Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
29 Mart 2024, Cuma

» Leica'dan Fiyat Rekoru

Leica'dan Fiyat RekoruAvusturya’da düzenlenen bir açık artırmada, 89 yıllık Leica marka fotoğraf makinesi fiyat rekoru kırdı.

Test amaçlı olarak 1923 yılında sadece 25 adet üretilen Leica'nın Sıfır Serisi fotoğraf makinelerinin günümüze ulaşan örneklerden oldu. Leica fotoğraf makinesi, Viyana'da düzenlenen bir açık artırmada tam 2.16 milyon avroya alıcı buldu.

İlk ticari modelini piyasa sürmeden önce Leica, deneme amaçlı olarak ürettiği Sıfır Serisi'nden günümüze sadece 12 örnek modeli kaldı.

Açık artırma 300.000 avro'dan başlatılarak açıldı. Cihazın 600.000 ile 800.000 avro arasında satılması bekleniyordu ancak çok daha yüksek bir rakama alıcı buldu. Fotoğraf makinesinin açık artırması sadece 4 dakika sürdü ve rekor bir fiyata satıldı.

Leica'nın aynı serisine ait başka bir fotoğraf makinesi de geçen yıl yine Viyana'da düzenlenen bir açık artırma ile 1.32 milyon avroya alıcı bulmuştu.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 5 Ağustos 2012, Pazar
Okunma: 2767
Kaynak: http://

Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Eos 1dx Mk Iıı
mete007[youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube]      [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube]               ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
tatli, (1)