Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
29 Nisan 2024, Pazartesi

Fujifilm X-H1 İncelemesi

a.onder_x-h1
@a.onder_x-h1

Puan: 9 / 10
Fujifilm X-H1

Fujifilm'in X-H1 modeli, dahili IBIS (Images...) bulunan yani gövde içinde titreşim engelleyici özelliği olan ilk makinesi. Bu nedenle biraz hacimli bir makine. IS (Images Stabilization) olmayan lensleri IS varmış gibi kullanmanın büyük avantajını düşününce, X-H1'in hacimli gövdesi benim için kabul edilebilir sınırlar içinde kalıyor. Kaldı ki çok daha küçük aynasız makinalar, gelişen cep telefonu fotoğraf özellikleri dikkate alınırsa; önemli olan küçük ve pratiklik ise, cep telefonundan daha kullanışlısı yok denilebilir. Dolayısıyla, biraz gövdeli bir makine, fotoğraf çekmek için cep telefonunu tercih etmeyenler için çok da önemli değil diye düşünüyorum. Aynasız bir makinanın avantajları varsa, cep telefonlarından daha büyük olmasını dert etmem. Yine belirtmek isterim ki dahili (gövde içi) IBIS özelliği, bu konuda tercih meselesidir, dezavantaj değil. IBIS özelliğini "C" konumunda kullanabiliyorsunuz. "Sürekli" ve "Çekim anında" olmak üzere 2 seçimi var. Video çekimi yaparken "sürekli" olanı, fotoğraf çekerken de "çekim anında" olanı seçiyorum. IBIS özelliği gerçekten çok başarılı. ISO değerini çok yükseltmeden elde çekim yapmak konusunda çok başarılı ve faydalı buldum. Makinenin deklanşörü oldukça yumuşak. Deklanşör sesi ise her inceleme yapanlarca çok beğeniliyor. Ayrıca, ayarlardan "sessiz" mod ayarlandığında, kütüphanede bile foto çekseniz çıt çıkmıyor. Bu özelliği ile, fotoğraf çekmenin rahatsızlık uyandırdığı durumlarda işe yarıyor.

Fujifilm X-H1 yapısı ile kaliteli malzemeden üretilmiş bir makine. Zaten elinize aldığınızda bu kaliteyi hissediyorsunuz. Menü sistemi çok basit dizayn edilmiş, aradığınızı kolayca bulabiliyorsunuz. Özelikler çok fazla. Video konusunda epeyce bir özellik eklenmiş. Gerçi ben fotoğraf makinesinde hiç video çekmiyorum. Ama bu makine video çekenler için de üretilmiş bir makine. LCD ekranın yan tarafa doğru açılmasını isterdim. Fujifilm böyle yapmamış. Fakat alt ve üst açılardan fotoğraf çekmek çok konforlu hale getirilmiş. Vizörü çok başarılı buldum. Özellikle neyi görüyorsanız onu çekmeniz çok iyi. Fn (Fonksiyon) tuşları oldukça yeterli, hatta çok iyi. Hele ki gövde üzerinde bulunan küçük ekran sayesinde LCD ekranı hiç açmadan fotoğraflar çekilebiliyor. Malum, LCD ekran pili çok tüketen bir parça. Bu ndenle LCD ekranı mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.

NP-W126s (s olan) pil yeterli geliyor fakat biraz daha fazla kapasiteli olmasını beklerdim. Eğer makineye Grip bağlarsanız 3 adet piliniz aynı anda takılı oluyor ve süper bir pil süresi veriyor. Grip yoksa, yedek bir pil bulundurmak şartıyla bu ufak olumsuzluk da kolayca aşılabiliyor. Gövde üzeri ekranda ne görmek istiyorsanız onu siz atıyorsunuz. Ayrıca, bazı tuşlara kısayol atayarak çok kolayca bazı fonksiyonlara erişebiliyorsunuz. Bu özelliğini çok beğendim. Böylece menüye girerek pek çok ayarı kurcalamadan seçmeniz mümkün oluyor.

X-H1 makinenin tutuş ergonomisi, bugüne kadar gördüğüm en iyi ergonomi diyebilirim. Tek elinizle o makineyi çok iyi kavrayabiliyorsunuz. Ayrıca askı kayışından da bahsetmeden geçmeyeceğim. Yine bu güne kadar gördüğüm en konforlu askı. Fotoğraf makinesini sık sık değiştirmek, bir amatör için maliyetli olabilir. Bence fotoğraf makinesi (tam aradığınız özellikleri bulduğunuzda) bir kez alınır ve yıllarca kullanılır. Fujifilm X-H1 makineyi tavsiye ederim. Burada teknik özelliklerini sıralamayacağım. Zira Fujifilm sitesinde en ayrıntısına kadar bu teorik bilgilere ulaşmak mümkün. Benim amacım, kişisel kullanıcı deneyimimi netfotograf.com üye arkadaşlarımla paylaşmaktır. Çok profesyonel bir inceleme olmasa da bir fikir vereceğini ümit ediyorum.

Beğendiğim Özellikleri
Dahili IBIS

Beğenmediğim Özellikleri
LCD Ekran açısı

Dijital Fotoğraf Makineleri
Tüm markalar
Canon Casio
Epson Fujifilm
General Electric Hp
Kodak Konica Minolta
Kyocera Leica
Nikon Olympus
Panasonic Pentax
Praktica Ricoh
Rollei Samsung
Sanyo Sigma
Sony  
Objektifler
Tüm markalar
Canon Carl Zeiss
Cosina Konica Minolta
Lensbaby Nikon
Olympus Pentax
Samyang Sigma
Sony Tamron
Tokina Vivitar
Zenit
» Fotoğrafça
Çok Bilen Bizler!
ocaklilarBir zamanlar bu forumlarda, "dslr layk mı yoksa dslr mi?" tartışmalarından geçilmezdi, neyse ki çok bilen bizler, bu tür sorulara hep "sen en iyisi git bir dslr al" diye cevap verdik, bu işe yeni başlayan arkadaşlarımızın çoğu da bizi dinlediler gidip dslr aldılar. Daha sonra bir çoğu, "ben bu dslr ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
ertugrulkoca, (1)