Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
4 Mayıs 2024, Cumartesi

» “Orman ve İnsan” Fotoğraf Yarışması

“Orman ve İnsan” Fotoğraf Yarışması"Insanın doğa ile muhteşem dansı"

Yaşayan orman, Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması ile fotoğraf karelerine aksettiriliyor. Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, 19. Fotoğraf yarışmasının konusunu, “Orman ve İnsan” olarak belirledi.

Gündeme genellikle yangınları, kaçak kesimleri veya bir başka insan yapımı projelere kurban edilirken gelen ormanlarımızın, değerini tekrardan hatırlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amaçlı düzenlenen fotoğraf yarışması tüm amatör ve profesyonel katılımcılara açıktır. Bugün haberlerde ormanlarımızın yanarken görüntülendiğinde yaşanılan üzüntünün yerine, ormanların yaşam enerjisi, onunla yaşamaya dair renkleri farketmek hedeflenmiştir.

Ormanları, insan hayatında beşikten mezara kadar uzanan süreçte hep bizimle beraber olan, bizi sarıp sarmalayan değerlerimizin başında gelir. O sadece doğal hayatın barınağı değil, aynı zamanda insanlar için bir ev, bir aş, duyguların döküldüğü kağıt, fikirleri paylaşma imkanı veren kalem, bağrını tüm canlılara karşılıksız açan bir dost, tuvale yansıyan güzellik, içe çekilen huzur, gölgesinde uyunan bir ulu çınar, taze suyundan içilen şelale, balığı avlanan göl ya da nehir, tarihe kaynaklık eden bir yapı, mağara ve daha birçok değeri üzerinde taşıyan bir manzumedir.

Doğanın bu son derece asil örtüsünün gelecek kuşaklara taşınma kaygısı içinde olunduğu bu günlerde, sürece doğa ve insan uyumunu gösterecek farklı bakış açıları getirmesi planlanan bu fotoğraf yarışmasına son katılım tarihi 1 ocak 2013, salı’dır.

Seçici Kurul:
Ozan Sağdıç - Devlet Fotoğraf Sanatçısı
Mehmet Arslan Güven - Hacettepe Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Fotoğraf Sanatçısı
Adnan Polat - Fotoğraf Sanatçısı
Abdullah Gündüz - Folklor Araştırmacısı
Uğur Kavas - Foto muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
Eray Kanımtürk - YYT Kültür Derneği Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı
Nazım Özdemir - YYT Yönetim Kurulu Üyesi


Arıntılı bilgi için tıklayınız

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 28 Haziran 2012, Perşembe
Okunma: 4003
Kaynak: http://

Mayıs 2024
pt sa ca pe cu ct pz
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Gece Fotoğraf Çekimi
orh.turhanGece (düşük ışık) çekimi   Hemen her fotoğraf makinesi sahibi, bir ya da birkaç kez gece çekimi yapmayı denemiştir. Bu denemelerin büyük bir çoğunluğu ise başarısızlık ile sonuçlanmıştır. Halbuki gece çekimlerinde dikkat edilecek bir iki ufak ayrıntı ile sonuçlar düzelebilirdi. Bunun sebe...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
bayar28, (1)