
Ankara / Amatör

Teşekkür ederim redfive oldukça açıklayıcı anlatmışsın Makinelerle aranda duygusal bi bağ var belliki Sanırım sınıf olarak da nikon d90 canon 500d den üst bi makine öyle deilmi.

 

Tarih: 26 Ağustos 2009, 12:39 - İp: 88.***.**6.130
evolkany
evolkany (üye)
İstanbul / Meraklı

merhabalar;
eğer para sıkıntınız yoksa ve aradaki fark sizi etkilemeyecekse elbette D90. ama fark etkileyecekse 500D.
ben bu işten para kazanmayacağım için dslr like a yöneldim ama hayal kırıklığına uğradım. istediğim fotoğraf kalitesini alamadım. bütcemi zorlayıp ve paraya kıyıp 500D aldım. çokta memlunum. ama 250 $ ım daha olsa D90 alırdım.

 

Tarih: 26 Ağustos 2009, 18:00 - İp: 88.***.**0.91