Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
29 Mart 2024, Cuma

» "Dijital Teknoloji Çağında Reklam Fotoğrafçılığı"

Fotoğraf sanatçısı ve akademisyen Doç. Dr. Osman ÜRPER’in, “Dijital Teknoloji Çağında Reklam Fotoğrafçılığı” adlı kitabı Say Yayınları’ndan çıktı.

“Dijital Teknoloji Çağında Reklam Fotoğrafçılığı” adlı eser, dijitalleşmenin fotoğraf teknolojisine ve onun ticari bir uygulama biçimlerinden biri olan reklam fotoğrafçılığına etkisini inceliyor. Çalışmanın birinci bölümünde öncelikle dijitalleşme kavramı ve medya ve iletişim teknolojileri ve toplum açısından doğurduğu sonuçlar ve bu sonuçlar üzerinde akademik ve profesyonel çevrelerce geliştirilmiş tartışmalar üzerinde duruluyor. Ayrıca bu bölümde dijital teknolojinin gelişim süreci ve sonrasında fotoğraf alanında yarattığı etkilere de yer veriliyor.

Çalışmanın ikinci bölümünde reklam fotoğrafının süreçleri, türleri, reklam fotoğrafının nitelikleri, bileşenleri gibi konular ele alınıyor.

Fotoğrafın görsel bir anlatım aracı olarak reklamlarda geçmişten günümüze oynadığı rol, bu çalışmanın üzerinde durduğu önemli konulardan bir diğeri. Görsellik günümüzde ürün ve hizmetlere yönelik olarak tüketiciyi etkilemede, mesajın daha kolay ve hızlı bir biçimde algılamasında en önemli unsurlardan biri haline geldi. Bu nedenle reklam fotoğraflarının hem içeriğinin oluşturulmasında hem de biçimsel yapısının oluşturulmasında kullanılan temel öğeler üçüncü bölümde işleniyor.

Çalışmanın dördüncü bölümünde ise dijital teknolojinin reklam fotoğrafçılığı alanında yarattığı değişimleri Türkiye’deki reklam fotoğrafçılarının perspektifinden ortaya çıkarmayı hedefleyerek yapılan bir araştırma sonucunda elde edilen bulgular tartışılıyor. Bu bölümde araştırmada elde edilen veriler sayesinde reklam fotoğrafçılarının dijitalleşme süreçleri, dijital teknolojinin mesleklerine çeşitli etkilerine yönelik görüşlerinden elde edilen çarpıcı sonuçların yanı sıra aynı zamanda Türkiye’de bu mesleği yapanlar ve çalışma ortamı hakkında da önemli ipuçları verecek bilgilere ulaşılıyor.

Kuramsal temelin çok sayıda ödüllü reklam fotoğraflarıyla örneklendirildiği kitap; alandaki Türkçe kaynak boşluğunu dolduracak niteliktedir. İletişim ve Güzel Sanatlar alanında öğrenciler ve akademisyenler başta olmak üzere, konuyla ilgili kişilere önerilmektedir.

DOÇ. DR. OSMAN ÜRPER KİMDİR?

1971 Yılında Manisa-Kırkağaç’ta doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde yüksek lisans, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Reklamcılık ve Tanıtım Ana Bilim Dalında doktora eğitimini tamamladı. Halen Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Görsel İletişim Tasarım Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Sahne sanatları, sualtı, doğa, insan, günlük yaşam gibi konularda fotoğraf çeken Osman Ürper, katıldığı birçok karma serginin yanı sıra “Arkayüz”, “Nefis&Nefs” ve “Dansa Dair” isimli kişisel sergileri açmıştır.

DİJİTAL TEKNOLOJİ ÇAĞINDA

REKLAM FOTOĞRAFÇILIĞI

Yazar: Osman Ürper

Say Yayınları, 1. Baskı, Ocak 2012

ISBN:978-605-020096-6, 216 S. 25 TL

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 8 Eylül 2012, Cumartesi
Okunma: 2251
Kaynak: http://

Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Eos 1dx Mk Iıı
mete007[youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube]      [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube]               ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
(0)