Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
18 Nisan 2024, Perşembe

» SONY Yeni DSLR-A550 ve DSLR-A500 modellerini duyurdu

SONY Yeni DSLR-A550 ve DSLR-A500 modellerini duyurduSony, tüketici seviyesi DSLR ürün gamına, yeni A500 ve A550 modellerini ekledi. Yeni A550 ve A500 dijital SLR ler, yeni CMOS sensörü kullanmaktalar, bünyelerinde ikincil hızlı AF liveview sensörü ile birlikte, elle netleme yapıldığında fokus onayı veren ana sensörü kullanan liveview moduna da artık sahipler. Her iki makine de Sony nin daha gelişmiş gren azaltma özelliğini, Auto HDR modunu ve ISO 12800 e kadar hassasiyet olanağını kullanıcılarına sunmaktadırlar. 14.2 MP olan A550, 3” ebatlarında 921k nokta çözünürlüklü oynar LCD ye sahipken 12.3 MP olan A500 ün oynar LCD si 230k nokta çözünürlüktedir.



Her iki makinenin de kalbinde, keskin, düşük grenli, canlı ve ince detayları veren fotoğrafları garantileyen Exmor CMOS sensör mevcuttur.Bu yeni sensör, DSLR A900 de de kullanılan çip içinde gren azaltma tekniklerini paylaşır ve kullanıcıya çok hızlı cevap verebilmek için yüksek hızlı BIONZ motoru algoritmalarını kullanır. Ciddi biçimde düşürülen gren sayesinde, iso 12800 hassasiyeti kullanılarak, mum ışığı gibi zor koşullarda elde çekimle etkileyici fotoğraf çekimine olanak sağlanmaktadır.



BIONZ imaj işleme motoru sayesinde, hızlı liveview AF şimdi daha da hızlı ve hassas otofokus olanağı sağlamaktadır. Bu sayede, durgun çekimlerle birlikte dinamik çekimler yapmak da çok kolay. BIONZ işlemci sayesinde artık liveview modunda saniyede 4 çekim, vizör çekimde ise saniyede 5 çekim hızına ulaşılabilmektedir. A550 de yeni hız öncelikli çekim modu, burada çıtayı biraz daha yükselterek, saniyede 7 çekim gibi inanılmaz bir hızı kullanıcılarına sunmaktadır(ilk çekim AF ve AE ayarları sabit tutularak). Değişken durumların çekimi için bu özellik çok kullanışlı olacaktır.



Hızlı AF liveview modunda artık Yüz Belirleme özelliği mevcuttur bu sayede çekimlerde insanların yüzleri belirlenerek, ona göre beyaz ayarı, pozlama yapılarak doğal ten renklerine sahip çekimler olasıdır. Ayrıca bir diğer eklenen özellik olan Gülümseme Belirleme özelliği sayesinde, insanların gülümsedikleri hoş fotoğraflar otomatik olarak çekilebilmektedir.



Yeni eklenen Manuel Fokus Netleme Uyarılı Liveview modu sayesinde kompozisyonunuzu hassas netlerken uyarı desteği alırsınız. Bu modda ana sensörü kullanarak kompozisyonunuzu %100 kapsama alanını ve yardımcı çizgileri kullanarak çok düşük ışık koşullarında bile ayarlayabilirsiniz. Ayrıca yakın plan fokus uyarısı için 7x/14x yakınlaştırma seçenekleri de mevcuttur.

A500, yüksek kontrasta sahip, keskin, hareket edebilen 3” LCD bulundurmaktadır.

A550 modeli ise yüksek çözünürlüklü (921k nokta çözünürlük), 3”, ekstra iyi LCD ekran sunmaktadır ve bu sayede kritik fous imkanı sunulmaktadır. Ekranlar aşağı ve yukarı olarak 180 derece kareket edebilmektedirler. Etraftaki ışık yoğunluğu fazla olduğunda ekranlar otomatik olarak ışıklarını artırarak ekranı görme kabiliyetini artırırlar. Ayrıca her iki makine de liveview’e alternatif çekim sağlayan, temiz ve ferah, %95 alan kapsayan optik vizörlere sahiptir.




Liveview modunda tüm diğer ayarlara kolay erişim sağlayan, yeniden tasarlanmış kullanıcı arayüzü sayesinde, her iki makinenin kullanımı da çok basitleştirlmiştir.

Yeni Auot HDR sistemi sayesinde, yoğun ışıklı bölgelerde ve gölgelerdeki detaylar artık fotoğrafa kolaylıkla dahil edilmektedir. Eskiden sadece tripod ve PC programları kullanımı ile mümkün olan HDR çekimler, artık 10sn içinde çekilmiş iki fotoğrafın, makine içinde birleştirilmesi, birbirine uydurulması ile PC ye ihtiyaç kalmadan kolayca mümkün olmaktadır.



Önceli DSLR modellerinde de olan D-Range Optimizer daha da geliştirildi. Bu özellik sayesinde, çekim esnasında BIONZ motoru fotoğrafı işlemekte ve koşullara uygun olarak renk ayarlarını, parlaklığı, ortam ışığını ayarlamaktadır.

Akıllı telekonvertör butonu ile makine kolayca 1.4x ya da 2x çekim moduna geçerek lens zoom kabiliyetini artırmayı ya da kadrajı doldurmayı kolaylaştırmaktadır.

Tüm Sony DSLR lerde olduğu gibi bu modellerde de yeni Steady Shot INSIDE, gövde içi optik sabitleme özelliği bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde herhangi bir lensle elde çekimde titreşimler 4 stopa kadar önlenmektedir.



Her iki modelde de uzun pil ömrü mevcuttur. Dolu batarya ile A500 modeli 1000 çekim (şimdiye kadarki alfa modelleri içinde en yüksek değer), A550 modeli ise 950 çekime olanak sağlamaktadır.

Sony DSLR A550 ve DSLR A500 modellerinin herikisi de Ekim 2009 sonundan itibaren kullanıcıların beğenisine sunulacaktır.






 

Ekleyen: Tayfun Yaman
Tarih: 28 Ağustos 2009, Cuma
Okunma: 3247
Kaynak: http://www.dpreview.com

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
» Fotoğrafça
Kötüye Kötü Demeyi Öğrenmek
harmanciMerhabalar;   Fotoğrafçılıkta belli teknik standartlar olduğu su götürmez bir gerçek olsa gerek.Bu anlamda bir fotoğrafın belli standartları yakalamış olması kaliteye ve iyiye doğru giden yolun anahtarıdır demek pek de yanlış olmayacaktır.   Buna paralel olarak kötüye kötü demeyi...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
mustekaslan, (1)