Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
25 Nisan 2024, Perşembe

» Yeni Pentax K-r Dijital SLR Fotoğraf Makineleri

Yeni Pentax K-r Dijital SLR Fotoğraf MakineleriPentax’ın Renkli Dünya’sından Yepyeni Özelliklere Sahip “Yeni Pentax K-r Dijital SLR Fotoğraf Makineleri“

Nar Teknololi Yatırım A.Ş. - Pentax Görüntüleme Sistemleri Yeni PENTAX K-r değiştirilebilir lensli dijital SLR fotoğraf makinesini duyurdu. Kompakt kasasıyla üç farklı renkte sunulan bu yeni model, yüksek performansla kullanıcı dostu işletimi ve infrared (kızılötesi) ile veri aktarımı gibi faydalı özellikleri birleştiriyor.

12.4 etkin megapiksel ile yüksek kalitede görüntü çekimi, HDTV-oranlı video kayıt, saniyede altı kare yüksek hızda sürekli çekim, ISO 25600’te süper yüksek hassasiyetli çekim (özelleştirme fonksiyonu ile) geniş ve kolay görülebilir 3.0-inç yüksek çözünürlüklü renkli LCD ekran PENTAX K-r ’nin üstün özelliklerinden bazıları olarak dikkat çekiyor. İkili güç kaynağı tasarımı, standart şarj edilebilir lityum-iyon batarya veya AA pil kullanma seçenekleri sağlıyor. Bunun yanında zahmetsizce, farklı ve yaratıcı sanat eserleri ortaya çıkarmak için geniş bir dijital filtre yelpazesi de sunuyor. Tüm bu özellikleri bir arada toplayan PENTAX’ın yeni K-r modeli, yüksek sınıf SLR fotoğraf makinelerine eşdeğer sıra dışı performans ve işlevsellik sunarak fotoğrafçının farklı çekim gereksinimlerini karşılıyor.

Ayrıca IrSimple™ yüksek hızda kızılötesi veri aktarımı sistemi ile uyumlu olduğundan bir cep telefonunuz aracılığıyla Blog’unuza fotoğraf yükleyebilir veya iki PENTAX K-r cihaz arasında anında kablosuz veri aktarımı yapabilirsiniz. Bu yeni özellikler SLR fotoğraf makineniz K-r ‘yi benzersiz bir yeni nesil iletişim cihazınız haline getiriyor.

GENEL ÖZELLİKLERİ

Yüksek kalitede, gerçeğe en yakın görüntü çoğaltımı

Yeni nesil CMOS görüntü sensörü ile 12.4 etkin megapikseli birleştiren K-r, yüksek kalitede veri okumayı garantiliyor. PRIME (PENTAX Real Image Engine) II görüntü motoru daha yüksek modellerdekine eşdeğer oranda yüksek hızda ve doğru veri işlemeyi sağlıyor. Sonuç olarak, K-r detaylar, zengin tonlama ve üstün tarama özellikleri ile yüksek kalitede görüntüler üretiyor ve rahatsız edici dijital gürültüleri de en aza indirgiyor. Ayrıca K-r ISO 200 ve ISO 12800 arasında geniş hassasiyet aralığı sunuyor; ve bu aralık özelleştirme seçeneği sayesinde ISO 100’den ISO 25600’e kadar genişletilebiliyor.

Kompakt hafif kasa ve Yüksek hızda sürekli çekim-saniyede altı kare

Geniş 23.6mm x 15.8mm görüntü sensörüne rağmen K-r kompakt ve hafif paslanmaz çelik kasaya sahip. Gelişmiş ve yüksek yoğunluklu tasarım teknolojisi makine bileşenlerinin yerden tasarruf sağlayan konumlamasını sağlıyor. K-r modelinin yüksek hızda sürekli çekim modu 25 kareye kadar fotoğraf çekebiliyor (JPEG kayıt formatında ve tek bir seferde en fazla saniyede altı kareye kadar) Tüm giriş sınıfı modeller içinde en hızlısı olan cihaz, fotoğrafçıya hızlı hareket eden enstantaneleri kolaylıkla net olarak çekebilme imkanı veriyor.

