Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
25 Nisan 2024, Perşembe

» "Gülümseten Kareler" Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Toplam 22.650.- TL ödül dağıtan yarışma Optimum Outlet ve Fotopya tarafından Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne destek yaratma amacı ile gerçekleştiriliyor. Gülümsemekten hoşlanan ve gülümsetmek isteyen herkese duyurulur!



"Gülümseten Kareler" Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Optimum Outlet Alışveriş Merkezleri (İstanbul – Ankara – İzmir – Adana) ve Fotopya işbirliğinde, Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne destek yaratmak amacı ile ilk kez düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasının konusu: "Gülümseten Kareler"




Fotoğraf ile gülümsetmek...

Bir bebek doğar. Anne, baba ve tüm akrabalar gülümser. Bebek büyür ve çevresindeki bir çok şeye bir gülümseme ile cevap verir. Gülümseme, gülümsetir.

Aksilikler olur, sakarlıklar olur. Kimimiz kendimize ya da bir tanıdığımızın düştüğü bu duruma kahkaha ile bir diğerimiz ise gülümsememizi saklayarak cevap veririz. Gülümseme bulaşıcıdır. Bir anda tanıdık tanımadık herkese yayılabilir.

Yanlış anlamalar veya çaresiz duruma düştüğümüz anlar olur. Bu durumların da en iyi çözümü, gülüp geçmektir. Gülümseme, gülümseme yaratacaktır.

Herkes gülümsesin istiyoruz. Zorlu anları olabilen bu hayat senaryomuz, gülümsemeden aldığımız enerji ile beslensin ve mutluluğu yaşayabilsin, yaşatabilsin istiyoruz.

Bu amaçla, deklanşöre bastığınız ilk andan itibaren gülümseme herkese bulaşsın istiyoruz.



Yarışmanın Konusu:

“Gülümseten Kareler” için beklenen fotoğraflar, izleyende tebessüm yaratan ve neşe verme amacı ile çekilmiş kadrajlardır. Amacımız, sürekli hayatın zorlukları ve terslikleri ile medya üzerinden bombardımana tutulan bizleri, pozitif bir bakışla çevremize bakmasını sağlatabilmek ve çektiğimiz fotoğraflar ile de başkalarına hayatın içerdiği neşe bazında ilham kaynağı olabilmektir.



YARIŞMA HAKKINDA

Katılım Koşulları:

“Gülümseten Kareler” konulu ulusal fotoğraf yarışmasına katılım ücretsizdir.

Bu yarışma internet üzerinden gerçekleştirilen bir yarışmadır. Fotoğraflar www.fotopya.com.tr adresi üzerinden yarışmaya gönderilecektir. E-posta ya da posta yoluyla gönderilen fotoğraflar yarışmaya dahil edilmeyecektir.




Ödüller:

18 Yaş Üstü Katılımcılar İçin Ödüller:

Birinci : 3.500.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

İkinci : 2.500.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

Üçüncü: 1.500.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

2 Adet Mansiyon Ödülü : 500.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

20 Adet Sergileme Ödülü : 100.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki





18 Yaş Altı Katılımcılar İçin Ödüller:

- Lise Öğrencileri (Hazırlık, 9 – 12. Sınıflar):

Birinci : 2.000.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

İkinci : 1.500.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

Üçüncü: 1.000.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

2 Adet Mansiyon Ödülü : 250.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

17 Adet Sergileme Ödülü : 100.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki



- Ortaokul Öğrencileri (5 – 8. Sınıflar):

Birinci : 1.500.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

İkinci : 1.000.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

Üçüncü: 750.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

2 Adet Mansiyon Ödülü : 250.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki

17 Adet Sergileme Ödülü : 100.- TL değerinde Media Markt Hediye Çeki



Yarışmaya Katılmak Çok Kolay!

- Sadece aşağıdaki ilgili kutuyu tıklayın -


Yarışma Takvimi:

Son Gönderim Tarihi:15.03.2013

(Saat: 24:00 da fotoğraf kabulü durdurulacaktır.)

Jüri Değerlendirme Tarihi: 22.03.2013

Yarışma Sonuçlarının Açıklanması: 09.04.2013 (Fotopya, TFSF)

Ödül Töreni ve Sergileme Detayları: Yarışma Sonuçlarının açıklandığı tarihte yer ve tarih belirtilerek Fotopya Fotoğraf Sanatı Portalı üzerinden duyurulacaktır.

