Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
7 Mayıs 2024, Salı

Sony Alpha SLT-A37 İncelemesi

eskiev
@eskiev

Puan: 10 / 10
Sony Alpha SLT-A37

Sensör büyüklüğü göz önüne alındığında (APS-C) Dslr makine sınıfına girmesine rağmen, dslr mekanizmasına sahip olmayan bir makinedir. Markada da belirtildiği gibi daha yeni bir teknoloji olan "SLT" bir makinadır. SLT'nin Dslr'dan farkı aynasız oluşudur. Bunun yerine prizma kullanılmış. Sanırım aynalı sistemlerin aksine hareketli parçalarının olmayışı seri ve hdr gibi sıralı çekimlerde hız üstünlüğü sağlıyor.

Bunun yanında makinenin ışık duyarlılığı mükemmel ötesi. Ben daha önce sony'nin sensörlerini diğer üreticelerle karşılaştırdığımda hep bu ışık duyarlılığı konusunda yüksek sonuçlar görüyordum ama açıkçası, pek sitelere güvenemediğimdem, beni o kadar cezbetmiyordu. Ama hakikaten yüksek ISO değerlerinde, bu ezici üstünlüğün bariz karşılığını görüyorsunuz.

Bu SLT prizma sistemine sahip makinanın, Dslr giriş seviyesi için beklenenden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca zibilyon tane özelliği var 3d panoromadan, kendine has, akılı ve daha akıllı otomatik çekim modlarına (cidden bu akıllı modlar işe yarıyor. Özellikle ani çekimlerde siz sahne için hazırlık yapana kadar bu mod hayli hayli işinizi görüyor. daha da açmak gerekirse iki adet akıllı otomatik var. Diğeri daha iyi olan plus mod, ayrıca oto hdr seçenğini de açıyor.) ve her modda kullanabileceğiniz farklı alternatiflere kadar sizi seçeneğe boğuyor.

bu makinenin gerek yerli gerek yabancı forumlarında tek eksisinin LCD ekranının düşük çözünürlüklü olması gösteriliyor fakat Vizör yeterli çözünürlüklü olmasına rağmen kabul görmüyor.

işin ilginç tarafı sensörün boyutları ve işlevinden, işlemcisine kadar (Alpha SLT A77'yle aynı işlemciyi kullanıyor ki zaten bu işlemciyi kullanan üç modelden en düşüğü. Sanırım sırf bu yüzden giriş seviyesi olarak adlandırılıyor. Ama en azından bu modelin amiral gemisiyle aynı işlemciyi giriş seviyesine koyarak bence sony kalite farkını korumayı başarıyor.)
makinanın ezici üstünlüğü su götürmez olurken, bilinçli olarak, biraz da son kullanıcıların (özellikle bu dijital fotolarda acemi olanları) aklını karıştırmak için yanından bile geçemiyecek makinalarla kıyaslanıp düşük puanlar verilmiş. Bana sorarsanız akıl alır gibi değil. Yani sırf LCD ekranı dokunmatik ve daha fazla çözünürlük sunuyor diye abartı puanlar verilip sensör büyüklüğü, işlemci, yeni bir teknoloji olan aynasız prizma sistemli SLT özellikleri göz önüne bile alınmıyor.

Bunlar Fotolar içindi. Bu makine aynı zamanda mükemmel ötesi Full HD (AVCHD,Blu-Ray) çekim yapan (bunu da kendisinden beklenen Sony kalitesinden hiç bir şey kaybetmeden başaran) bir Full HD kameradır. Pek çok seçeneği var. Henüz BR'yi deneyemedim çünkü hayli yüksek kapasite ve hız isteyen sdlere ihtiyacınız var.
Çektiğiniz görüntüleri Full HD çözünürlüklü TV'nizin usb girişinden bir kart okuyucuyla TV'nizden izleyebilirsiniz (fotolarda dahil tabi) O zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Son olarak sinema kipinde de size bir takım seçeneklerde sunuyor.(PASM)ve unutmadan uygun fiyatını da göz önünde bulundurmak gerekir.

Beğendiğim Özellikleri
Fiyatına nazaran hem çok kaliteli fotolar verip, daha kaliteli Full HD filmler çekmenize olanak sağlaması. Bu özellikleriyl bu makine tek.

Beğenmediğim Özellikleri
Yok.

Dijital Fotoğraf Makineleri
Tüm markalar
Canon Casio
Epson Fujifilm
General Electric Hp
Kodak Konica Minolta
Kyocera Leica
Nikon Olympus
Panasonic Pentax
Praktica Ricoh
Rollei Samsung
Sanyo Sigma
Sony  
Objektifler
Tüm markalar
Canon Carl Zeiss
Cosina Konica Minolta
Lensbaby Nikon
Olympus Pentax
Samyang Sigma
Sony Tamron
Tokina Vivitar
Zenit
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Titreşim Önleme Mi Yüksek Iso Mu?
ocaklilarYüksek ISO(nv) her şartda, titreşim önleme sisteminin yerini alamayabilir. Bilindiği gibi, titreşim önleme sisteminin, konudaki hareketi dondurmaya bir etkisi yoktur, amacı da zaten bu değildir. Amaç, makinenin titretilmesi nedeniyle oluşabilecek bulanıklığı önlemektir.      ISO...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
(0)