Yüksek hassasiyetli AF sistem - Parlak ve net optik vizör

Çekilen enstantaneye tam olarak odaklanmayı sağlamak için, K-r’nin yüksek, geniş çerçeveli SAFOX IX oto-fokus sistemi 11 sensör noktacığı içeriyor (9 adet orta alana konumlanan çapraz tip sensör). Cihazda ayrıca, ışığın çok az olduğu yerlerde flaş sistemini desteklemek için ek olarak noktasal tepe projektörü de bulunuyor. Live View çekim modunda AF flaşın doğruluğu ve hız kontrastı da yeni nesil görüntü sensörü ve AF algoritmalarının etkin yükseltilmesiyle geliştirilmiş durumda. PENTAX orijinal vizör optikleri ve tanınmış Doğal-Parlak-Mat odaklanma ekranının birleşimi sayesinde, K-r’nin vizörü ve %96 görüntü alanı ile parlak ve net bir görünüm sağlıyor. En parlak dış alanlarda bile mükemmel görünümü garantiliyor ve enstantane gerçek zamanlı ve gecikmesiz olarak ekranda görüntülenebiliyor. Bu özellik, deklanşörün kapanma zamanının kritik olduğu durumlarda, örneğin spor fotoğrafçılığında son derece yararlı hale geliyor. Anında fark edilebilmesi için dâhili odak noktası vizörde kırmızı ile belirtilmiştir.

Geniş görüş açısı sağlayan 3.0-inç, 921,000 noktacıklı LCD ekran

K-r modelinde geniş ve yüksek çözünürlüklü, 921.000 noktacıklı LCD ekran bulunuyor. Geniş görüş açısı yatay ve dikey olarak 170 derecede net görüntüyü garanti ediyor, böylece Live View çekim modunda dar ve geniş açı uygulamalarda kolaylık sağlıyor.

Çok amaçlı, ikili güç kaynağı tasarımı

Cihazın tek bir şarj ile 560 kareye kadar fotoğraf çekebilen standart şarjlı lityum-iyon pillerine ek olarak, K-r opsiyonel D-BH109 AA Pil Ünitesi kullanılarak dört adet AA-boyu pille de çalışabiliyor. Dünyanın her yerinde kolayca bulunabilen AA piller sayesinde, özellikle seyahat halindeyken batarya şarjının bitmesi sorunu ortadan kalkıyor.

Net görüntüler için orijinal PENTAX SR mekanizması

K-r modeli, kamera sarsıntılarının yarattığı olumsuz etkileri etkin olarak telafi eden, PENTAX tarafından geliştirilmiş SR (Sarsıntı Azaltma) mekanizmasına sahiptir. Bu yenilikçi mekanizma değiştirilebilir PENTAX lenslerin neredeyse tamamına yakınında kullanılabilmektedir. (film-formatındaki makineler için tasarlanmış olanlar dâhil). Kullanıcı dostu bu mekanizma, teleobjektif lens kullanırken ya da flaş aydınlatması olmadan karanlıkta çekim yaparken veya günbatımı çekimlerinde karşılaşılan sarsıntılarda bile net görüntüler elde edilmesini sağlamaktadır.

Farklı fotografik ifadeler için yenilikçi görüntü işleme fonksiyonları

1. Farklı son dokunuşlar ile görüntüyü kişiselleştirme fonksiyonu

Cihazın görüntüyü kişiselleştirebilme fonksiyonu sayesinde kullanıcı dilediği görüntüye kendini en iyi ifade eden son dokunuşu ekleyebiliyor. K-r’de bulunan dokuz adet görüntü düzenleme modu ile Bleach Bypass adı verilen ve hareketli görüntülerde dramatik görsel efektler yaratan görüntü modu da seçilebiliyor.