Duyuru

Dereceye giren fotoğraflar ve fotoğraf sahipleri,Fotopya-Mag, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, Yaratıcı Çocuklar Derneği,Optimum Outlet, Facebook ve Twitter sayfaları üzerinden duyurulacaktır.


Seçici Kurul:

İzzet KERİBAR Fotoğraf Sanatçısı

Akın MISIRLIOĞLU Fotopya Fotoğraf Sanatı Portalı Genel Koordinatörü

Ercan ARSLAN Milliyet Gazetesi Fotomuhabiri

Nadir EDE Mimar SinanÜniversitesi / GSF Fotoğraf Bölümü

Doç. Emre İKİZLER Marmara Üniversitesi / GSF Fotoğraf Bölümü

İpek ILICAK Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Selahattin KUSEYRİ Yaratıcı Çocuklar Derneği Fotoğraf Komisyonu Başkanı

Tuncay BULUZ Yaratıcı Çocuklar Derneği Fotoğraf Komisyonu Bşk. Yrd.

Didem ÇAPA Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Jüri minimum 3 kişi ile toplanır.





Fotoğraf Gönderimi ve Boyutları:

· * “Gülümseten Kareler” konulu Fotoğraf Yarışması'nın fotoğraf gönderme adedin de sınırlama yoktur. Yarışmanın son katılım tarihine kadar www.fotopya.com.tr web sayfası üzerinden yarışmaya hergün 1 adet fotoğraf gönderilebilinir.

· * Yarışmaya katılmak için gönderilen fotoğraflarınuzun kenarı 1600 pikselden büyük, kısa kenarı 1000 pikselden küçük olmamalıdır.

o Gönderilen fotoğraflar dereceye girerse, bunun ilanından itibaren en geç 4 gün içerisinde fotoğrafçı, çalışmasının orijinal dosyasını minimum 6MP çözünürlükle [email protected] adresine göndermekle yükümlüdür.(2000x3000 piksel ya da 4000x1500 piksel gibi veya 6 MP lik bir fotoğraf makinasında çekilmiş hali ile) Fotoğraflar, sergi baskısında görülmesi istenildiği şekilde hazırlanıp gönderilmelidir. Fotoğraf kesilebilir.

o Fotoğraf çözünürlüğünün (uzunluk, genişlik veçözünürlük) değiştirilmemesi önemle rica olunur.

o Gönderilecek yüksek çözünürlüklü fotoğrafın dışında, katılımcı 18 yaşının altındaysa okul kimliğinin taranmış halini [email protected] adresine göndermekle yükümlüdür.

o Fotoğraflar yarışma organizasyonu sonunda gerçekleştirilmesi planlanan sergilere sanatçının adı ve soyadı belirtilerek dahil edilecektir. Orijinal dosyası talep edilen fotoğraflar gönderilemiyorsa ,ödül ve derece bir sonraki yarışmacıya aktarılacaktır. Gönderme süresi, 4 gün ile sınırlıdır.


“Gülümseten Kareler” Ulusal Fotoğraf Yarışması Genel Kuralları :

Optimum Outlet, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya tarafından dereceye giren fotoğrafların kullanımı:

• Yarışmada dereceye giren tüm fotoğraflar, katılımcıların isimleriyle birlikte “Gülümseten Kareler” projesini tanıtım amacıyla; Optimum Outlet, Yaratıcı Çocuklar Derneğive Fotopya tarafından kullanılabilinir.

• Gülümseten Kareler Fotoğraf Yarışması Ödül töreni ve Sergisi esnasında fotoğraf sahipleri ile çekilen etkinlik fotoğrafları “Gülümseten Kareler” projesini tanıtım amaçlı olarak Optimum Outlet, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya tarafından kullanılabilinir.

• Yarışmada dereceye giren fotoğraflar yarışma sonuçlandıktan sonra Fotopya Fotoğraf Sanatı Portalı, Yaratıcı Çocuklar Derneği Web Sayfası, Optimum Outlet Web Sayfası, Facebook ve Twitter üzerinden belirtilecek olan mekan(larda) basılı olarak sergilenecektir.

