Fotoğrafçılık Forumları
Canon Ve Nikon ' A Sesleniyorum !
Arkadaşlar merhaba.Bu Canon mu Nikon mu sorusu artık hepimizi sıktı bir yerde.Bu rekabetin tek elle tutulur bahanesi zevkler ve renkler tartışılmaz cümlesinden ibaret özet olarak.
Ben eğer kısmet olursa Canon ERKAYALAR ve Nikon KARFOKARACASULU türkiye distiribütör firmalarından bazı modeller isteyeceğim.Umarım sesimi duyarlar.Mesela Erkayalar firmasında çalışan Eos adlı arkadaşımızın bu yazıyı okumasını çok isterim.
Şimdiye kadar birçok kişinin fotoğraf makinası almak için tercih ettiği bu sitede az çok kendi çapımızda insanlara faydalı olmaya çalıştık.Fotografik bilgi eksiği olan yada makinaların kullanım özellikleri hakkında fikir sahib iolmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık bir yerde.
Benim isteğim ise bu yukarıda ismini yazdığım firmalardan makine talebinde bulunmak ve bu ürünleri detaylı bir şekilde incelemek.
Unutmayın ki fotoğraf severler firmaların biz iyiyiz,bizim ürünümüzü alın mutlu olursun gibi laflara alıştılar.Bu tanıtımları-reklamları ve modeller hakkındaki yorumları artık çokda dikkate almıyorlar.Çünkü nihayetinde markanın kendi ürünü.Kim kendi sattığı ürünü kötülerki iyi olmasa bile...
Bende sizlerin huzurunda 2 firmadan bazı makinalar isteyeceğim.Ve burada bu makinalar ile her türlü çekimi gerçekleştirmeye çalışarak sizler ile çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.Hatta eğer olursa Canon ve Nikon'u burada gerek kullanıcı yorumları ile gerekse aynı ortamın her iki makine ile çekilmiş karşılaştırmali fotoğrafları ile göstereceğim.
ERKAYALAR Firmasından en başta istediğim model;
Canon 5D ve bu makina ile çok tanınan 24-105mm f:4 yada f:1.8 lens+Gerekli görülen başka lensler+ 2GB Sandisc extreme 3 hafıza kartı.Taşıma çantası.
Ellerinde yoksa Canon 30D de olabilir.
Tabi bu isteğim sadece bir rica.Mümkünse gönderebilirler ise çok iyi olur.Hem ben bu makineleri(özellikle 5D'yi) kullanmayı çok istiyorum hemde arkadaşların merak ettiğini özellikle tahmin edebiliyorum.
KARFOKARACASULU Firmasından ise Nikon D2Xs( türkiyeye girmediyse D2X ) modelini rica ediyorum.Lütfen.Ellerinde yoksa Nikon D200 modeli de olabilir.Yanında ise firmanın uygun gördüğü lensler olabilir.Hızlı bir hafıza kartı ile çantası da olursa iyi olur.
Bu gibi incelemeler potansiyel müşteriler ve meraklı arkadaşlar için çok gerekli.Çünkü ben her iki firmayı da tanımıyorum ve bir kullanıcıyım.Ancak benim yaptığım test de kesinlikle bir abartma yada yalan-dolan olmayacaktır.Zaten beni tanıyan tanır.Kendi kullandığım makinanın bile eksiklerini dobra dobra açıklamaktan çekinmem.
Yetkililerden ricam bana bu konuda yardımcı olmaları,cevapları en yakın zamanda bekliyorum
Arkadaşlar zorda olsa sizin bana destek vermeniz gerekir.Morale ihtiyacı oluyor insanın bu gibi durumlarda.
Ben hissediyorum.İçimden bir ses Canon veya Nikon benimle iletişime geçecek diyor.
Bakın alay ediyorsunuz ama makinalar gelirse sizle muattap olmam ona göre.
Gantry desteğin için sağol.
ya arkadaslar siz nasrettin hocanın gole maya calma fıkrasını bilmiyosunuz galiba?
nasrettin hocayı birkac koylu gole maya calarken gormusler. Dalgayla karısık saskınlık icerisinde hocaya sormuslar: Hocam ne yapıyorsun sen diye. hoca: göle maya calıyorum, yogurt yapmak icin. demis islifini bozmadan. koyluler sasırmıslar gulmusler: hocam hic gol maya tutar mı demisler. hoca islifini bozmadan: "ya tutarsa" demis
kıvanc ın da durumu boyle bi sey. ben de sanmıyorum kaala alacaklarını ama, ya tutarsa!!
kıvanc abi cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum arkandayım abi.
göndermeyen firma buarada kötülenmeyecek dimi arkadaşlar.bakarsınız panasonıc fz50 yi 3200 iso noiz testine gönderir belki
Aman ben almayayım onu.Zaten bende 1600 isoda kumdan kale yapan bir icad var.Başkasını istemem.
o zaman r1 de seni kesmez sony de atlayalım malum zoom çok kısıtlı.hemde like.
Yok,R1 iyi makinadır.Yetkililere sesleniyorum bakınız foruma katılım haliyle fazla.Birçok merak eden kullanıcı var DSLR modellerini.Bir tanesi 1Ds Mark 2 ve D200 hayranı.
Bir tanesi yine 5D hayranı.D2X ve 30D de çok beğeniliyor.
Duyun sesimi ey firmalar.
kivanc bence de plan degisikligi yap.. calinti falan bulamaz miyiz acaba?..
gecenlerde 1d MII N buldum 30d ucretine.. ama cesaret edemedim dogrusu..
SAYIN OSMANLI ARKANDAYIM. BUARADA OLURSA BİDE SONY A 100 TESTİ YAPSAN COK İYİ OLUR...SAYGILAR..
Bu testi yapmak Adnan abinin işi.Sony R1 ile başlayan başarılı incelemesini A100 ile devam ettireceğini biliyorum.Sony firmasıda bu başarıyı görüp,Adnan abiye böyle bir teklif götürdü.Sanıyorum Ülkemize gelen ilk A100 kafilesinden bir adet A100'ü emrine sunacaklar.
osmanlı saka bir yana o makineleri alacak insanların senin beni gibi amatorlerin goruslerine onem vereceklerini sanmıyorum en azından ben vermezdim, o makineleri alan insanların bir cogu ust duzey kullanıcılar ve makineyi alırken ne istediklerini iyi biliyorlar
İlgili olabilecek konular
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
08403 May. 2025, 18:10
aslls -
-
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
010111 Nis. 2025, 22:36