|
|
|
|
|
» Canon Filmli Fotoğraf Makinesi Üretimini Durduruyo |
Dünyanın en büyük dijital fotoğraf makinesi üreticisi Canon, filmli geleneksel fotoğraf makinesi geliştirme çalışmalarını durduracağını açıkladı.
Japon üretici Canon, yaptığı açıklamada, dijital fotoğraf makinesi ArGe’sine odaklanmak amacıyla, filmli yeni modellerin geliştirilmesine kaynak ayırmayacağını duyurdu
Filmli fotoğraf makinelerinin satış ve üretiminin mevcut modellerde devam edeceğini ifade eden şirket yetkilisi Hiroşi Yoşinaga, piyasanın talebini göz önünde bulundurarak ileride bu konuda kesin bir karara varacaklarını belirtti. Durdurma kararı, pazar payları küçülen ‘compact’ ve ‘SLR’ filmli modeller için geçerli. Bir diğer önemli üreticiler Nikon ve Konica-Minolta da bir süre önce, birkaç profesyonel model dışında geleneksel fotoğraf makinesi üretimini durdurduklarını açıklamıştı. Japon dijital fotoğraf makinesi üreticileri geçen yıl 64.77 milyon makine satarken, sadece 5.38 milyon geleneksel makine satabilmişti.
|
|
Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 1 Haziran 2006, Perşembe
Okunma: 5700
Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
» Fotoğrafça | Çekim Modları (p, S, A, M)
| P (Program) Modu: Bu modda, perde hızı ve diyafram seçimi makineye bırakılır. Amaç, perde hızı ve diyafram değerlerine çok fazla kafa yormadan çekim yapmaktır. Genellikle, ışığın yeterli olduğu durumlarda ve/veya sözü edilen ayarları değiştirmeye zaman bulunamadığı durumlar... | Devamı » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|