2. Çok amaçlı dijital filtre fonksiyonu

K-r modelinin dijital filtre özelliği ile kullanıcılar herhangi bir bilgisayara ihtiyaç olmadan kaydedilmiş görüntüleri çok yaratıcı görsel ifadelere dönüştürebiliyorlar. Kullanıcılar, hazır 18 farklı filtreden (yeni eklenen Yıldız tozu, Skeç ve Poster filtreleri dâhil) bir ya da birkaçını aynı anda kullanabiliyorlar.

3. Üç seçenekli çapraz işleme modu

Özel bir çapraz işleme modu içeren K-r, her kare için parametreleri otomatik olarak değiştiriyor. Böylece film fotoğrafçılığında olan çapraz işleme özelliğindeki gibi göz alıcı, özel ve dramatik renkler elde edilebiliyor. Görüntü işlenene kadar sonuçların tahmin edilmediği “Random/Rastgele” moduna ilave olarak iki seçenek daha sunuluyor: Üç hazır parametresi ile “Preset/Hazır” ve kullanıcının tercih ettiği parametreleri kendi ayarlayabileceği “Favorite/Favoriler”

4. Geliştirilmiş HDR (High Dynamic Range) Fonksiyonu

HDR (high dynamic range) fonksiyonu ile herhangi bir bilgisayara gerek olmadan üç karenin birleşiminden oluşan ekstra geniş bir görüntü elde edilebiliyor. Farklı yaratıcı uygulamalar için “otomatik, standart ve genişletilmiş” seçenekleri bulunuyor. Auto Align (Otomatik Hizalama) özelliği sayesinde elle çekimlerde bile bu özellik kullanılabiliyor.

Yüksek hızlı kızıl ötesi veri transferi sistemi - Yüksek kaliteli HDTV video

K-r PENTAX’ın IrSimple™ adı verilen yüksek hızlı kızıl ötesi veri aktarımı sistemi donanımına sahip ilk dijital SLR fotoğraf makinesi. Bu sistem, IrSimple uyumlu cihazlar arasında veri aktarımı olanağı sağladığından, kullanıcılar çektikleri fotoğrafları cep telefonları aracılığıyla kolayca kişisel bloglarına yükleyebiliyorlar. Bu sistem K-r’yi yeni bir iletişim aracı haline getiriyor. İki K-r kullanıcısı birbirleri arasında çektikleri fotoğrafları anında paylaşabiliyorlar.

K-r modelinde 16:9 yüksek çözünürlüklü (1280 x 720 piksel) saniyede 25 kare video kayıt özelliği de bulunuyor. Cihaz, çarpıcı ve yaratıcı görsel efektler yaratmak için değiştirilebilir lensler kullanmak, enstantanenin derinliğini ayarlamak gibi yüksek kalitede SLR fotoğraf çekiminin ayrıcalıklarını video çekim özelliğine de ekliyor. Ayrıca Kr, çekim esnasında Toy Camera ve Retro gibi dijital filtreler kullanarak, veya çekim sonrasında çeşitli video-işleme fonksiyonlarını kullanarak videolara görsel sunumlar ekleme imkanı da veriyor.

Ürün Ekim ayında satışa sunulmaya başlandı..

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 7 Ekim 2010, Perşembe
Okunma: 3522
Kaynak: http://

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
ocaklilarAşağıda görülen her iki fotoğraf da, aynı ortamada ve aynı değerler ile çekilmiştir. (Yetersiz ışık şartları, Perde Hızı: 1/8, Diyafram: 2.8, ISO 50)      Makinenin, yetersiz ışık şartları nedeniyle ISO yu yükseltememesi ve her iki fotoğrafta da aynı perde hızı ve diyafram değerl...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
cancemil, (1)