salihbaba
salihbaba (üye)
Erzurum / Amatör

Hangi Digital Slr?

Selam arkadaşlar. Elimdeki Canon EOS 1n i takasda değiştirip digatl SLR almayı düşünüyorum. Canon ve Nikon markalarında bana önerebileceğiniz modeller hangileridir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 15 Nisan 2006, 18:00 - İp: yok
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

elindeki bütçeyi söleseydin daha fazla yardımcı olabilirdik... Ancak şunu söleyebilrim...
Giriş seviyesi bir makine düşünüyosan Nikon D50, Nikon D70s, Canon 350D derim... Daha ii bişe istiyosan Nikon D200, Canon 20D, Canon 5D derim... Çok daha ii bişe istiyorsan Nikon D2x, Canon 1D derim...

Tarih: 15 Nisan 2006, 19:24 - İp: 88.***.**8.97
tırtıl
tırtıl (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba. Daha önceden de fotograf çekmek keyfini yaşadığınıza göre; Ne gibi çalışmalar yapmanın sizi mutlu ettiğine karar vermeli, o amaca uygun bir makina ve ihtiyacınız olacak ilave lensleride düşünerek seçimizi yapmanızı tavsiye ederim. Markadan çok size hitap edecek ve içinizin ısınacağı bir yol arkadaşıyla bol ışıklı günler dilerim.Kolay gelsin.

(Size yardımcı olabilecek bir iki web sayfası adresi)

http://www.melihozbek.com/fotograf/icerik.asp?f=megapixel.htm&m=fotomenu.htm&b=F+O+T+O+%D0+R+A+F

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/products.html

http://www.reproset.com.tr/sigma/index_stzoom.htm

Tarih: 16 Nisan 2006, 00:54 - İp: 88.***.**4.208
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Fuji s 2 pro veya s 3 pro yada biraz daha bekle Sigmanın s 7 si çıkacak 4*4 lük bir şeye benziyor yakında lansmanı yapılır..

Tarih: 16 Nisan 2006, 07:56 - İp: 88.***.**3.136
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

s7 mi? positif soylememisti, sen soyledin burkay.. ama bu kadar bilgi yetmez.. bizlere ozelliklerinden de bahsedebilir misin biraz?
.....
ayrica neden s1, s2 ve s3'den sonra s7 yaptilar anlayamadim.. acaba aradaki 4 farklilikla, senin de dedigin gibi 4-4'luk oldugunu vurgulamak icin mi..

gercekten cok merak ettim simdi..

Tarih: 16 Nisan 2006, 17:09 - İp: 62.***.**2.10
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Canon EOS 1N yabana atılır bir makine değil. en üst Canon serisi. Çok para harcamayı düşünmüyorsanız, onun yerini tutacak makine almanız biraz zor.
Nasıl bir kullanıcı olduğunuzu bilmiyorum, ama 1n tesadüfen alınmış bir makine değilse, Full frame makineden sonra, crop faktörlü makinelerin vizörü çok karanlık ve dar gelecek. Mevcut lenslerinizle geniş açı sıkıntısı yaşayacaksınız.
Ya fiyatların düşmesini bekleyin, bu arada 1N nin yanında cepte taşınabilen optiği biraz düzgün küçük bir makine alın (bu arada casio hiç fena değilmiş, pentax mercekli), yada nisbeten ucuz DSLR almaya kararlıysanız Nikon D50 veya Canon 350D ye bakın. Pek çok kişi kötüleyip duruyor, ama elinizdeki materyali bilip dikkatli kullanırsanız kit lensler epey iş görür.
Bildiğim kadarı ile D50 ile D70 arasındaki farklar kozmetik, sensor aynı. 350D ile karşılaştırmalarına bakıp karar verebilirsiniz. Elinizdeki canon lensleri değerlendirmek açısından belki sadece 350D gövde almanız yeterli olur.

Tarih: 16 Nisan 2006, 17:53 - İp: 85.***.**2.39
  • 1