• Fotoğraf kullanımı ile ilgili olarak fotoğraf gönderimi sırasında kullanıcıya iki seçenek sunulacaktır:

a) Fotoğraf sahipleri olumlu seçeneği işaretledikleri takdirde yarışma sergisi süresince gerçekleşecek olan fotoğraf satışlarından elde edilen gelir Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne bağışlanacaktır. Aynı zamanda bu projeyi olumlu cevapları ile desteklemek isteyen katılımcıların fotoğrafları, üzerinde isimlerinin belirtildiği kartpostal, defter, mug, takvim, ayraç, vb promosyon malzemeleri şeklinde satışa sunulabilecektir. Bu nedenle fotoğraf gönderen ve dereceye giren her katılımcı fotoğraf baskılarının satışından elde edilen gelir üzerinden hak talep etmeyeceğini ve oluşacak gelirin Yaratıcı Çocuklar Derneği destek fonunda kullanılmasını istediğini kabul eder. Tüm fotoğraflar yarışma ile ilgili duyurularda ve “Gülümseten Kareler”yarışma projesine destek kapsamında, katılımcının ismi belirtilerek Optimum Outlet, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya Yayınları tarafından tanıtım amacıyla kullanılabilinir.

b) Fotoğraf sahipleri olumsuz seçeneği işaretledikleri takdirde fotoğrafları hiçbir şekilde satışa sunulmayacaktır. Sadece sergide yer alacak ve aldıkları dereceleri duyurulacaktır.

• Yarışmaya, jüri üyeleri dışında herkes katılabilir.

• Yarışma süresince katılımcıların isimleri veya kim olduklarını belirtecek herhangi bir işaret fotoğrafın üzerinde veya çerçevesinde yer alamaz. Eğer böyle bir işaret veya fotoğrafçının ismi görünüyorsa o fotoğraf diskalifiye edilir ve jürinin karşısına çıkarılmaz.

• Üç ay içinde ödüllerini almayan yarışmacılar haklarını kaybetmiş sayılırlar.

• Gönderilen fotoğraflar tüm fotoğraf gönderimi sürecince Fotopya editörleri tarafından belirli sürelerde kontrol edilir ve şartnameye uymayan fotoğraflar yarışmadan çıkarılabilinir. Bu gibi durumlar için, Fotopya bir açıklama yapma zorunluluğunda değildir.

• Ödül alan fotoğraflar hakkındaki şikayetlerin Fotopya Editörleri tarafından incelenebilmesi için, şikayete uğrayan fotoğrafın sahibi, Fotopya'nın konu ile ilgili tüm taleplerini (fotoğrafın ham ya da crop'lanmamış ve de exif'li hali gibi… yerine getirecektir. Ödül tesliminden sonra yapılan şikayetler, dikkate alınmayacaktır.

• Katılımcı,yarışmaya gönderdiği fotoğrafın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, ünvan ve her türlü kazanımları geri alınır .

• Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, fotoğraf kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahaleve değişiklikleri yapanların yarışmalara katılımı, TFSF Yarışma İlkeleri gereğince bir yıl süreyle kısıtlanır.

• Bu yarışmaya daha önce ödül almış fotoğraflar da gönderilebilinir. Bu konuda bir kısıtlama yoktur. Ödül almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı yarışmalarda böyle bir fotoğrafla ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı çalışmalarla katılımda bulunan kişiler ise, bir sene boyunca TFSF yarışmalarına katılamayacağı için kısıtlama süreleri dahilinde bu yarışmada yer alamazlar.

• Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle verilmiş kısıtlılık kararı devam edenler, bu yarışmaya katılamazlar.

• Yarışmaya fotoğraf gönderenler bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

• Yarışmamız TFSF 2012 / 89 kayıt numarası ile onaylamıştır.

• Yarışma süresince TFSF temsilcisi bulunacaktır.


Optimum Outlet, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya ailesi olarak tüm katılım

 

Ekleyen: Muhammet Karayama
Tarih: 26 Kasım 2012, Pazartesi
Okunma: 3366
Kaynak: http://www.fotopya.com.tr/magdetay/1857/gulumseten-kareler-fotograf-yarismasi

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
» Fotoğrafça
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
ocaklilarAşağıda görülen her iki fotoğraf da, aynı ortamada ve aynı değerler ile çekilmiştir. (Yetersiz ışık şartları, Perde Hızı: 1/8, Diyafram: 2.8, ISO 50)      Makinenin, yetersiz ışık şartları nedeniyle ISO yu yükseltememesi ve her iki fotoğrafta da aynı perde hızı ve diyafram değerl...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
leventbarka, (1)