Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
26 Nisan 2024, Cuma

» Yeni Canon EOS 7D APS-C Fotoğraf Makinesi Tanıtıldı

Yeni Canon EOS 7D APS-C Fotoğraf Makinesi TanıtıldıCanon bugün, fotoğrafçıların özel iseklerini yerine getirmek için tamamen yeniden tasarlanmış olan Canon EOS 7D modelini duyurdu. Canon tarafından geliştirilmiş olan yeni 18MP APS-C CMOS sensörü bulunan EOS 7D bunun yanında Dual DIGIC 4 işlemcisi ile tüm ışık koşullarında hızlı ve yüksek kalitede fotoğraflar verebilmekte, iso 12,800 aralığına kadar çıkabilmekte ve ek aksesuara ihtiyaç duymadan saniyede 8 çekim hızına erişebilmektedir.

Ürünün geliştirilmesi sırasında, Canon tekrar en başa dönerek, dünya çapında fotoğrafçıların özel isteklerini dinleyerek, bu istekleri göz önünde bulundurdu. Canon Foto Ürünleri Grup müdür yardımcısı Mr. Shinbori, EOS 7D nin oluşturulması ile ilgili bir açıklamasında “Dünya çapında 5000 fotoğrafçı ile görüştük, bir fotoğraf makinesinde en çok istedikleri özellikleri sorduk. Bu istekleri, en son teknolojilerle birleştirerek, fotoğrafçıların isteklerini karşılayan bu çok yönlü makineyi geliştirdik” demiştir.

Doğru İmajlar – Yüksek Performanslı AF ve pozlama ölçüm sistemleri:
EOS 7D, 19 adet çapraz AF sensörüne sahiptir, bu sayede fotoğrafçılar tam odaklanmış çekim yapabilirler ve kompozisyon oluşturmakta zorluk çekmezler. Bu geliştirilmilş AF sistemi, konuların hızlı ve doğru bir şekilde yakalanabilmesi ve takip edilebilmesini sağlayan, aralarında bölge ve spot AF seçenekleri de olan, bir takım manuel ve otomatik ayarlar sunmaktadır. AF seçenekleri kişiselleştirilebilmektedir, farklı AF noktaları, yatay ve dikey kadrajlama için ayarlanabilmekte bu sayede fotoğrafçı, tek butona basmadan yatay çekimden dik çekime geçebilmektedir.



EOS 7D yeni bir pozlama ölçüm sistemine sahiptir. Yeni IFCL sistemi, 63 bölgeden ölçüm yaparak netlemeyi, renkleri ve ışığı ölçer. 19 AF noktasını tamamlayıcı olarak, bir dual katman sensör, her bir bölgeden veri alarak daha kesin ve uygun pozlama sağlamaktadır.

İmajları, tam olarak gördüğünüz gibi kareleyin:
Canon EOS 7D, kadrajı %100 kapsayan ve 1.0x yakınlaştırma sağlayan, akıllı bir vizöre sahiptir. Vizöre geçirken bir LCD monte edilmiştir ve bu sayede fotoğrafçı, AF noktası, spot ölçüm dairesi, kompozisyon çizgileri gibi çeşitli kadrajlama araçlarını seçebilmektedir. EOS 7 de ayrıca hem vizörde hem de LCD de Dual Eksen Elektronik Terazi de mevcuttur. Bu sayede istenmeyen kadraj eğiklikleri önlenebilmektedir.
Makinede ayrıca yeni 3” LCD ekran bulunmaktadır. Bu yeni ekranda parlama engellenmiştir ve 160 derece açıdan görme mümkündür. EOS 5D mkII deki gibi, bu LCD de ortam ışığına göre LCD parlaklığını kendi ayarlayabilmektedir.



Yaratıcı bir şekilde ışıkla tecrübe edin:
Canon EOS 7D, gövdesinde Eklenmiş Speedlite Transmitter bulundurmaktadır. EOS için ilk olan bu özellik sayesinde, ek bir donanıma ihtiyaç kalmadan harici speedlite donanımlar kontrol edilebilmektedir. Bu sayede fotoğrafçılar harici ışık kaynakları ile daha kolay yaratıcı çekimler yapabileceklerdir. Ayrıca, manuel ayarlara izin veren ve 15 derece gibi geniş açılar için bile alanı kapsayabilen entegre flaş da mevcuttur.

Canon EOS 7D nin özellikleri;

18MP APS-C CMOS sensör
Canon tarafından geliştirilen yeni sensör 18MP çözünürlüğe sahiptir ve geliştirilmiş imaj kalitesi yanısıra yüksek hızlı çekimlere cevap verebilmektedir. APS-C sensör ebatlarında olup (11.4x14.9mm) 1.6x yakınlaştırma faktörüne sahiptir.

8fps sürekli çekim hızı
Yeni işlemci sayesinde ek donanıma ihtiyaç duymadan 8fps gibi yüksek sürekli çekim hızına ulaşılabilmektedir.
12,800 e kadar genişletilebilen iso aralığı
Geniş iso aralığı sayesinde en düşük ışık koşullarında bile en iyi fotoğraf kalitesini yakalamak artık mümkün kılınmıştır.



Video
Yeni ayarlar sayesinde artık çok kolay bir şekilde video moduna geçiş sağlanmıştır. Artık Full HD video çekimi daha da kolaylaştırılmıştır, pozlama ve çekim hızı ayarları yapılabilmektedir.Sinematik hissin sağlanabilmesi için 24 fps çekim seçeneği vardır.

Dual DIGIC 4 işlemci
Bu yeni işlemci sayesinde EOS 7D iso performansı, çekim hızı ya da imaj kalitesinden asla ödün vermemektedir.

Yeni Profesyonel Gövde:
Profesyonel kullanıma uygun, toza, pisliğe karşı korumalı, magnezyum alaşımından yapılmış hafif gövde.

 

Ekleyen: Tayfun Yaman
Tarih: 1 Eylül 2009, Salı
Okunma: 4301
Kaynak: http://www.dpreview.com

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
» Fotoğrafça
Site Yöneticileri Uyuyor Mu?
adminMerhaba Arkadaşlar,      Sürekli eleştiriliyoruz. Taktir edilsek de genel de bu niye yok, şu niye eksik, onay niye geç gibi bir dolu sorunun muhatabı oluyoruz. Siteyle ilgili olarak bir çok konu açıldığı gibi birçok da e-mail alıyoruz. Bunların bir kısmına cevap verdiğimiz gibi b...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
mustekaslan, alimsenol, (2)