Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
25 Nisan 2024, Perşembe

» GAFSAD Fotoğraf Yarışması

GAFSAD Fotoğraf  YarışmasıDr. Ersin Arslan’ın Anısına Fotoğraf Yarışması düzenlenecektir. Görevi başında öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı anmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak amacıyla, “Serbest” konulu yarışmaya sadece sağlık çalışanları ve öğrencileri katılabilir. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

ÖDÜLLER
Birincilik ödülü: 2000 TL ve plaket
İkincilik ödülü: 1500 TL ve plaket
Üçüncülük ödülü: 1000 TL ve plaket
Mansiyon (Üç adet): 500 TL ve plaket

SEÇİCİ KURUL (Soyadı sırasına göre alfabetik)
Prof. Dr. Adnan Ataç (FSK onur üyesi)
Yard. Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir (9 Eylül Üniv. GSF. Fotoğraf Bölüm Başkanı)
Hasan Yelken (GAFSAD)
Yakup Yener (GAFSAD)
Dr. Şaban Alagöz (GKTO )

YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışmaya Son Katılım Tarihi : 21 Şubat 2013
Seçici Kurul Değerlendirmesi : 23 Şubat 2013
Sonuçların Açıklanması : 26 Şubat 2013
Ödül Töreni Ve Sergileme: Ödül Töreni ve sergi yapılması halinde ilan edilerek duyurulacaktır.



OP. DR. ERSİN ARSLAN'IN ANISINA…
KARDEŞİ ERKAN ARSLAN'IN YAZMIŞ OLDUĞU BİYOGRAFİSİ
Hastanemize adını veren Op.Dr.Ersin Arslan, 14 Mart 1982'de Gaziantep ilimizde doğdu. Babası marangozdu. Altı çocuklu mütevazı bir ailenin 5. çocuğuydu. İlköğrenimini Şehit Nafi Kıvanç İlkokulu'nda tamamladı.Ortaokulu Yavuzeli Yatılı Bölge Okulu'nda, liseyi ise 19 Mayıs Lisesi'nde okudu. 2000 yılında kazandığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2006 yılında tıp doktoru olarak mezun oldu. Aynı yıl kazandığı Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim dalında, uzmanlık eğitimini Ekim 2011'de tamamladı. 6 Kasım 2009 tarihinde kendisi gibi tıp doktoru olan Dr.Sibel Arslan ile hayatını birleştirdi. Aralık 2011'de Gaziantep Av.Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde ( şimdiki adıyla Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi) devlet mecburi hizmetine başladı.
Op.Dr.Ersin Arslan hekimliğe başladığı ilk günden itibaren tıp bilimi ve mesleğinin gerektirdiği şekilde onurlu ve bilimsel duruşu,çalışkan,dikkatli,düzenli kişiliği ile çağdaş ve nitelikli bir Türk hekimi olmanın örneğini verdi. Zor ve çileli asistanlık döneminde bile sürekli güleryüzlüydü. Herşeyden öte hastalarına nazik,sevecen ve insancıl kişiliği ile yaklaşırdı. Mesleği konusunda idealist bir insandı. Hastalarını kendinden önce düşünürdü. Dürüstlüğü, çalışkanlığı ve potansiyeliyle akademisyen olması gerektiği konusunda Anabilim dalındaki öğretim üyeleri ve meslektaşları arasında fikir birliği oluşmuştu.
Mecburi hizmeti bittiğinde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde akademisyen olma ülkü ve azmi olan Dr.Ersin Arslan,mecburi hizmetinin 4. ayında, 17 Nisan 2012 günü, görevi başındayken, sabahtan-öğleye kadarki süreye 4 cerrahi operasyonu sığdırdıktan sonra, kendi kliniğinde, güpegündüz, insanlık dışı bir şekilde yapılan bıçaklı saldırı sonucunda yaşamını kaybetti.
Dr.Ersin Arslan'ın katledilmesiyle, sağlık sistemi ve Gaziantep halkı yetenekli ve bilgili bir uzman doktorunu kaybetmekle kalmadı, ülkemiz ve bizler de geleceğimizin bir parçasını kaybettik. Ersine saplanan hançer aslında sadece onun naçiz vücuduna değil, sağlık çalışanlarının ve hatta tüm milletimizin bağrına, umutlarımıza, geleceğimize, hayata bakışımıza saplanmıştı. Ölen Ersin değildi aslında... ölen hepimizdik... Onun açtığı yol bizlere ebediyen ışık tutacak, canı ile verdiği mücadele bizlere örnek olmaya devam edecektir.
Ruhun şad olsun...
Son olarak belirtmek isteriz ki bugün itibariyle cinayet sonrası sağlık alanında şiddetin bir daha yaşanmaması için atılan ne adım varsa bunun itici kuvveti ve sağlayıcısı hekim/sağlık çalışanlarının birlikteliği, tepkileri olmuştur. O gün söylediğimizi tekrarlamak istiyoruz: “Ya kaybettiğimiz meslektaşımızın acısını taşıyarak -bir başka cinayete kadar- süreci küllendireceğiz ya da hiç istenmeyen bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için hep birlikte gerekenleri yapacağız.”
Kuşkusuz farklı platformlarda konunun ruhuna ve hedefine uygun tarz ve etkinlik çeşitleri geliştirilebilecektir. Kritik olan bizlerin bu olayı sıradanlaştırmayıp taleplerimizin takipçisi olacağımızın yetkililer ve kamuoyunca bilinmesidir.
Sağlık alanında birbirinden ayrılmaz taleplerimizi bugün ve gelecek güvencesi üst başlığında iş güvencesi, gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık, can güvencesi olarak yıllardır söylüyoruz. Bugün hepimizi isyan ettiren bu cinayetle can güvencesi öne çıktı. Biliyoruz ki taleplerin hepsi bir bütün ve hepsi eşit derecede öneme sahip.
Hep birlikte gereğini yapacağız.
ŞARTNAME için tıklayınız.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 2 Ocak 2013, Çarşamba
Okunma: 2902
Kaynak: http://

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Çekim Modları (p, S, A, M)
ocaklilarP (Program) Modu:      Bu modda, perde hızı ve diyafram seçimi makineye bırakılır. Amaç, perde hızı ve diyafram değerlerine çok fazla kafa yormadan çekim yapmaktır. Genellikle, ışığın yeterli olduğu durumlarda ve/veya sözü edilen ayarları değiştirmeye zaman bulunamadığı durumlar...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
azacemi, (1)