Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
29 Mart 2024, Cuma

» “Orman ve İnsan” Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı..

“Orman ve İnsan” Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı..“Pencereden baktı, ödülü kaptı’’

İnsanın ormanla ilişkisini konu alan 19.Geleneksel Türkiye Fotoğraf yarışması ödülleri, sahiplerini buldu.

Kendisi de gelenekselleşen “Geleneksel Türkiye” Fotoğraf Yarışması, 19 yıldır Anadolu’nun değerlerini arşivlemek ve belgesel fotoğrafçılık sanatına katkıda bulunmak amacıyla Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından düzenlenmektedir.

Şimdiye kadar, 1072 yarışmacının 5723 eserle katıldığı yarışmada, kıyafetlerimiz, müzik ve yaşam, sofralarımız, inançlarımız, mimari ve iç mekan gibi bir çok alanda değerlerimiz, amatör ve profesyonel sanatçılar kanalıyla belgelenmiştir. Bu yıl, 19.su gerçekleştirilen yarışmanın konusu “Orman ve İnsan” olarak belirlenmiş ve yarışmaya 15 sanatçı 60 eseriyle katılmıştır.

Ozan Sağdıç, Mehmet Arslan Güven, Adnan Polat, Abdullah Gündüz, Uğur Kavas, Eray Kanımtürk ve Nazım Özdemir’den oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu, Siyah-Beyaz dalında “Acelle’de Sabah” “Orman Yolu” “Orman İçi” “Eve Dönüş” adlı 4 fotoğraflık serisi ile Yavuz Yaman 1.lik ödülünü alırken ve bu yıl, bu kategoride ödül alan tek isim olmuştur. “Pencere” yapıtı ile Özgür Karahan renkli dalında 1.liğe hak kazanarak, insanın doğa ile nasıl bütünleştiğini en iyi vurgulayan eser olmuştur.

Doğa ve insanın uyumundaki farklı yönleri vurgulayan, sergilemeye ve ödüle değer bulunan bütün eserler, 2 Şubat, cumartesi günü Orman ve İnsan odaklı Belgesel Fotoğrafçılığı panelinin hemen ardından yapılacak ödül töreninden sonra ziyaretçilerle buluşturulacaktır.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 2-10 şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergi de aynı zamanda, 19 yılın ödül alan eserlerinden seçmeler de yer alacaktır.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 14 Ocak 2013, Pazartesi
Okunma: 3512
Kaynak: http://

Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Eos 1dx Mk Iıı
mete007[youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube]      [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube]               ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
tatli, ozzi07, (2)